لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۷

درخواست کمک سه قایق دیگر پناهجویان در دریای مدیترانه


وزیران امورخارجه کشورهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه در لوکزامبورگ در جلسه ای اضطراری، بحران مهاجرتی را بررسی کردند. این جلسه به دنبال حادثه واژگون شدن یک قايق حامل حدود ۷۰۰ مهاجر در اواخر روز شنبه در آب های نزديک سواحل ليبی در دريای مديترانه برگزار شد.

هنوز بحران ناپدید شدن حدود ۷۰۰ مهاجر در دریای مدیترانه ادامه دارد که روز دوشنبه، سه قایق دیگر پناهجویان در دریای مدیترانه درخواست کمک کردند. این قایق ها حامل صدها پناهجو هستند.

ماتئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا، روز دوشنبه گفت کشورش و مالت، برای نجات دو قایق در آب های لیبی که یکی از آنها قایقی پلاستیکی با ۱۰۰ تا ۱۵۰ سرنشین است، تلاش می کنند. قایق بزرگتر دیگر حدود ۳۰۰ نفر را حمل می کند.

مقامات یونانی نیز بیش از ۹۰ پناهجو را از یک قایق چوبی نجات دادند اما دست کم سه نفر از آنها غرق شدند.

روزنامه های اروپایی به طور عمده از اتحادیه اروپا خواستند به بحران پناهجویان واکنش نشان دهند.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه «وظیفه اخلاقی» دارد که مسئولیت خود را متمرکز کند تا از تکرار چنین تراژدی هایی جلوگیری شود.

از ۱۸ کشتی برای یافتن سرنشینان قایق غرق شده استفاده می شود.

اما تاکنون ۲۸ نفر در ۱۹۳ کیلومتری جنوب جزیره ایتالیایی لامپدوسا نجات یافته اند و اجساد ۲۴ نفر نیز از آب گرفته شده است. این آمار روز یکشنبه داده شد.

مقام های امدادی می گويند بيم آن می رود که صدها تن جان خود را در این حادثه از دست داده باشند. این ممکن است بدترین حادثه برای پناهجویان در دریای مدیترانه باشد.

نقشه سیسیل، لامپدوسا و سواحل لیبی در مدیترانه
نقشه سیسیل، لامپدوسا و سواحل لیبی در مدیترانه

امدادگران ایتالیایی جستجوها را روز دوشنبه نیز ادامه می دهند.

گفته می شود که قایق حامل مهاجران زمانی واژگون شد که آنها پس از نزدیک شدن یک کشتی تجاری، به یک سمت قایق رفتند.

بر اساس گزارش ها، اکثر سرنشينان اين قايق از مناطق جنگزدۀ آفريقا و خاورميانه بودند.

آنها قصد داشتند برای پناهندگی به کشورهای اروپایی به ویژه ايتاليا بروند.

یک کشتی گارد ساحلی ایتالیا با یک هلی کوپتر در دریای مدیترانه - ۳۰ فروردین ۱۳۹۴
یک کشتی گارد ساحلی ایتالیا با یک هلی کوپتر در دریای مدیترانه - ۳۰ فروردین ۱۳۹۴

در صورت تأييد مرگ بقیه سرنشینان کشتی، آمار تلفات امسال اينگونه حوادث در دريای مديترانه به بيش از ۱۵۰۰ نفر می رسد.

يک مرد ۳۲ ساله از بازماندگان قایق غرق شده، شمار سرنشينان را ۹۵۰ نفر اعلام کرده است. قايق ماهيگيری ۲۰ متری متعلق به قاچاقچيان انسان بوده است.

رهبران اتحادیه اروپا خواستار اقدام فوری برای حل مسئله مهاجرت هزاران نفر از اهالی آفریقا و خاورمیانه شدند که سعی می کنند خود را به اروپا برسانند.

پائولو جنتيلونی، وزير خارجه ايتاليا گفت: «تکرار می کنم، اين يک مسئله بسيار اضطراری برای اروپا است، ايتاليا نمی تواند به تنهايی در مورد يک چنين مسئله ای به اين اندازه اضطراری به تنهايی پاسخگو باشد.»

فيليپ هموند، وزير خارجه بريتانيا روز دوشنبه به خبرنگاران گفت، تکرار اين مسئله جهان را به وحشت انداخته است: «دنيا از اين وقايع که در مديترانه توسط باندهای جنايتکار و قاچاقچی صورت می گيرد و زندگی و سرنوشت يک عده افراد شوربخت را به بازی می گيرند، به هراس افتاده است. بايد کاری برای آن شود.»

فرانک والتر اشاين ماير، وزير خارجه آلمان نیز هشدار داد در حال حاضر راه حل فوری برای جلوگيری از ادامه اين وضعيت وجود ندارد، اما اروپا و شرکايش در مقابل قربانيان و خانواده های اين افراد مسئولند و بايد هر چه زودتر از ادامه اينگونه فجايع جلوگيری شود.

ماتئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری درباره حادثه دریای مدیترانه گفت وضعیت لیبی پیچیده است و باید در مورد مهاجران با دولت لیبی گفتگو شود.

او از حادثه روز یکشنبه ابراز تاثر شدید کرد و گفت ایتالیا تلاش می کند افراد بیشتری، به ویژه کودکان را نجات دهد.

​او گفت ۹۱ درصد مهاجران از طریق لیبی خود را به ایتالیا می رسانند. او خواستار تشکیل جلسه اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه یا جمعه شد. نخست وزیر ایتالیا گفت مبارزه با قاچاق انسان فقط برای ایتالیا و یا مالت نیست.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که خود ایتالیایی است، روز یکشنبه در بیانیه ای گفت بارها گفته ایم که دیگر هرگز! اکنون زمان آن است که اتحادیه اروپا فورا برای حل این تراژدی ها عمل کند.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه نیز روز یکشنبه گفت مسولان باید با قاچاق انسان که به کشته شدن ۴۰۰۰ نفر در سال گذشته میلادی در دریای مدیترانه منجر شد، مبارزه کنند.

جوزف ماسکت، نخست وزير مالت روز یکشنبه از اين واقعه به عنوان يک فاجعه ياد کرد و به اتحاديه اروپا و جهان هشدار داد که اگر چشم خود را به روی اينگونه وقايع ببندد با همان شدتی سرزنش می شود که در گذشته به خاطر نادیده گرفتن قتل عام ها سرزنش شد.

همه ساله هزاران نفر به طور عمده از آفریقا و خاورمیانه، در سفری خطرناک، سعی می کنند خود را از طریق دریای مدیترانه به اروپا برسانند.

پیش از حادثه اخیر، گروه های حقوق بشری تخمین زده بودند که در سال جاری میلادی، ۵۰۰ نفر از پناهجویان در اثر گرسنگی، تشنگی، و قرار داشتن در قایق های بیش از حد شلوغ و بی امکانات، جان خود را در مسیر رسیدن به اروپا از دست داده اند.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان اخیرا خواستار کمک های بیشتر جهانی در مورد مهاجرانی شد که به خاطر بی ثباتی در آفریقا، از آنجا فرار می کنند و تعدادشان نیز رو به افزایش است.

رهبر کاتوليک های جهان ضمن تقدير از ايتاليا به خاطر پذيرفتن مهاجران و درک اين مسئله که آنها به خاطر گريز از شرايط بد و با علم به همۀ خطرات سر راه حاضرند خود را به اروپا برسانند، گفت به دخالت جامعۀ بين المللی در این امر نیاز داریم.

روز جمعه در واشنگتن، نخست وزیر ایتالیا در دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مورد مشکل مهاجران صحبت کرد. آقای رنتسی گفت ایتالیا نمی خواهد که دریای مدیترانه، به یک گورستان تبدیل شود. او از همه کشورهای منطقه، اروپا، آفريقا و خاورميانه خواست با همکاری نزديکتر با سازمان ملل متحد از ادامه بروز فجايع انسانی ناشی از قاچاق انسانی جلوگيری کنند.

XS
SM
MD
LG