لینکهای قابل دسترسی

 
کارگر تازه آزاد شده هفت تپه، درباره شکنجه در بازداشت، وزیر اطلاعات را به مناظره دعوت کرد
خبر فوری
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۰۱:۴۸

کارگر تازه آزاد شده هفت تپه، درباره شکنجه در بازداشت، وزیر اطلاعات را به مناظره دعوت کرد


بخشی نوشته است در روزهای نخست بازداشت به شکلی کتک خورده که تا ۷۲ ساعت نمی‌توانست از جای خود تکان بخورد
بخشی نوشته است در روزهای نخست بازداشت به شکلی کتک خورده که تا ۷۲ ساعت نمی‌توانست از جای خود تکان بخورد

اسماعیل بخشی، از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه، با نوشتن متنی در صفحه اینستاگرام خود، خبر داد که در طول دوران بازداشت ۲۵ روزه‌اش «شکنجه» شده و وزیر اطلاعات دولت روحانی را به مناظره زنده تلویزیونی دعوت کرد.

بخشی در نوشته خود اشاره کرده است که وزارت اطلاعات «مکالمات خصوصی» او و همسرش را «شنود» می‌کرده، در نخستین روزهای بازداشت «تا سر حد مرگ» کتک خورده به شکلی که «تا ۷۲ ساعت نمی‌توانستم از جایم تکان بخورم» و در نهایت گفته است که ماموران وزارت اطلاعات به او و سپیده قلیان - فعال مدنی بازداشت شده در جریان اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت تپه - انواع و اقسام «فحش‌های رکیک جنسی» می‌دادند.

View this post on Instagram

. ♦️دعوت از حجت الاسلام علوی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی به مناظره در یک برنامه زنده تلویزیونی جناب آقای علوی در 25 روزی که ناعادلانه در بازداشت وزارت اطلاعات بودم مصائب و رنج هایی بر من تحمیل شد که هنوز از شرّ آنها خلاص نشدم و برای رهایی از آن ها به داروهای اعصاب و روان پناه آورده ام، اما در این مدت دو پرسش اساسی مثل خُره مغز مرا درگیر خود کرده است که پاسخ دهنده ی اصلی آنها فقط شخص شما میباشید و این حق بنده و ملت شریف ایران است که پاسخ این پرسش ها را بدانیم. اول اینکه در روزهای اول بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ مرا شکنجه و زیر مشت و لگد گرفتند که تا 72 ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجز آور بود و امروز پس از گذشت تقریبا دوماه از آن روز سخت در دنده های شکسته ام، کلیه ها، گوش چپم و بیضه هایم احساس درد میکنم جالب اینکه شکنجه گران خود را سرباز گمنام امام زمان می‌نامیدند اما به بنده و خانم قلیان انواع اقسام فحش های رکیک جنسی میدادند و ایشان راهم کتک می‌زدند اما از شکنجه ی جسمی بدتر، شکنجه های روانی بود، نمی‌دانم چه بر سرم آوردند که مثل موش آب کشیده شده بودم و هنوز دستهایم میلرزد، منی که زمین زیر پایم میلرزید تحقیر شدم و به شخصیت دیگری بدل شده بودم و هنوز با وجود قرص های اعصاب و روان گاهی دچار حمله های شدید عصبی روحی و روانی می شوم، اکنون از جنابعالی بعنوان وزیر اطلاعات و کسی که خودش یک روحانی مذهبی ست این پرسش را دارم : از نظر اخلاقی، حقوق بشری و بخصوص دین اسلام حکم شکنجه ی یک بازداشتی چیست؟ آیا رواست؟ اگر رواست به چه میزان؟ مسئله دوم که برای من و خانواده ام بسیار بسیار مهمتر از شکنجه های جسمی و روحی ست بحث «شنودِ» مکالمات تلفنی بنده و خانواده ام توسط دستگاه اطلاعاتی شماست، بازجویم میگفت ما از همه چیز تو خبر داریم حتی می‌دانیم همسرت چند بار بخاطر مبارزاتت با تو دعوا کرده است گفتم از کجا میدانید گفت مدت ها تماس های تو «شنود» می شد که باعث عصبانیت شدید من حین بازجویی شد حال پرسش بنده و خانواده ام از شما بعنوان وزیر اطلاعات و یک شخصیت روحانی و مذهبی این است که : آیا «شنود» خصوصی ترین مکالمات انسانها از نظر اخلاقی، حقوق بشری و دین اسلام رواست؟ به چه حقی مکالمات تلفنی خصوصی بنده و همسر عزیزم را دستگاه اطلاعاتی شما باید «شنود» کند؟؟؟ لذا جناب آقای علوی اینجانب اسماعیل بخشی برای شنیدن پاسخ هایتان شما را به یک مناظره در یک برنامه زنده تلویزیونی دعوت میکنم اسماعیل بخشی 14 دی 97

A post shared by کاچوپان (@smaeil.bakhshi) on

اسماعیل بخشی از جمله نمایندگان کارگران شرکت نیشکر هفت تپه است. او اواخر آبان ماه و در جریان اعتراض‌های کارگران این کارخانه بازداشت شد و پس از ۲۵ روز با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی تا زمان تشکیل دادگاه از زندان آزاد شد.

بخشی در یادداشت خود خطاب به محمود علوی، وزیر اطلاعات، نوشته است که برای شنیدن پاسخ‌های علوی، او را «به مناظره در یک برنامه زنده تلویزیونی» دعوت می‌کند.

این فعال کارگری در یادداشت خود نوشته است که در طول دوران بازداشت «مصائب و رنج‌هایی» بر او تحمیل شده که «برای رهایی از آن‌ها به داروهای اعصاب و روان پناه آورده‌ام.» او اضافه کرده است که همچنان گاهی دچار «حمله‌های شدید عصبی، روحی و روانی» می‌شود.

به گفته بخشی پس از ضرب و شتم در روزهای اولیه بازداشت و پس از گذشت نزدیک به دو ماه «در دنده‌های شکسته‌ام، کلیه‌ها، گوش چپم و بیضه‌هایم احساس درد می‌کنم.»

در دوران بازداشت اسماعیل بخشی، خبر ضرب و شتم و سپس انتقال او به بیمارستان منتشر شده بود، اما این خبر از سوی دادگستری و استانداری خوزستان تکذیب شده بود.

پس از آزادی اسماعیل بخشی هم یکی از بستگان او در گفت‌وگویی، ضمن روایت شکنجه‌هایی که بخشی تحمل کرده، گفته بود اسماعیل بخشی و خانواده اش تهدید شده‌اند که حق ندارند با کسی ارتباط برقرار کند.

پیشتر همچنین کانال مستقل کارگران هفت تپه که یکی از منابع نزدیک به کارگران این شرکت است درباره بازگشت اسماعیل بخشی نوشته بود که ابتدا اجازه حضور بخشی در کار داده نمی‌شد، اما بعد از انتشار اخبار مربوط به او، مسئولان از ترس کارگران معترض با بخشی تماس گرفتند و اعلام کردند می‌تواند سر کار بیاید.

پیش از این نیز در پی تشدید برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران در ایران وزارت خارجه ایالات متحده امریکا این برخوردها را محکوم و اعلام کرده بود که رژیم حاکم بر ایران همواره حقوق مردم را نقض می‌کند.

سازمان ملل متحد نیز اخیرا قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده است که به نقض گسترده حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران اعتراض دارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG