لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۶

حمله گروه «جیش‌العدل» به سه مقر نظامی در راسک و چابهار؛ تاکنون۱۱ نیروی حکومتی کشته شده‌اند


گروه مسلح «جیش‌العدل» بامداد پنجشنبه ۱۶ فروردین در یک «عملیات زنجیره‌ای» در جنوب استان سیستان‌ و‌ بلوچستان، مقر فرماندهی سپاه در راسک را دستکم برای ساعاتی به محاصره خود درآورد و به مقر سپاه و یک کلانتری شهر چابهار حمله کرد.

خبرگزاری حکومتی فارس به نقل از «یک منبع آگاه» اعلام کرد تاکنون ۱۱ مامور مرزبانی، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج کشته شده‌اند. منابع خبری می‌گویند دستکم ۱۵ نفر از مهاجمان نیز کشته شده‌اند. با آنکه مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی‌اند که اوضاع در کنترل آنها است اما با گذشت حدود ۱۲ ساعت از آغاز حمله، گزارش‌های مختلفی هم از ادامه درگیری‌ها منتشر شده است.

خبرگزاری حال‌وش که اخبار استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد به نقل از منابع خبری «جیش العدل» مدعی شد که درگیریها بین نیروهای نظامی با افراد جیش‌العدل در شهرهای چابهار و راسک با گذشته بیش از شش ساعت، همچنان ادامه دارد.

گروه مسلح جیش‌العدل همچنین در کانالهای تلگرام و وب‌سایت خود ادعا کرد که مقرهای سپاه پاسداران در راسک و چابهار و یک کلانتری و اداره آگاهی این شهر را تصرف کرده و بر انبار تسلیحات آنها مسلط شده است.

اما علیرضا مرحمتی معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان ورود نیروهای جیش العدل به مقر سپاه در راسک را تکذیب کرد و افزود: نفرات این گروه در شهرستان راسک طی حمله مسلحانه، قصد داشتند وارد مقر سپاه شوند که با تبادل آتش نظامیان، ناموفق بودند اما درگیری در این منطقه همچنان ادامه دارد.

خبرگزاریهای داخلی هم خبر دادند که «عباس میر» جانشین کلانتری ۱۱ چابهار که در درگیری با نیروهای جیش العدل مجروح شده بود، ساعاتی بعد جان باخت.

تصاویر دریافتی نیز از پرواز پهپادهای گشتی بر فراز منطقه درگیری حکایت دارد.

مقامات ایران بارها اعلام کرده‌اند که «جیش العدل» در پاکستان پناه می‌گیرد و از خاک آن کشور برای حمله به داخل ایران استفاده کرده است.

گروه جندالله و تمامی اسامی جدید و نام‌های مرتبط با آن از جمله جیش‌العدل در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه در گزارشی با «سرسام‌آور» خواندن افزایش اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر در ایران اعلام کرد اقلیت بلوچ تنها حدود ۵ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند، اما ۲۹ درصد (۱۳۸ نفر) از اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر در سال ۲۰۲۳ به آنها اختصاص داشته است.

مقامات مذهبی سیستان و بلوچستان از جمله مولوی عبدالحمید، پیشوای اهل سنت این استان بارها از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند بدون نگاه تبعیض‌آمیز، برای رفع محرومیت، فقر و بیکاری مردم این استان برنامه‌ریزی کنند.

XS
SM
MD
LG