دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در واکنش به اعتراض گسترده جامعه سنی مذهب به پخش یک کلیپ مداحی با محتوای «تفرقه افکنانه»، از دستگیری این فرد در قم خبر داد.
به گزارش رسانههای حکومتی، ادعا شده است که این مداح که به اتهام انتشار کلیپی با محتوای «تفرقهافکنانه میان شیعه و سنی» تحت پیگرد بود، قرار است برای ادامه رسیدگیهای قضایی به زاهدان منتقل شود.
در کلیپی که چند روز پیش از این مداح منتشر شد، او به مولوی عبدالحمید و مسجد مکی زاهدان که محل برگزاری اجتماعات مذهبی اهل تسنن در مرکز استان است «هتاکی و اهانت» کرده بود.
در ویدئوی منتشرشده، مداح مذکور میگوید نماز خواندن در مسجد مکی «حکم زنا» را دارد و «نان عبدالحمید خوردن ندارد.» در این کلیپ که در هیاتی در قم ضبط شده است این مداح مسجد مکی را بهعنوان «مسجد ضرار» توصیف میکند.
براساس این گزارشها، مهدی شمسآبادی، دادستان زاهدان، اعلام کرد که با توجه به گزارش سازمان اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان، پروندهای در دادسرای زاهدان تشکیل شده است.
شمس آبادی ادعا کرد که این پرونده به صورت نیابتی به دادسرای قم ارجاع داده شد و پس از صدور دستور بازداشت، متهم به دست اطلاعات سپاه قم بازداشت شد.
دادستان زاهدان وعده داد که متهم به زودی برای طی مراحل قضایی به زاهدان منتقل خواهد شد. این در حالی است که پروندههای مشابه در گذشته، بهندرت به مرحله کیفرخواست رسیده و یا با مجازاتهای جزیی، مختومه اعلام شده است.
مصطفی محامی، نماینده خامنهای در استان سیستان و بلوچستان، نیز در پاسخ به واکنش مردم محلی، محتوای مداحی این فرد را نمونهای از «تشیع انگلیسی» توصیف کرده و خواستار «وحدت» شد.
در همین حال، سازمان اطلاعات سپاه سلمان استان اعلام کرد که از همان ابتدا پیگیریهای لازم انجام شده و پروندهای برای این مداح تشکیل شده است.
مولوی عبدالحمید در واکنش به این توهینها گفت: «ما به توهین و فحش جواب نمیدهیم، اما تهمت را بیپاسخ نمیگذاریم.»
این در حالی است مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، پیش از این با انتقاد از رویکرد جمهوری اسلامی در قبال اهل سنت، گفت بهرغم مطالبه عدالت طی ۴۴ سال گذشته، «متاسفانه» عدالت و برابری در قبال اهل سنت وجود نداشته است.
به گفته مولوی عبدالحمید، اهل سنت هنوز در پایتخت ایران یک مسجد ندارد و در نمازخانههای اهل سنت در تهران «فشار» وجود دارد.
او خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفته بود: «باید به اهل سنت آزادی میدادید» و نباید مساجد و نمازخانهها را «امنیتی میکردید.»
همچنین در بخش مربوط به ایران در گزارش دفتر آزادیهای مذهبی وزارت امور خارجه آمریکا به موارد متعددی از نقض و سرکوب آزادیهای مذهبی توسط جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است.
در این گزارش از جمله به فشارها بر بهائیان، نوکیشان مسیحی، دراویش و اهل تسنن نیز پرداخته شده است.