لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۳

ناسا: سیارک «بنو» ممکن است در آینده به زمین برخورد کند


این تصویر بدون تاریخ که توسط ناسا در دسترس قرار گرفته است، سیارک بنو را از فضاپیمای «اسیریس-رکس» نشان می‌دهد.
این تصویر بدون تاریخ که توسط ناسا در دسترس قرار گرفته است، سیارک بنو را از فضاپیمای «اسیریس-رکس» نشان می‌دهد.

یک گزارش جدید نشان می‌دهد، سیارکی که ناسا آن را نزدیک به ۲۵ سال ردیابی کرده است، می‌تواند در آینده با زمین برخورد کند.

بنا بر گزارش «ای‌بی‌سی نیوز»، به نقل از تیم علمی ماموریت فضایی «اسیریس-رکس» ناسا، سیارک «بنو» که اولین بار در سال ۱۹۹۹ کشف شد، احتمال دارد که به داخل مدار زمین حرکت کرده و تا سپتامبر سال ۲۱۸۲ میلادی (۱۵۶۱ هجری شمسی) به این سیاره برخورد کند.

کارشناسان در مطالعه «ساینس‌دیرکت» می‌گویند، سیارک «بنو» هر شش سال یک بار از نزدیکی زمین می‌گذرد و تا کنون سه بار - در سال‌های ۱۹۹۹، ۲۰۰۵ و ۲۰۱۱ - نزدیک بود که به زمین برخورد کند.

به گفته پژوهشگران، ۱ در ۲۷۰۰ یا ۰.۰۳۷ درصد احتمال دارد که سیارک بنو تا سال ۲۱۸۲ میلادی به زمین اصابت کند.

در اکتبر ۲۰۲۰ (پاییز ۱۳۹۹)، کاوشگر «اسیریس-رکس» - مخفف انگلیسی ریشه‌ها، تفسیر طیفی، شناسایی منابع، ایمنی، سنگپوش- برای مدت کوتاهی سطح بنو را لمس کرد و از آن نمونه برداشت.

اولین نمونه‌ای که «اسیریس-رکس» از سیارک بنو جمع آوری کرده بود، روز یکشنبه ۲۶ شهریور در ایالت یوتا آمریکا بر روی زمین فرود آمد.

تصویر بر گرفته از ویدیوی ناسا کاوشگر «اسیریس-رکس» را نشان می‌دهد که سطح سیارک بنو را لمس می‌کند - ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰ (پاییز ۱۳۹۹)
تصویر بر گرفته از ویدیوی ناسا کاوشگر «اسیریس-رکس» را نشان می‌دهد که سطح سیارک بنو را لمس می‌کند - ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰ (پاییز ۱۳۹۹)

حکیم اولویسی، اخترفیزیکدان، به «ای‌بی‌سی نیوز» گفت که ماموریت «اسیریس-رکس»، آنچه که مردم درباره منشاء منظومه خورشیدی ما می‌دانند را تغییر خواهد داد.

او گفت: «این ماده خالص و دست‌نخورده‌ای است که اسرار اولیه منظومه خورشیدی را فاش خواهد کرد. تیری است در تاریکی ولی شاید بتواند به یافتن مولکول‌های بیولوژیکی یا حتی مولکول‌های پیشگام برای [احتمال وجود] حیات کمک کند.»

ماموریت «اسیریس-رکس» اولین ماموریت نوع خود برای ناسا تا به امروز بوده است.

به گفته «آی‌اف‌ال‌ساینس» که یک سایت علم به زبان ساده بریتانیایی است، اگر بنو به زمین برخورد کند، ۱۲۰۰ مگاتن انرژی آزاد خواهد کرد که ۲۴ برابر انرژی بیشتر سلاح هسته‌ای ساخت انسان است.

دانشمندان در سال ۲۰۱۹ گفتند: سیارکی که نسل دایناسورها را منقرض کرد، به اندازه ۱۰ میلیارد بمب اتمی قدرتمند بود.

کارشناسان، شواهدی را در قطعات بزرگ سنگی «بنو» یافته‌اند که نشان می‌دهد این سیارک به اندازه‌ای قوی است که برخورد آن با زمین می‌تواند موجب آتش‌سوزی‌های جنگلی و سونامی شود و گرد و غبار زیادی از نتیجه انفجار در جو ایجاد کند که جلوی نور آفتاب را بگیرد.

XS
SM
MD
LG