دولت استرالیا اعلام کرد با درخواست ایالات متحده برای پیوستن به ائتلاف نظامی به منظور محافظت از کشتیهای تجاری و نفتکشهایی که از تنگه هرمز عبور میکنند، موافقت کرده است.
به گزارش رویترز، اسکات موریسون نخستوزیر استرالیا چهارشنبه ۳۰ مرداد در یک کنفرانس و با اشاره به توقیف کشتیها از سوی جمهوری اسلامی در تنگه هرمز، گفت: «چنین رفتارهایی منافع ما را در منطقه به خطر میاندازد.»
نخستوزیر استرالیا همچنین گفت: «به عقیده دولت، منافع ملی استرالیا در همکاری با شرکای بینالمللی در این موضوع است. همکاری ما محدود و زماندار خواهد بود.»
رسانههای استرالیا گزارش کردهاند که این کشورناوچه و هواپیماهای تجسسی به منطقه اعزام خواهد کرد.
پیشتر بریتانیا و بحرین هم اعلام کرده بودند که به این ائتلاف خواهند پیوست.
جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داد. بریتانیا از نخستین کشورهایی بود که به این ائتلاف پیوست.
حکومت ایران تاکنون سه نفتکش را نیز در نزدیکی تنگه هرمز، توقیف و ضبط کرده است.
پیشتر، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران در آبهای بینالمللی دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده است.