نمایندگان پارلمانی و ایالتی در آلمان قرار است در پی هفتهها اعتصاب کارگران و کشاورزان بر سر «معافیتهای مالیاتی» روز چهارشنبه دوم اسفند در کمیتهای به نام «کمیته میانجیگری» گرد هم خواهند آمد تا بتوانند برای این اختلافات راه حلی پیدا کنند.
دولت ائتلافی آلمان به صدراعظمی اولاف شولتز پیشنهاد کرده است که یک بسته حمایتی به ارزش ۳ میلیارد یورو در نظر گرفته شود. اقدامی که حتی خوشایند کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان، نیز نبوده است.
در این حال، اتحادیه کارگری آلمان خواستار آن است که دولت فدرال حذف تدریجی یارانههای سوخت کشاورزان را پس بگیرد و معافیت مالیاتی را به سود آنان تصویب کند.
طی ماههای گذشته، مناقشاتی میان دولت فدرال و اتحادیه کارگری بر سر معافیت مالیاتی برای گازوئیل مصرفی در بخش کشاورزی منجر به اعتراضات گسترده کشاورزان در این کشور شد و اعتصابات چند روزهای را رقم زد.
سیاست دولت فدرال آلمان در مورد حذف برخی از یارانههای کشاورزی از جمله معافیت مالیاتی سوخت به یک چالش بین دولت اولاف شولتز و کشاورزان این کشور تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، به دنبال اعتراض کشاورزان، دولت آلمان وعده داده است که «افزایش مالیات» را برای کشاورزان اعمال نخواهد کرد و بخشی از کاهش کمکهای برنامهریزی شده برای کشاورزان را لغو خواهد کرد.
با این همه، انجمن کشاورزان خواستار لغو کامل افزایش مالیات است و می گوید حذف معافیت مالیاتی سوخت، سالانه هزینهای معادل یک میلیارد یورو به آنها خسارت وارد خواهد کرد.