مدیرعامل شرکت شهر «فرودگاه امام» از آغاز عملیات احداث ترمینال جدید این فرودگاه بر اساس تهاتر نفت با چینیها از پایان شهریور ماه خبر داد.
بنا بر گزارش دیدهبان، سعید چلندری درباره آخرین وضعیت مذاکره با چینیها برای ساخت ترمینال جدید فرودگاه امام گفت: «چندین شرکت داخلی و خارجی برای ساخت ترمینال جدید اعلام آمادگی کردند اما در نهایت بهترین شرکت را که یک شرکت چینی است انتخاب کردیم.»
او درباره نحوه همکاری و تامین مالی شرکت چینی برای احداث فاز دوم فرودگاه هم گفت: «تامین مالی از طریق تهاتر نفتی صورت میگیرد که براساس آن حدود ٢.۵ تا ٣ میلیارد یورو تهاتر و عملیات اجرایی ترمینال جدید در فاز دوم توسعه این فرودگاه احتمالا از پایان شهریور ماه آغاز میشود.»
مقامات جمهوری اسلامی بارها تاکید کردهاند که «بدون نیاز به اف ای تی اف و برجام» قادر به اداره اقتصاد کشور به ویژه از طریق دلارزدایی و تهاتر کالا و نفت با « کشورهای دوست» هستند.
وزیر نفت جمهوری اسلامی در ۳۱ خرداد ماه سال جاری گفته بود که تسویه حساب با ونزوئلا از طریق «تهاتر نفت با محمولههای فراورشی» که از پالایشگاههای این کشور دریافت میکنیم، انجام میشود.
جواد اوجی همچنین گفته بود با کوبا نیز از طریق تهاتر نفت با دارو، واکسن، تجهیزات و داروهای مد نظر وزارت بهداشت را تامین کردهایم.
سوم تیرماه نیز خبری مبنی بر تهاتر نفت با چای بین ایران و سریلانکا منتشر شد.
عبدالرزاق داود، مشاور ارشد نخستوزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایهگذاری هم پیشتر در دیدار با مقامات جمهوری اسلامی، با اشاره به اینکه «ما به شرایط تحریمی ایران واقف هستیم»، گفته بود: «پاکستان دارای برنج و ایران دارای نفت و پتروشیمی است که میتوانیم این کالاها را با هم تهاتر کنیم.»
بیستم آذر ماه ۱۴۰۰ نیز دبیرخانه اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین از اعلام آمادگی کشور مغولستان برای صادرات «پشم طبیعی» به ایران بر اساس مکانیزم «معامله تهاتری» در برابر «دریافت نفت» خبر داده بود.
چندی پیش سفر ابراهیم رئیسی به کشورهای آفریقایی با عقد قرارداد و تفاهمنامههای متعددی از جمله تهاتر نیسان آبی با گوشت قرمز و همچنین تهاتر محصولات پتروشیمی با کالاهای اساسی به پایان رسید و در این بین ایسنا اعلام کرد یکی از اقلام وارداتی دولت رئیسی در سال گذشته از کشورهای آفریقایی «میمون» بوده است.