دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، خواستار حمایت گسترده بینالمللی از امکان کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز شد.
به گزارش رویترز، راب پیش از حضور در جلسه ملاقات میان وزرای خارجه کشورهای اروپایی در هلسینکی، پایتخت فنلاند، در بیانیهای گفت: «ما به حمایت گستردهتر بینالمللی برای رفع تهدیدها علیه کشتیرانی بینالمللی در تنگه هرمز داریم.»
بریتانیا پیش از این اعلام کرده بود که به ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا برای محافظت از کشتیها و نفتکشها در تنگه هرمز خواهد پیوست.
حکومت ایران پس از توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱ از سوی جبلالطارق و ماموران نیروی دریایی بریتانیا، اقدام به توقیف سه نفتکش کرد.
به دنبال توقیف این نفتکشها - که برخی از آنها بریتانیایی بودند - این کشور اعلام کرد چند ناو جنگی به منطقه اعزام میکند و کشتیهای متعلق به این کشور را اسکورت خواهد کرد.
پیشتر آلمان هم اعلام کرده بود در نشست فنلاند ممکن است موضوع اعزام یک نیروی اروپایی به تنگه هرمز برای محافظت از کشتیها به بحث گذاشته شود.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده پیش از این پیشنهاد کشورهای اروپایی برای تقویت امنیت دریانوردی آزاد در خلیج فارس را یک اقدام «مکمل» برای تلاشهای جاری واشنگتن در این راستا برشمرده بود.
جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داد.
پیشتر، مایک پمپئو در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی را که در حال حرکت در آبهای بینالمللی بود، توقیف کرده است.