لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۷

ابراز نارضایتی اسلام آباد درباره روند احیای مناطق مرزی پاکستان و افغانستان


پاکستان اعلام کرده است ابتکارهشت کشور صنعتی جهان به رهبری کانادا به هدف احیای مرزهای بی قانون این کشور با افغانستان، برای ریشه کنی تروریسم موثر نبوده است.

« طرح ابتکار پاکستان و افغانستان» به هدف تقویت همکاری های منطقه ای و برقراری ثبات در منطقه، در ماه مارس در اجلاس وزاری امور خارجه هشت کشورصنعتی جهان در اتاوا از سوی لارنس کانن، وزیرامور خارجه دولت فدرال کانادا ارائه شد.

خبرگزاری رسمی کانادا روز ده مه گزارش داد اسلام آباد از اتاوا خواسته است تا حوزه راهبرد خود برای مبارزه با تروریسم در مرزهای پاکستان با افغانستان را گسترده تر کند.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی کانادا، پاکستان از نحوه فراهم آمدن بودجه این طرح که بدهی های اسلام آباد به بانک های بین المللی را بیشتر خواهد کرد نیز ابراز نگرانی کرده است.

وزرای امورخارجه هشت کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه هشت، در دیدار ماه مارس خود در پایتخت کانادا، از طرح «ابتکار کامیابی منطقه مرزی پاکستان و افغانستان» به هدف ریشه کنی تروریسم درمناطق مرزی بین دو کشور خبر دادند.

در شرایطی که پاکستان از این ابتکار قدردانی کرده است، اما مقامات اسلام آباد گفته اند این طرح برای ریشه کنی تروریسم و احیای مناطق آسیب پذیر، عقب مانده و فقیر این مناطق مرزی که هم اکنون به مخفی گاه امن تروریست های القاعده بدل شده است، به اندازه کافی موثرنیست.

پاکستان از کانادا خواسته است تا در مقام رئیس اجلاس گروه هشت، بار دیگر وعده ها مبنی برریشه کنی تروریسم در مناطق مرزی و جبهه های غرب این کشور با افغانستان و نیز اولویت های این ابتکار را مورد بازبینی قرار دهد.

اکبر زب، کمیسرعالی پاکستان در کانادا، به خبرگزاری رسمی این کشور گفته است: «به نظر ما این ابتکار نباید به یک یا دو پروژه مهم محدود شود و احیای این مناطق مرزی باید از این طرح های ارائه شده، فراتر روند و حوزه این کارزار گسترده تر شود.»

کنترل بزرگراه میان پیشاور در پاکستان و جلال آباد در افغانستان، دو شهر اصلی که بین گذرگاه خیبر قرار دارند، یکی از راهکارهای مد نظر کانادا بوده است. اما پاکستان برنامه گسترده تری از این ابتکار را مطرح کرده است که شامل کاهش فقر، بهبود ساختارهای زیربنایی و خدمات بهداشتی نیز خواهد شد.

براساس گزارش خبرگزاری کانادا، اسلام آباد از کانادا خواسته است تا هفت مدرسه در مناطق راهبردی مرزی، تاسیسات تصفیه آب و سد کوچکی درسی کیلومتری پیشاورساخته شوند.

کمیسرعالی اسلام آباد در اتاوا، ضمن اشاره به شکست دولت افغانستان و پاکستان در سرمایه گذاری دراین مناطق تاکید کرده است توجه بیشتر به بهبود وضعیت اقتصادی مناطق مرزی پاکستان با افغانستان که فعالیت های تروریستی در آن ها نهادینه شده، از اهمیت بسیاری برخوردار است و کشورش امیدوار است شرایط اقتصادی این مناطق فقیر با کمک متحدان غربی پاکستان متحول شود.

براساس این گزارش، پاکستان همچنین به منظور اجتناب از افزایش بدهی های سنگین خود به بانک های بین المللی، با سرمایه گذاری «بانک جهانی» و «بانک توسعه آسیا» دراین ابتکارمخالفت کرده و از کشورهای گروه هشت خواسته است تا بخشی از بودجه مورد نیاز این طرح را متقبل شوند.

XS
SM
MD
LG