لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۷

راز تعدادی از نویسنده های مشهور فرانسوی در حراج یادگاری هایشان از پرده بیرون افتاد


نامه شکایت مارسل پروست به صاحبخانه
نامه شکایت مارسل پروست به صاحبخانه

در یک حراجی کم نظیر، یادگاری های تعدادی از مشهورترین نویسنده های جهان از جمله ویکتور هوگو و مارسل پروست در حراجخانه ساتبی در پاریس زیر چوب حراج رفت.

از میان این نامه ها و کتاب ها می توان به آثار ارزشمندی چون چاپ اول نوشته های ساموئل بکت و انوره دو بالزاک اشاره کرد اما بیشتر این نوشته ها ارزش ادبی خاصی ندارند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین ، مالک این متون ادبی ژان بونا یکی از شناخته شده ترین کلکسیونرهای ادبیات فرانسه است. ژان بونا، جمع آوری آثار ادبی را از نه سالگی و با خریدن اثری از فرانسوآ رابله، پژوهشگر و طنزپرداز عصر رنسانس با پول تو جیبی اش آغاز کرد.

او قسمتی از مجموعه خود را به حراج گذاشته تا تنها چیزهایی را که ارزش ادبی دارند نگه دارد. از همین رو، برخی از نامه های به حراج گذاشته شده، کوچکترین اطلاعاتی از زندگی و شیوه نگارش نویسنده شان ارائه نمی دهند. از جمله نامه مارسل پروست به پسر صاحبخانه اش که در آن از سر و صدای عشقبازی همسایه شکایت کرده و با لحنی طنز نوشته «همسایه هایم هر دو روز یک بار عشقبازی پرشوری دارند که حسادت من را برانگیخته است.»

چندی پیش در حراجی دیگر، نیمه پنهان زندگی نویسنده «در جستجوی زمان از دست رفته» نمایان شد. در این حراج، عکسی از مارسل پروست و دو معشوق مذکرش و همینطور تعدادی از نامه های پر سوز و گداز او به آنها به فروش گذاشته شد. این نوشته ها تا آن زمان، به خواست خانواده اش عمومی نشده بودند. فروش این مجموعه بیش از نهصد و سی هزار پوند برای حراجخانه ساتبی درآمد داشت.

از ویکتور هوگو، خالق «بینوایان» نیز دفترچه خاطراتی خصوصی و نامه ای در این مجموعه به یادگار مانده است. هوگو که مدتی به جزیره گرنزی تبعید شده بود در خاطراتش از کارهایی می گوید که برای گریز از تنهایی انجام داده از جمله شرکت کردن در جلسات احضار روح. این خاطرات ، پس از مرگش بر اساس تصمیم وراث او از چشم عموم پنهان ماند تا به اعتبار او خدشه ای وارد نشود.

از دیگر اقلام این مجموعه نامه گوستاو فلوبر به معشوقش لوئیس کولت که هر چند تصویری از رابطه میان این دو ترسیم می کند اما اطلاعات تازه ای از شیوه نگارش نویسنده «مادام بواری» ، یکی از شاهکارهای ادبی جهان ارائه نمی دهد.

البته از فلوبر، نامه دیگری نیز در این مجموعه هست که در آن از رمانش «مادام بواری» دفاع می کند. این نامه پیش از برگزاری دادگاه برای پاسخگویی به اتهام ترویج بی اخلاقی در این رمان در سال ۱۸۵۷ نوشته شده است. او در این نامه گفته «من این رمان را برای دختران جوان ننوشته ام بلکه برای مردان و همینطور برای ادبیات نوشته ام».

از دیگر متونی که در حراجخانه ساتبی پاریس به فروش گذاشته شدند کتابی چاپ و صحافی شده توسط لوئی پانزدهم برای مادام پومپادور بود که علی رغم ظاهر فریبنده اش نکته تازه ای از رابطه عاشقانه این دو در اختیار خواننده قرار نمی دهد.

XS
SM
MD
LG