لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۸

عید قربان و ذبح دام؛ موارد ابتلا و مرگ تب کریمه کنگو  در ایران افزایش یافته است


وزارت بهداشت ایران از افزایش آمار ابتلا به تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان خبر داد. بر اساس این آمار، ۵۱ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و ۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

سال گذشته شمار موارد ابتلا به این بیماری ۱۳ نفر و شمار قربانیان یک نفر اعلام شده بود.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال میان انسان و حیوان وزارت بهداشت ایران از مردم خواسته است تا ذبح را تنها در کشتارگاه‌های زیر نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام دهند.

بهزاد امیری همچنین تأکید کرده است که جگر و امعاء و احشاء دام باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد مصرف شود.

این مقام وزارت بهداشت می‌گوید گوشت دام ذبح‌شده پیش از مصرف باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال باشد. از دیگر توصیه‌های وزارت بهداشت این است که افرادی که دام را ذبح می‌کنند از دستکش، چکمه و لباس محافظتی استفاده کنند، ابزارشان ضدعفونی شود و خونابه‌ها را در محیط رها نکنند.

همزمان با عید قربان، بسیاری از زائران نیز به کشور بازمی‌گردند و در محل سکونت خود دام ذبح می‌کنند.

رئیس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این رابطه هشدار داده است و می‌گوید عدم رعایت مسائل بهداشتی، مشکلات «جدی» و «جبران‌ناپذیر» به همراه خواهد داشت.

وزارت بهداشت ایران در اواخر خرداد و پس از مشاهده ۲۲ مورد ابتلا به این بیماری، ذبح دام در معابر عمومی و منازل را ممنوع اعلام کرد.

کشتار و حمل و نقل غیر مجاز فرآورده‌های گوشتی و خرید و فروش فرآورده‌های خام دامی از راه‌های غیرمجاز و ذبح غیربهداشتی توسط افراد آموزش‌ندیده از جمله دلایل افزایش شیوع این بیماری در کشور عنوان شده است.

از طرفی فعالیت قصابی‌های غیرمجاز یکی از دلایل شیوع این بیماری در ایران است که معمولا گوشت را با قیمت پایین‌تری عرضه می‌کنند.

تب کریمه کنگو چیست؟

تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی منتقل شده از کنه با منشاء مشترک بین انسان و دام است. افرادی که با دام کار می‌کنند و با بافت‌ها سر و کار دارند مانند قصاب‌ها و کارگران کشتارگاه‌ها، بیشتر از دیگران در معرض خطر عفونت قرار دارند.

دوره نهفتگی ویروس بستگی به چگونگی انتقال آن دارد. پس از ابتلا توسط نیش کنه، نهفتگی معمولا یک تا سه روز و حداکثر نه روز است. دوره نهفتگی پس از تماس با خون یا بافت‌های آلوده معمولاً ۵ تا ۶ روز و حداکثر ۱۳ روز است.

این بیماری با علائمی چون تب، درد عضلانی، سرگیجه، سفتی گردن، چشم درد، حساسیت به نور و در اوایل ابتلا، تهوع، اسهال و شکم درد‌ همراه است.

با پیشرفت بیماری، نقاط وسیعی از بدن دچار کبودی می‌شود و بیمار با خونریزی شدید بینی مواجه می‌شود که تقریباً از روز چهارم بیماری شروع شده و حدود دو هفته طول می‌کشد.

داروی ضد ویروسی «رییاویرین» به صورت خوراکی و تزریقی برای درمان این بیماری تجویز می‌شود.

XS
SM
MD
LG