لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۵

میزان ابتلا به تب مالت در ایلام «چهار   برابر» شده است


شیوع تب مالت. آرشیو
شیوع تب مالت. آرشیو

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از افزایش چهار برابری ابتلا به تب مالت در این استان بین سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ خبر داده است.

یونس احمدی، «کشتار غیرمجاز» دام را از عوامل اصلی چنین افزایشی دانسته است.

او گفته که یکی از اصلی‌ترین عوامل شیوع این بیماری در ایلام عرضه گوشت در حاشیه شهرها است که نظارت بهداشتی بر آنها نمی‌شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی ایلام معتقد است برخی از دامداران با این تصور غلط که واکسیناسیون تب مالت باعث سقط جنین دام باردار می‌شود این کار را انجام نمی‌دهند.

چندی پیش مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز از افزایش بیش از چهار درصدی تب مالت طی یک سال گذشته خبر داده بود.

بهمن رشید‌پور تعداد ابتلا در استان کهگیلویه و بویراحمد را در سال ۱۴۰۰، ۱۸۹ مورد عنوان کرد و گفت در سال ۱۴۰۱ شمار موارد به ۲۲۴ نفر رسید.

در اردیبهشت ماه، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در مورد افزایش بیماری هشدار داد و گفت شیوع تب مالت در این استان سه برابر میانگین کشوری است.

رئیس گر‌وه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت ایران می‌گوید سالانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در ایران به تب مالت مبتلا می‌شوند.

از جمله دلایل شیوع تب مالت که مقامات بهداشتی ایران به آن اشاره کرده‌اند قاچاق و جا‌به‌جایی بدون مجوز دام است.

کارشناسان می‌گویند در صورتی که اعتبارات لازم به حوزه دامپزشکی اختصاص یابد اقدامات مؤثرتری برای پیشگیری از شیوع این بیماری صورت خواهد گرفت.

  • تب مالت چیست؟

تب مالت که‌ به آن بروسلوز نیز می‌گویند یک بیماری عفونی است که توسط باکتری ایجاد می‌شود.

این بیماری که در ایران از آن به عنوان یک «بیماری هزارچهره» یاد می‌کنند علائمی شبیه آنفولانزا از جمله تب، ضعف، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند و با آزمایش خون تشخیص داده می‌شود.

افراد در تماس با حیوانات آلوده از جمله گوسفند، گاو، و بز یا مصرف محصولات حیوانی آلوده به باکتری از جمله فرآورده‌های لبنی پاستوریزه‌نشده سنتی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

انتقال این بیماری از فردی به فرد دیگر بسیار نادر است.

برای درمان تب مالت معمولا از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود که در ایران این داروها داخلی تولید می‌شوند.

با این حال در دوره‌هایی، داروهای تب مالت با کمبود مواجه شده است.

آمار سازمان جهانی بهداشت حیوانات نشان می‌دهد که بیشترین شیوع تب مالت در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، جنوب صحرای آفریقا، چین، هند، پرو و مکزیک مشاهده شده است.

کشورهای آسیای مرکزی و جنوب غربی بیشترین افزایش موارد ابتلا را دارند.

این سازمان بر اساس آمار می‌گوید تصور می‌شود که چندین کشور در اروپای غربی و شمالی، کانادا، ژاپن، استرالیا و نیوزلند از این بیماری عاری باشند.

XS
SM
MD
LG