لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۸

فرمانده گارد ساحلی: بی پی همۀ امکانات تکنيکی را برای متوقف کردن ريزش نفت در خليج مکزيک بکار برده است


يک مقام ارشد گارد ساحلی آمريکا می گويد بی پی غول نفتی جهان هر راهی را که برای متوقف کردن ريزش نفت در خليج مکزيک ميتوان مورد استفاده قرار داد، بکار برده است و دولت قصد ندارد که عهده دار اين وظايف شود.

دریاسالار «تاد آلن» فرمانده گارد ساحلی مقامی است که از سوی دولت اوباما مسؤل رسيدگی به فاجعۀ ريزش سيل وار نفت در خليج مکزيک، تعيين شده است. آدميرال آلن فرمانده گارد روز دوشنبه در کاخ سفيد در جمع خبرنگاران گفت که سعی در بيرون راندن شرکت بی پی از اين عمليات اين سؤال را مطرح می کند که چه راه جايگزينی در مقابل ما وجود دارد.

نظرات آدميرال آلن یک روز پس از آن مطرح می شود که «کن سالازار» وزیر کشور آمريکا اظهار نظر کرده است که وی به تلاشهای شرکت بی پی برای جلوگیری از ريزش نفت و کنترل وضعيت پيش آمده، اعتمادی ندارد. آقای سالازار گفته است در صورت عدم موفقيت بی پی، دولت آماده است خود کنترل عمليات را در دست گيرد.

شرکت بی پی هم اکنون می گوید تلاش خواهد کرد روز چهارشنبه با استفاده از گل سنگین و سیمان در عملیاتی که آن را «خفه کردن در نطفه» توصيف می کند، ريزش سيل اسای نفت را متوقف کند.

تونی هیوارد مدیر اجرایی بی پی می گوید در تلاش است همه آنچه را که تا کنون صورت گرفته است بطور باز و شفاف، در معرض ديدِ همگان بگذارد. آقای هيوارد اذعان دارد که حُسن شهرت شرکت بريتيش پتروليوم، در خطر قرار گرفته است.

روز دوشنبه کن سالازار وزير کشور آمريکا گفت ۳۳ روز از انفجار چاه نفتی متعلق به بريتيش پتروليوم در خليج مکزيک و عدم توانائی آن کمپانی در جلوگيری از ريزش نفت می گذرد، در حاليکه به گفتۀ سخنگوی آن شرکت، تمام امکانات برای انسداد هر چه سريعتر چاه مذکور بکار گرفته شده است.

اما سخنان شديد اللحن آقای سالازار حاکی از خشم و يأس دولت پرزيدنت اوباما از سستی شرکت بريتيش پتروليوم در جلوگيری از ريزش نفت و پاکسازی آلودگی ها ست. يک ويديوِ زندۀ استثنائی که نشانده عمليات روباتی برای انسداد چاه نفت ست در عمق يک هزار و ششصد متری زير آب های خليج مکزيک از سايت بريتيش «پتروليوم» گرفته شده است، و در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز قابل دسترسی ست.

حادثۀ ۳۱ فروردين ماه که به مفقود الاثر شدن ۱۱ تن و زخمی شدن ۱۷ نفر ديگر منجر شد و ناکامی تقريباً يکماهه در جلوگيری از ادامۀ ريزش نفتِ خام سنگين از اين چاه و انتقال آن توسط امواج، به تدريج برخی از سواحل ايالات جنوبی آمريکا را آلوده کرده ست، و ماهيگيران را وادار کرده است برای يافتن ماهی تا يکصد کيلومتر از ساحل دور شوند.

در صورت ادامۀ ريزش نفت از اين چاه تا يکی دو ماه ديگر، بدون ترديد شاهد وخيم ترين مصيبت محيط زيستیِ ناشی از اقدام بشر خواهيم بود که اثرات سوء آن از حادثه غرق نفتکش «اگزان والدز» در دو دهه قبل در آلاسکا هم فراتر خواهد رفت و به همين دليل مقام های آمريکايی در اظهارات اخير خود تهديد کرده اند بعد از «خلع يد» از بريتيش پتروليوم، دولت آمريکا رأسا اقدامات مربوط به جلوگيری از ريزش نفت را از اين چاه، بر عهده خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG