لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۱

احتمال برخورد مرگبار سیارک ها به زمین


تصویری از سیارک «وستا»
تصویری از سیارک «وستا»
حدود ۵۰ هزار سال پیش، برخورد منتج به انفجار شماری سیارک به کالیفرنیا، حفره ای ایجاد کرد که بعدا به شهر سان فرانسیسکو تبدیل شد.

حدود ۱۰ هزار سیارک حول مدار زمین می گردند، اما این تعداد تنها یک درصد از دست کم یک میلیون سیارکی است که دانشمندان معتقدند در منظومه شمسی قرار گرفته اند.

نیل دگراس تایسون، دانشمند هوا - فضا که در موزه تاریخ طبیعی نیویورک خدمت می کند، هشدار داده که برخورد سیارک ها به کره زمین ممکن است به شکلی حتی آسیب زننده تر و ویران کننده تر از آنچه سال اخیر در مسکو اتفاق افتد، روی دهد، تا آنجا که سبب رکود کشاورزی و کاهش خوراکی شود.

وی احتمال می دهد که یکی از این برخوردهای شدید، به مرگ صدها هزار تن منتج شود که در اثر انفجارمهیب ناشی از این برخورد یا در اثر عواقب مرگبار آن جان خود را از دست دهند.

اخترشناسان و فیزیکدانان معتقدند که آنچه در شماری از فیلم های هالیوودی تصویر شده، چندان تخیلی هم نیست و امکان وقوع دارد.

سیارک ها تکه های صخره های معدنی تیره هستند که به سبب تیرگی بسیار، نور خورشید را به میزان بسیار اندکی جذب می کنند و از این روی، به سختی دیده می شوند.

دانشمندان هوا - فضا در تلاشند تا تلسکوپ هایی چنان حساس بسازند که به رغم امکان اندک دیده شدن سیارک ها، بتوانند مسیر حرکت آنها را تشخیص دهند و در صورت احتمال بروز فاجعه برخورد شهابسنگ ها یا سیارک ها به زمین و انفجار خطرناک و مرگبار، با سلاح هسته ای مانع از این برخورد شوند.
XS
SM
MD
LG