اگر شما به بیش از یک زبان سخن می گویید، احتمال بروز فراموشی و دیگر عوارض بیماری آلزایمر در شما کمتر خواهد بود.
یک پژوهش جدید نشان می دهد که حتی یادگیری زبان دوم در دوران میانسالی و سالخوردگی نیز بروز عوارض بیماری آلزایمر را به تاخیر می اندازد.
سندرا لمایر یکی از کارمندان تارنمای صدای آمریکا به چهار زبان مسلط است. او می گوید: «زبان اول من فرانسه است. من در هائیتی به دنیا آمدم و تا سن پنج سالگی که به نیویورک آمدیم، فرانسه صحبت می کردم.»
تحقیق جدید نشان می دهد افرادی مانند سندرا که به بیش از یک زبان صحبت می کنند، نسبت به سایرین در وضعیت بهتری هستند. این افراد در سالخوردگی کمتر از دیگران از فراموشی رنج خواهند برد و حتی اگر به بیماری آلزایمر دچار شوند، نشانه ها و عوارض بیماری در آن ها کمتراست.
الن بایلیستاک، روانشناس دانشگاه یورک در تورنتو در کانادا، در تحقیقی که روی ٤٥٠ بیمار مبتلا به آلزایمر انجام داد، به این نتیجه رسید که تسلط به دو زبان می تواند عوارض بیماری آلزایمر را حدود چهار تا پنج سال به تاخیر بیاندازد.
او می گوید: «امکان دارد که ذهن افراد دو زبانه از انسجام بیشتری برخوردار باشد و در نتیجه در مقابل بیماری هایی مانند آلزایمر مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.»
در تحقیق دیگری که در لوگزامبورگ انجام شد، نشان داده شده است که افرادی که به سه زبان و یا بیشتر صحبت می کنند، نسبت به افرادی که به دو زبان تسلط دارند، احتمال ابتلای آن ها به بیماری فراموشی در دوران سالخوردگی کمتر خواهد بود.
بایلیستاک می گوید یادگیری زبان در هر سنی می تواند به شما کمک کند که در سالخوردگی کمتر به فراموشی دچار شوید.