لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۵

روزشمارصدور احکام ارتداد در جهان


آتش افروزی فیلم «بیگناهی مسلمانان» نه تنها عامل واقعی برای حمله نبود، بلکه حتی برای اجرای یک حمله تروریستی نیز بهانه غیرمتقاعد کننده ای بود. با این وجود، این فیلم بین افرادی که معتقدند برای رعایت آزادی بیان نیز باید استثناهایی وجود داشته باشد، بحث و گفتگوی بسیاری برانگیخته و سبب شده است که در بحبوحه درخواست های بین المللی برای ممنوعیت صدور حکم ارتداد برخی این پرسش را مطرح کنند که آیا باید حق آزادی بیان را مورد بازبینی قرار داد.

اریک پوسنر، در یادداشتی در نشریه اسلیت نوشته است که «آزادی بیان باید بر همه ارزش های دیگر و ضرورت برقراری نظم، برتری و تقدم داشته باشد»، این همان دیدگاهی است که جوامع دیگر نیز به آن باور دارند. آنته آ باتلر، استاد دانشگاه پن از فراخوان ها برای بازداشت مردی که این فیلم را ساخت، دفاع کرد. او می گوید این فیلم مردمان سراسر جهان را به خشم آورد و جان آمریکائیان را به خطر انداخت. گارت اپس می نویسد ارتداد «جوهره آزادی بیان» نیست و کشورهای دیگر درک متفاوتی از آزادی دارند. پروفسور پیتر اسپیرو در واکنشی نسبت به این فیلم می گوید که «هنجارهای بین المللی» در مورد سخنرانی ها و اظهارات سرشار از نفرت باید بر ارزش های مطلق مربوط به آزادی بیان غالب باشند.

چنین دیدگاه هایی باید مورد توجه قرار بگیرند و نباید از آن ها غافل شد. اما ما آن ها را در شرایطی مورد توجه و ارزیابی قرار می دهیم که با ارزش های مدرن آمریکا که در قانون اساسی کشور تدوین شده اند، همخوانی داشته باشندباید متوجه باشیم ارزش های واقعی، اما متفاوت با آن ها ،چه هستند. ما باید دریابیم که «ارزش های دیگری» که جوامع دیگر به آن ها اعتقاد و ایمان دارند، چه ماهیتی دارند. بررسی رویکرد جوامع دیگر و درک آن ها از آزادی بیان مسئله مهمی است که باید مورد بازبینی قرار گیرد. «هنجارهای بین المللی» که در مورد ارتداد ظهور کرده اند از چه جنسی هستند؟

شاید مروری بر رویکرد و موضع گیری کشورهای مختلف جهان به ارتداد در طول یک سال، از اکتبر سال ٢٠١١ تا سپتامبر سال ٢٠١٢ به پاسخ دادن به این پرسش ها کمک کند. به عبارت دیگر، سعی بر این بوده است که دریابیم ارزش های مربوط به آزادی بیان و ارتداد در طی یک سال چگونه انعکاس می یابند:

اکتبر سال ٢٠١١

در ایالات متحده، عمر فاروق عبدالمطلب، «بمب گذاری که مواد منفجره را در لباس زیر خود مخفی کرده بود» در دومین روز دادگاه گناهکار شناخته شد. اتهام او برنامه ریزی برای انفجار یک هواپیمای حامل ٣٠٠ مسافر بود. عمر توضیح داد که اگر ایالات متحده «بر اهانت به محمد و پیامبران ادامه دهد و بر آن پافشاری کند»، ... خود را به زودی به دست مجاهدین در معرض «یک فاجعه بزرگ» قرار می دهد.

در پاکستان، یک زن مسیحی جوان پس از درگیری با زنان مسلمان روستای خود، در زندان مورد ضرب و شتم زندانبان قرار گرفت و به ارتداد محکوم شد.

در پاکستان، مردی به اتهام توهین به مقدسات و خانواده حضرت محمد به یک ماه زندان محکوم شد و پس از آن، دادگاه تجدیدنظر محکومیت او را به سه سال زندان افزایش داد.
در مصر، مردی به اتهام مسخره کردن اسلام در فیس بوک به سه سال زندان با کار اجباری محکوم شد.

نوامبر سال ٢٠١١

در فرانسه، پس از آن که مجله فکاهی و طنز «چارلی هبدو» اعلام کرد قصد دارد یکی از شماره های خود را به هجوگویی نسبت به پیامبر اسلام اختصاص دهد، دفتر این مجله با بمب آتش زا مورد حمله قرار گرفت. تارنمای این نشریه هک شد و نشریات ترک زبان نوشتند: «شما به بهانه هایی همچون آزادی بیان، با استفاده از کاریکاتورهای سرشار از نفرت و انزجاز، به هتاکی علیه دین مقدس اسلام و حضرت محمد ادامه می دهید. خداوند شما را لعنت کند».

در پاکستان، یکی از حامیان اصلاح قانون ارتداد به سمت سفیر آن کشور در ایالات متحده منصوب شد. اگر او به ایالات متحده کوچ کند، ناچار نخواهد بود در خفا روزگار بگذراند. منتقدان این انتصاب تصریح کردند که منصوب کردن یک فرد مخالف صدور احکام ارتداد نشان دهنده تسلیم در برابر « لابی یهودی و ایالات متحده» است.

در پاکستان، مقامات دولت با انتشار فهرستی از واژگان ممنوع در ارسال پیامک ها، شرکت های مخابراتی را ملزم به اجرای آن کردند. «کاندوم» و «عیسی مسیح» از جمله این لغت ها هستند. دولت در ارتباط با نام عیسی مسیح تاکید کرده است که گفتگو در مورد مسیح باید به «منافع شکوه اسلام» محدود شود.

دسامبر سال ٢٠١١

در فرانسه، پلیس ضدشورش با فعالان کاتولیکی که به نمایش یک ئتاتر اعتراض داشتند، برخورد خشونت آمیز کرد. کاتولیک ها این نمایش را اهانت به مقدسات خود خوانده بودند. دست اندرکاران تولید این تئاتر و نمایش هایی از این دست، مرتد خوانده و به مرگ تهدید شده بودند. سیستم های امنیتی آن ها مورد حمله قرار گرفته بود و به سمت کسانی که برای تماشای این تئاتر به سالن های نمایش رفته بودند بمب های چسبنده و تخم مرغ پرتاب شده و معترضان به صحنه اجرای نمایش حمله ور شده بودند.

در پاکستان، سه تن از پیروان فرقه احمدیه، یکی از فرقه های اقلیت مذهبی بازداشت و به اتهام توهین به مقدسات و ارتداد، محکوم شدند. پدر خانواده متهم شده بود که به هنگام ثبت نام پسرش در مدرسه، وی را مسلمان خوانده است. پسر او نیز متهم شده بود که به پیامبر اسلام توهین کرده است. یکی از ناظم های مدرسه نیز به ربودن کتاب های مذهبی از دست دانش آموزانی که هنگام امتحان در حال تقلب بودند و پرتاب کردن این کتاب ها در برکه متهم شد.

در پاکستان، یک کارگر مسیحی ٢٣ ساله از سوی کارفرمای مسلمان خود به توهین به قرآن و ارتداد محکوم شد، اما متهم ادعا کرده بود در مورد اجاره با کارفرمای خود اختلاف نظر داشته است. یک پاکستانی مسیحی دیگر نیز در مراسم کریسمس در کلیسا دستگیر شد. او پیش از این از اتهام ارتداد تبرئه شده بود. یکی از بزرگان روستا در تلاشی به هدف ترغیب او برای روی آوردن به اسلام، فرزند و همسر او را در یک روستای مسلمان نشین ربوده بود.

در ترکیه، دادگاه مردی که در اظهارنظری در یک تارنما به «تمسخر آداب عبادی، نماز مسلمانان و دیدگاه های اسلامی آن ها مبنی بر این که خداوند جهان را آفریده است» متهم شده بود، با توسل به «حق احترام به احساسات مذهبی افراد» در برابرکیفرخواستی که علیه او مطرح شده بود، از خود دفاع کرد.

در عربستان سعودی، یک مرد تبعه استرالیا که برای حج به مکه سفر کرده بود، بازداشت شد. وی به توهین به همراهان و یاران پیامبر متهم و به یک سال زندان و پانصد ضربه شلاق محکوم شد. این حکم بعداً به ٧٥ ضربه شلاق از روی کاپشن چرمی کاهش پیدا کرد.

ژانویه ٢٠١٢

در لهستان، دادگاه «دودا» خواننده را به اتهام «توهین به احساسات مذهبی» به پرداخت ١٤٥٠ دلار جریمه ملزم کرد. دادگاه ادعا کرد این خواننده «به این دلیل که در تقدس انجیل ، و باور گفته های کسی که مست شراب و مخمور بوده است شک کرده" ، به احساسات مذهبی دیگران توهین کرده است.

در انگلستان، نمایش فیلم «رویاهای اکستسی» برای رده های سنی خاصی ممنوع شد. این فیلم تنها فیلمی است که نمایش آن بر اساس توهین به مقدسات و ارتداد در این کشور ممنوع شده است.

در هند، دادگاه های شریعت اسلامی برای دو کشیش مسیحی حکم ارتداد صادر کردند زیرا آن ها مسلمانانی را که به مسیحیت گرویده بودند، غسل تمعید داده بودند.

در هند، رهبران مسلمان از ورود سلمان رشدی و شرکت او در جشنواره ادبی در این کشور ممانعت به عمل آوردند.

فوریه ٢٠١٢

در مالزی، حمزه کشگری، خبرنگار سعودی تبار به درخواست دولت عربستان سعودی، به اتهام ارتداد بازداشت شد. او در توئیتر خود مکالمات تخیلی با محمد داشت و نوشته بود «من خیلی جنبه های شما را می ستایم، من از خیلی از چیزهای مربوط به شما نفرت دارم و خیلی مسائل مربوط به شما را درک نمی کنم». تعداد افرادی که در صفحه های فیس بوک خواهان اعدام او شده بودند، از تعداد افرادی که خواستار رفع اتهام از او شده بودند، به مراتب بیشتر بود. بنا به گزارش ها، مقامات عربستان سعودی در مورد افرادی که به حمایت از این خبرنگار یادداشت نوشته بودند، تحقیق کرده بود.

دیلدار یوسف، جوان ٢٨ ساله مسیحی به اتهام طرفداری از برادرزده خود در جمع کودکانی که خواهان گرویدن برادرزاده او به اسلام بودند، به ارتداد محکوم و بازداشت شد.

مارس ٢٠١٢

در کویت، مقامات مردی را به اتهام توهین به پیامبر اسلام، یاران و همسر او و توهین به مقدسات در تارنمای توئیتر بازداشت کردند.

در پاکستان، یک زن مسیحی که در برابر فشار خانواده برای اسلام آوردن مقاومت کرده بود، از سوی همسایه های مسلمان مرتد شناخته شد.

در پاکستان، اعتراض های خیابانی نسبت به فقدان شواهد برای متهم کردن مردی که به اتهام ارسال پیامک های توهین آمیز به رهبران مذهبی محکوم شده بود، برپا شد.

در بنگلادش، دادگاه به مقامات کشور دستور داد تا چندین صفحه فیس بوک توهین آمیز به اسلام، پیامبر و قرآن را مسدود کنند.

آوریل ٢٠١٢

در هند، مقامات مردی را که در حضور مقامات کلیسای کاتولیک افشا کرد که صلیب اشک ریزان در واقع چگونه کار می کند، بازداشت و به ارتداد محکوم کردند.

در کویت، پس از آن که مردی در توئیتر به حضرت محمد توهین کرد، پارلمان تصویب کرد تا برای اتهام ارتداد، حکم اعدام صادر شود.

در مصر، یک نوجوان که کاریکاتور حضرت محمد را روی فیس بوک گذاشته بود، به سه سال زندان محکوم شد.

در پاکستان، یک مرد هشتاد ساله که از اتهام ارتداد تبرئه شده بود، به ضرب گلوله شاهد شاکی کشته شد.

در تونس، دو مرد جوان که کاریکاتورهای حضرت محمد را منتشر کرده بودند، به اتهام «اخلال در نظم عمومی، افترا و عدم رعایت اخلاق» به هفت سال زندان محکوم شدند.

مه ٢٠١٢

در پاکستان، پس از آن که توئیتر از حذف توئیت های مربوط به صفحات افراد حاوی تصاویر حضرت محمد خودداری کرد، دولت تارنمای توئیتر را مسدود کرد.

در پاکستان، مقامات سازمان ملل متحد گزارش دادند که روی قضات پاکستانی فشار اعمال می شود تا برای افرادی که به توهین به مقدسات و ارتداد متهم شده اند، حکم اعدام صادر شود. وکلا نیز به دلیل تهدیدهایی که متوجه جانشان است، برای پذیرش دفاع از این افراد تردید دارند.

در پاکستان، پس از بازی بیلیارد بین یک مرد مسیحی و گروهی از مردان مسلمان دعوا در گرفت. آن ها وی را به ارتداد محکوم کردند که به بازداشت او منتهی شد.

در تونس، یک مدیرعامل تولیدات تلویزیونی به دلیل پخش فیلم «پرسپولیس» به ارتداد محکوم شد. «پرسپولیس» روایت انقلاب ایران است که خداوند را به هیبت یک پیرمرد تصویر کرده است.

ژوئن ٢٠١٢

در کویت، مردی که تلاش کرده بود تا برای اتهامات ارتداد و توهین به مقدسات حکم مرگ صادر شود، به اتهام مسخره کردن حضرت محمد و توهین به اسلام و اهانت به حاکمان عربستان سعودی در توئیتر به ده سال زندان محکوم شد.

در پاکستان، مردی که به توهین به مقدسات و ارتداد محکوم شده بود، با حمله فرد حامل گاز اشک آور به ایستگاه پلیس مواجه شد.

در پاکستان، یک زن مسیحی که ابتدا به ارتداد محکوم شده بود، پس از سپری کردن چهار سال محکومیت در زندان، تبرئه شد. او و همسرش به دلیل دعوای بین فرزندانشان با بچه های مسلمان همسایه به ارتداد محکوم شده بودند.

در ایران، یک مسیحی که اداره یک کلیسا در منزلش را به عهده داشت، به اتهام ارتداد و تهدید «امنیت کشور» به یک سال زندان محکوم شد و تنها پس از سپری کردن این دوره آزاد شد.

در یونان، سه مرد پس از ایفای نقش در نمایش «مسیحیان قبطی» به اتهام توهین به مقدس مرتد شناخته و بازداشت شدند.

ژوییه ٢٠١٢

در پاکستان، یک مرد بیخانمان که معلولیت ذهنی داشت و به اتهام سوزاندن صفحات قرآن در بازداشت پلیس بود، از زندان پلیس بیرون آورده شد، مورد ضرب و شتم قرار گرفت ،سوزانده شد و جان داد.

در پاکستان، دولت هیات مدیره دانشکده هنر کشور را به اتهام چاپ عکس های اهانت آمیز به اسلام و ارتقای همجنسگرایی منحل کرد.

اوت ٢٠١٢

در پاکستان، یک روحانی مسلمان رهبری جمعیتی را به عهده داشت که پاسگاه پلیس را احاطه کرده بودند تا بر مقامات فشار اعمال کنند تا دختر مسیحی متهم به ارتداد را محکوم کنند. این دختر یازده ساله که معلولیت ذهنی دارد، به بی حرمتی به قرآن متهم شده بود. وکلای متهم گفتند که اگر مقامات این دختر را محکوم نکنند، مسلمانان کنترل امور را به دست خواهند گرفت. صدها مسیحی محله زندگی این دختر از منازل خود متواری شدند.

در آلمان، در آستانه انتشار تصویر پاپ در یک مجله فکاهی و طنز در حالی که لکه ادرار روی قبای او دیده می شود، یک اسقف خواستار اجرای قوانینی شد که اقدامات اهانت آمیز به مقدسات را محکوم کند. وی گفت باید افرادی که روح مومنان را مجروح می کنند، سر جایشان نشاند و در برخی موارد به مجازات رساند.

در مصر، پلیس مرد مسیحی را بازداشت کرد که به دلیل ایجاد یک صفحه فیس بوکی برای تصاویر حضرت محمد مرتد شناخته شد.

سپتامبر ٢٠١٢

در پاکستان، پلیس افشا کرد روحانی که یک دختر یازده ساله را به ارتداد متهم کرده بود، شواهد جعلی علیه او مطرح کرده بود.

در پاکستان، مغازه داری که برای شرکت در تظاهرات اعتراضی علیه فیلم «بیگناهی مسلمانان» کسب و کار خود را تعطیل نکرده بود، از سوی معترضان به توهین به محمد متهم و بازداشت شد.

در مسکو، تئاتر محلی تولید نمایش «سوپراستار عیسی مسیح» را تعطیل کرد. مقامات تحقیق در مورد مطالب اهانت آمیز به مسیحیان را علت متوقف کردن فعالیت این گروه خواندند.

در مصر، مردی که جمعیت منزلش را محاصره کرده بودند و او را به منتشر کردن یک نسخه از فیلم «بیگناهی مسلمانان» متهم کردند، بازداشت و به ارتداد محکوم شد. دادگاهی در مصر وی را به شش سال زندان محکوم کرد.

در سوئیس، «سازمان همکاری اسلامی» بر درخواست های جهانی در مورد قوانین مطالب توهین آمیز به مقدسات و حکم ارتداد از طریق سازمان ملل متحد مهر تایید نهاد و از کشورهای غربی خواست تا «ازپنهان شدن پشت بهانه آزادی بیان دست بردارند».

برگرفته از تارنمای « HTTP://WWW.POPEHAT.COM/2012/10/14/A-YEAR-OF-BLASPHEMY/»
XS
SM
MD
LG