لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۹

جامعه بهائیان فرانسه خواستار آزادی فوری مهوش ثابت شد


 مهوش ثابت، شهروند بهائی. آرشیو
مهوش ثابت، شهروند بهائی. آرشیو

جامعه بهائیان فرانسه روز پنجشنبه ۱۳ دی در بیانیه‌ای اعلام کرد مهوش ثابت، معلم، شاعر، نویسنده بهائی، پس از انجام عمل جراحی قلب باز به زندان بازگردانده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بیانیه خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط مهوش ثابت، لغو حکم حبس او و تضمین مقامات جمهوری اسلامی شد، مبنی بر این‌که او هرگز به زندان بازگردانده نخواهد شد.

خانم ثابت که ۷۱ سال دارد، در آذر سال ۱۴۰۱ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، به اتهام «تشکیل و اداره دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به «۱۰ سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، منع سکونت در تهران، ممنوعیت از فعالیت در گروه‌های اجتماعی، و مصادره شماری از ابزار دیجیتال» محکوم شد. این حکم از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز تایید شد.

او پیش از این در سال ۱۳۹۶ همراه با فریبا کمال آبادی، یکی دیگر از بهائیان شناخته‌شده که او نیز دوباره در سال ۱۴۰۱ بازداشت و سپس آزاد شده بود.

انجمن جهانی قلم و انجمن قلم سیدنی محکومیت مهوش‌ ثابت را محکوم کرده‌ و خواستار آزادی او شده‌اند.

جامعه بهائیان فرانسه می‌گوید مهوش ثابت در طول دوران حبس خود چندین بار از برخورداری از درمان مناسب پزشکی منع شده است.

شیرین اردکانی، وکیل، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تأکید کرد که صدور حکم حبس علیه مهوش ثابت به صورت خودسرانه انجام شده است و جای او در زندان نیست.

خانم اردکانی افزود: جمهوری اسلامی ایران با عدم رفتار مناسب و رسیدگی به موقع به زندانیان سیاسی مانند مهوش ثابت، نه تنها حقوق آنها را زیر پا می‌گذارد، بلکه با استفاده از استراتژی فرسایشی و مرگ آهسته اجازه می‌دهد سلامت آنها رو به افول برود.

شهروندان بهائی پس از انقلاب بهمن سال ۱۳۵۷ در ایران به طور نظام‌مند در معرض اعدام، تبعیض‌های گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشت‌ و هتک حرمت به آرامستان‌های شان قرار گرفته‌اند.

منابع غیررسمی در ایران حاکی از آن است که بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی‌ می‌کنند اما قانون اساسی جمهوری اسلامی مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد.

سرکوب‌ها و محدودیت‌ها علیه بهائیان ایران در سالیان اخیر تشدید شده است.

سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که دست‌کم ۷۰ بهائی در بازداشت یا در حال گذراندن دوران محکومیت خود در ایران باشند در حالی که ۱۲۰۰ تن دیگر تحت پیگرد قانونی قرار دارند یا قبلاً محکوم شده‌اند.

دیده بان حقوق بشر در فروردین سال جاری اقدامات جمهوری اسلامی ایران در آزار و اذیت اقلیت بهائیان را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرد.

دیده‌بان حقوق بشر، که مقر آن نیویورک استُ در گزارش خود گفت که پرونده آزار و اذیت بهائیان در ایران در حوزه صلاحیت دادگاه بین‌المللی کیفری است.

XS
SM
MD
LG