دیپلماتهای کشورهای عضو گروه ۵+۱ که دست اندر کار توافق نهایی هستهای روز سهشنبه با ایران بودند، اکنون باید قانونگذاران خود را برای پذیرش نتیجه مذاکرات و توافق بر آمده از آن قانع کنند. در همین راستا، وزیر خارجه بریتانیا روز چهارشنبه به انتقاد برخی اعضای پارلمان آن کشور پاسخ داد.
فیلیپ هاموند در پاسخ به انتقادها در ارتباط با این توافق و تامین امنیت اسرائیل گفت «پرسشی که شما باید از خودتان بکنید این است که تل آویو چه نوع توافقی را قبول میکرد. پاسخ، البته، این است که اسرائیل هیچ توافقی با ایران نمیخواهد.»
وی در ادامه گفت «اسرائیل میخواهد اختلاف با ایران دائمی باشد، و به نظر من این به نفع منطقه نیست؛ به نفع ما هم نیست.»
وزیر خارجه بریتانیا افزود «باید خوش بین بود، تا با تقویت میانه روها در ایران، آن کشور به جامعه بین المللی بازگردد و نتیجه مذاکرات برای جهان مثبت باشد.»
آقای هاموند ابراز امیدواری کرد کرد که بریتانیا و ایران بتوانند تا پایان سال میلادی سفارتخانههای خود را در پایتختهای یکدیگر بازگشایی کنند.
از سوی دیگر، وزیر امور خارجه فرانسه روز چهارنشبه خبر از سفر به تهران داد و گفت «روز گذشته، جواد ظریف بار دیگر هنگام ترک وین از من دعوت کرد. قبلاً دعوت کرده بود، اما من قبول نکرده بودم. به او گفتم به ایران خواهم رفت.»
آخرین باری که یک وزیر دولت فرانسه به ایران سفر کرده بود، به ۱۰ سال پیش باز میگردد.
آقای فابیوس در گفتگو با رادیو ۱ اروپا، توضیحاتی در مورد توافق، و در واکنش به انتقادهای نخست وزیر اسرائیل ارائه داد و گفت «معادله اینگونه بود: یا ما برخورداری از انرژی صلح آمیز را مجاز بدانیم و بخش نظامی آن را از بین ببریم، که همینطور هم شد، یا خیلی رک بگویم، احتمال جنگ بود.»
وزیر خارجه فرانسه افزود «حتماً میتوانید تصور کنید جنگ با ایران در خاورمیانه، چه عواقبی میتوانست داشته باشد.»
نخست وزیر اسرائیل روز سهشنبه و در واکنش به اعلام توافق جامع و نهایی هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵، آن را «اشتباهی تاریخی» دانست، و گفت «شاهدیم که تمایل به امضای توافق، قویتر از هر چیز دیگری است. بنابراین، ما خود را متعهد به جلوگیری از یک توافق کردیم. بله، ما متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای هستیم و این تعهد به قوت خود باقی است.»
ساعاتی بعد، کابینه اسرائیل قطعنامهای مبنی بر نپذیرفتن توافق صادر کرد.
آقای نتانیاهو روز چهارشنبه در سخنانی در پارلمان اسرائیل، با بیان این که کشورش از توان دفاعی قابل توجهی برخوردار است، گفت حق دفاع اسرائیل محفوظ است.
این در حالی است که اسحاق هرتزوگ، رقیب بنیامین نتانیاهو در انتخابات پارلمانی هفدهم مارس گذشته (اسفند ماه ۱۳۹۳)، قصد دارد جهت لابیگری برای تقویت بیشتر توان دفاعی اسرائیل به واشگتن سفر کند.