فریبا کمال آبادی ۴۹ ساله و مهوش ثابت ۵۸ ساله دو زندانی بهایی نزدیک به سه سال است که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در بازداشت به سر می برند. افزون بر این پنج تن دیگر از مدیران سابق امور مدنی ایرانیان بهایی به ده سال زندان محکوم شده اند.
در روزهای اخیر فعالان حقوق بشر از انتقال آنان به زندان رجایی شهر خبر داده اند. این زنان به بند ۲۰۰ که محل نگهداری زندانیان زن تبهکار با سابقه است، منتقل شده اند. مقام های جامعه جهانی بهایی که مرکز آن در شهرنیویورک است با صدور بیانیه ای با ابراز نگرانی شدید اعلام کرده اند که جمهوری اسلامی عمدا این دو تن را به بند ۲۰۰ منتقل کرده اند تا امنیت آنان را به خطر اندازند.
در این بیانیه آمده است خانم فریبا کمال آبادی متخصص روانشناسی، پس از انتقال به بند ۲۰۰ مورد حمله و تهدید چند زندانی سابقه دار قرار گرفته است. جامعه جهانی بهایی در این بیانیه به شرایط خطرناک این بند اشاره کرده و علت این انتقال را اقدامی برای مجازات این دو زندانی از سوی مسئولان زندان قلمداد کرده است.
دراین بیانیه همچنین آمده است آقایان: جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم را نیز در هفته های اخیر به بند ۴ گوهردشت منتقل کرده اند. شرایط زیستی در این بند بسیار طاقت فرساست.
این در حالی است که جمهوری اسلامی تاکنون به هیچ نهاد و یا سازمان مدافع حقوق بشر اجازه بازدید از زندان ها را نداده است.
دیان علایی که نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد در شهر ژنو که از نزدیک شرایط ایرانیان بهایی را دنبال می کند، می گوید مقام های جمهوری اسلامی باید به رفتار خشونت آمیز و غیرقانونی علیه زندانیان، بi ویژه زندانیان عقیدتی پایان دهند.
درخواست آقای هانیر بیلافلت، گزارشگر ویژه آزادی ادیان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای دیدار از ایران برای تهیه یک گزارش از وضعیت اقلیت های مذهبی در این کشور هنوز بی پاسخ مانده است. اما جمهوری اسلامی از همه گزارشگران موضوعی حقوق بشر سازمان ملل متحد دعوت کرده تا برای تحقیق به ایران سفر کنند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی همه شهروندان ایران را در برابر قانون یکسان دانسته درحالی که از زمان انقلاب اسلامی و در طول ۳۲ سال گذشته بیش از ۲۰۰ تن از بهائیان ایران صرفا به جرم بهایی بودن اعدام شده اند و درحال حاضر نیز ۶۲ تن از بهائیان در زندان های ایران به سر می برند. بهائیان ایران از همه حقوق شهروندی در ایران از جمله حق تحصیل و انجام فرائض مذهبی محروم هستند.