جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه با اعضای دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پشت درهای بسته دیدار و گفتگو می کند. هدف از این جلسه، گفتگو در مورد توافق جامع اتمی گروه ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) با ایران است. کاخ سفید تلاش می کند دموکرات ها از این توافق حمایت کنند.
معاون رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه نیز با اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در مورد توافق اتمی با ایران دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش رویترز، دموکرات ها پس از دیدار با جو بایدن گفتند که نظر آنها به توافق جلب می شود. جو بایدن نیز پس از دیدار با دموکرات ها گفت: «فکر می کنم وضع مان خوب باشد.»
بیل پسکرل، نماینده دموکرات پس از دیدار با جو بایدن گفت: «من در این مورد به رئیس جمهوری افتخار می کنم...و در حال حاضر نظرم به "بله" متمایل است.»
جمهوریخواهان در کنگره آمریکا از پیش مخالفت خود را با توافق صورت گرفته اعلام کرده اند و پیش بینی می شود که به آن رای منفی بدهند.
باب کورکر رئیس جمهوریخواه و بانفوذ کمیته روابط خارجی سنا که سرنوشت توافق به او بستگی زیادی دارد، در باره آن گفت: «من با دیده شک و تردید آغاز کردم که آیا این (توافق) به سود منافع کشور ما و یا به سود منطقه است؟ آنچه من می دانم چیزهایی است که تاکنون گفته شده است. کارمندان ما در حال مطالعه یکی از مدارک هستند ولی اسناد بسیار دیگری باقی است. ولی من با دیده تردید آغاز کردم.»
حمایت نانسی پلوسی از توافق
نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، اعلام کرد او از توافق اتمی که در مذاکرات شش قدرت جهانی با ایران صورت گرفت، کاملا حمایت می کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، خانم پلوسی بامداد پنجشنبه در یک نشست خبری در کنگره به پرسش های خبرنگاران در باره توافق اتمی پاسخ داد و پشتیبانی خود را از آن ابراز داشت.
بر اساس قانون، دولت آمریکا باید متن توافق را به کنگره ارائه دهد، و قانون گذاران ۶۰ رو فرصت خواهند داشت پیمان را بررسی کنند و رای به تصویب یا عدم تصویب آن بدهند یا نظری ندهند.
با این حال باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفته است که هر گونه مصوبه کنگره در رد توافق جامع اتمی با ایران را وتو خواهد کرد.
برای آنکه کنگره بتواند وتوی رئیس جمهوری آمریکا را رد کند، به ۶۷ رای در سنا نیاز دارد. سنای آمریکا ۱۰۰ عضو دارد که ۵۴ نفر آنها را جمهوریخواهان تشکیل می دهند.