لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۵

جمهوری آذربایجان، نیروهای ارمنی را به تیراندازی در شمال نخجوان متهم کرد


تصویری از یک خودروی سوخته در جریان جنگ نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سال ۲۰۱۶ میلادی - آرشیو
تصویری از یک خودروی سوخته در جریان جنگ نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سال ۲۰۱۶ میلادی - آرشیو

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز شنبه ۱۸ شهریور، نیروهای ارمنستان را متهم کرد که در طول ساعات جمعه شب در شمال «نخجوان»، در مرز دو کشور، به سوی سربازان آن کشور تیراندازی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان افزود که یگان‌های ارتش این کشور هم تدابیر تلافی‌جویانه اتخاذ کردند.

در بیانیه این وزارت‌خانه به تلفات احتمالی اشاره نشده است. در مقابل، ارمنستان تیراندازی در این منطقه را تکذیب کرده است.

در این حال، به گفته دولت و رسانه های دولتی در ارمنستان، نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر آن کشور، روز شنبه تماس‌های تلفنی با رهبران فرانسه، آلمان، ایران، گرجستان، و وزیر امور خارجه آمریکا انجام داد.

بر اساس این گزارش‌ها، دولت ارمنستان می‌گوید که آقای پاشینیان به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، و نیز ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، گفته است که تنش‌ها در مرز بالا گرفته و جمهوری آذربایجان را متهم به استقرار نیروهای بیشتر در اطراف «قره‌باغ» کرد.

رویترز نوشت که آقای پاشینیان اعلام آمادگی کرده است تا برای رفع تنش‌ها در نشستی اظطراری با الهام علی‌یف، رئیس جمهوری آذربایجان، شرکت کند.

جمهوری آذربایجان نیز به نوبه خود اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور وضعیت موجود را با یوری کیم، مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا، مورد بحث قرار داده است.

جمهوری آذربایجان در عین حال، روز شنبه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در «ناگورنو قره‌باغ» را تقبیح کرد.

پارلمان جدایی‌طلب «قره‌باغ» روز شنبه یک افسر نظامی را به عنوان رئیس جمهوری جدید این منطقه برگزید.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو جنگ بر سر قره‌باغ، یک منطقه کوهستانی عمدتا ارمنی‌نشین که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود، داشته‌اند. آخرین جنگ، به مدت شش هفته در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی طول کشید.

در نتیجه این جنگ، باکو کنترل بخشی از قره‌باغ کوهستانی و هفت ناحیه اطراف آن را به دست گرفت. جنگ با آتش‌بسی که با میانجیگری روسیه حاصل شد به پایان رسید و بر اساس آن، مسکو حدود ۲ هزار سرباز را به عنوان حافظ صلح در آن منطقه مستقر کرد.

پیشتر در اوایل تیرماه، جیحون عزیز اوغلو بایرامف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، درخواست ارمنستان را که برای حدود ۱۲۰ هزار تن از ارمنی‌های ساکن قره‌باغ کوهستانی تضمین‌های امنیتی ویژه‌ دهد، رد کرد و گفت که از آنها «به اندازه کافی» محافظت می‌شود.

XS
SM
MD
LG