لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۱

سونوگرافی به اندازه ماموگرافی برای تشخیص سرطان پستان مؤثر است


پژوهشی که اخیرا در بخش رادیولوژی یک بیمارستان زنان در شهر پیتزبورگ ایالت پنسیلوانیا بر روی بیش از دو هزار زن انجام شده، نشان می‌دهد تصویربرداری صوتی یا سونوگرافی (اولترا ساند) همانقدر در تشخیص سرطان سینه مؤثر بوده که ماموگرافی تاثیر دارد.

این پژوهش توصیه می‌کند که زنانی با بافت پستانی متراکم، که تقریبا ۴۰ درصد زنان ۴۰ سال به بالا را شامل می‌شود، علاوه بر ماموگرافی یا ماموگرام باید تحت آزمایش سونوگرافی یا اولترا ساند نیز قرار بگیرند.

این پژوهش همچنین توصیه می‌کند در کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان قرار ندارند، یا کسانی که نمی توانند قرار گرفتن در دستگاه ام.آر.آی را تحمل کنند، اولترا ساند می‌تواند مکمل ماموگرام باشد.

ماموگرام غالبا تفاوت بین بافت های فیبری سفید پستان و سلول های سفید غدد را در صورتی که این غدد سخت نشده باشند، تشخیص نمی‌دهد. اما اولترا ساند این تومورها را به رنگ خاکستری نشان می‌دهد، که تشخیص آنها را از بافت های سالم بدن میسر می‌کند.

پستان فشرده بافت فیبری و غده ای بیشتری نسبت به بافت چربی دارد و امکان ابتلا به سرطان در مورد زنانی که بافت پستان آنها بسیار فشرده است، شش برابر بیشتر از زنانی است که پستانشان بیشر از بافت چربی تشکیل شده است.

در حالی که ماموگرام می‌تواند موارد بسیاری از سرطان پستان را تشخیص دهد، ولی بیش از ۵۰ درصد مراحل اولیه سرطان در پستان با بافت متراکم را تشخیص نمی‌دهد؛ در نتیجه لازم است این دسته از زنان، توسط اولترا ساند یا ام.آر.آی نیز تحت آزمایش قرار بگیرند.

ماموگرام با استفاده از اشعه ایکس و اولترا ساند با استفاده از امواج مافوق صوت انجام می‌شود.

XS
SM
MD
LG