لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۳

وزیر خارجه آمریکا در لندن: ایران انتظارات برجام را بر آورده نمی‌کند


رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده که به بریتانیا سفر کرده است، روز پنجشنبه در یک نشست خبری در لندن گفت، ایران به روشنی انتظارات توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را برآورده نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وی در نشست خبری مشترک با همتای بریتانایی خود گفت، بازبینی سیاست آمریکا در برابر ایران توسط دولت پرزیدنت ترامپ ادامه دارد، اما هنوز تصمیمی اتحاذ نشده است.

دونالد ترامپ خواهان مذاکره مجدد بر توافق هسته ای ایران است. او در دوران مبارزات انتخاباتی سال گذشته بارها از توافق جامع هسته ای تیر ۱۳۹۴ بین ایران و شش قدرت جهانی گروه ۱+۵، که آمریکا نیز یکی از آنهاست، انتقاد کرده بود.

دولت پرزیدنت ترامپ از زمان آغاز به کار خود در اول بهمن ۱۳۹۵ تاکنون دو بار پایبندی ایران به این توافق که از آن با عنوان برجام نیز یاد می شود، تایید کرده است، اما به پایبندی تهران به روح برجام اعتقادی نداشته و می گوید قصد ندارد برای بار سوم این کار بکند.

رکس تیلرسون پیشتر در روز پنجشنبه با نخست وزیر بریتانیا نیز دیدار کرد که ترزا می در اظهاراتی کوتاه درباره توافق هسته‌‌ای با ایران، اهمیت برجام را در ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای یادآور شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی نخست وزیر بریتانیا، رکس تیلرسون نیز نگرانی‌های واشنگتن را از خطرات ناشی از فعالیت های بی‌ثبات‌کننده ایران در یمن و سوریه، را با ترزا می در میان گذاشته است.

جانسون: ایران از مشکل آفرینی دست بردارد

بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا نیز در نشست خبری مشترک با رکس تیلرسون با اشاره فعالیت های در منطقه خاور میانه گفت، جمهوری اسلامی ایران باید با اتخاذ رویکرد و رفتاری درست، از مشکل آفرینی در منطقه دست بردارد.

وزیر خارجه آمریکا قرار است در دیدار با مقام های بریتانیا موضوع اِعمال فشارهای بین المللی بر کره شمالی در ارتباط با برنامه های تسلیحات هسته ای و موشکی آن کشور و همچنین اوضاع لیبی را بررسی کند.

وزیر خارجه آمریکا با نمایندگان سازمان ملل متحد، ایتالیا، مصر و امارات متحده عربی اوضاع نابسامان لیبی را مورد بحث قرار خواهد داد. این بخشی از کمک به تلاش های میانجیگرانه سازمان ملل در لیبی است.

لیبی که در جریان «بهار عرب» در سال ۲۰۱۱ علیه معمر قذافی دیکتاتور مادام العمر ، قیام کرد و با حمایت ناتو موجبات سرنگونی حکومت قذافی را فراهم آورد دستخوش نابسامانی های گسترده ای شد که هنوز با مشکلات آن دست به گریبان است. دو پارلمان در بخش های شرق و غرب این کشور عربی شمال افریقا با هم رقابت دارند و هرکدام از حمایت های شبه نظامیان و قبیله های محلی برخوردارند.

رکس تیلرسون پیش از این گفتگوها در سخنانی در سفارت آمریکا در لندن گفت هدف دیدار چندجانبه ، بازگرداندن صلح و امنیت به لیبی و یکپارچه کردن ان است.

«برایان هوک» مدیربرنامه ریزی سیاسی وزارت خارجه آمریکا در این باره می گوید با وجود دو دستگی های جاری در لیبی، یک توافق گسترده در کشور وجود دارد که درپی برگزاری انتخابات سراسری سال ۲۰۱۸ قانون اساسی کشوررا از تصویب نهائی بگذرانند. هدف اصلی از مذاکرات به گفته برایان هوک جلوگیری از چند دستگی است که راه را برای عملیات نظامی هموار می کند و مانع موفقیت فرایند سیاسی می شود.

این نخستین دیدار آقای تیلرسون با ترزا می نخست وزیر بریتانیا و دومین دیدار وی در مقام وزیر خارجه از لندن است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG