لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۷

رحم مصنوعی، امیدی برای نجات نوزادان نارس


پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا موفق به ساخت رحم مصنوعی و رشد آزمایشی یک بره نارس در آن شدند.

بنا به نتیجه تحقیقات این پژوهشگران که در مجله معتبر «نیچر» منتشر شده است، با استفاده از این رحم مصنوعی، شانس سالم و زنده ماندن نوزادان نارس افزایش می یابد.

ساخت رحم مصنوعی و آزمایش آن بر روی یک بره

بنا به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، این رحم مصنوعی که از ماده «پلی‌اتیلن» ساخته شده و همچون یک کیسه پلاستیکی شفاف می ماند، حاوی مایع آمنیوتیک است که به مایع درون کیسه آمنیوتیک در رحم مادر گفته می شود. این کیسه و مایع داخل آن تمام مواد مغذی و لایه حفاظتی لازم برای رشد نوزاد را فراهم می کند. این رحم مصنوعی همچنین مکانیزمی برای انتقال اکسیژن به نوزاد دارد.

در ایالات متحده هر سال ۳۰ هزار نوزاد بسیار نارس با وزن تقریبی ۵۰۰ گرم بدنیا می آیند که برغم دسترسی به تسهیلات پیشرفته در بیمارستان نوزادان در آمریکا، بیش از نیمی از آنها جان خود را از دست می دهند.

چنانچه بازسازی آزمایش در مرحله بعدی بر روی انسان نیز با موفقیت سپری شود، می توان در آینده به زنده ماندن ۱۵ میلیون کودکی که در سراسر دنیا نارس بدنیا می آیند امیدوار بود.

دوران حاملگی انسان به طور متوسط ۴۰ هفته است و چنانچه نوزاد قبل از 38 هفتگی متولد شود، نارس محسوب می شود و خطر اختلال تنفسی، فلج مغزی، و مرگ در او بالا می رود. هر چه سن حاملگی در موقع تولد نوزاد کمتر باشد، خطر عوارض جانبی بیشتر است.

دکتر الن فلیک، جراح اطفال و استاد دانشگاه پنسیلوانیا، که سرپرستی تیم تحقیقات را به عهده داشته می گوید هدف آنها ایجاد پلی بین محیط رحم و دنیای خارج برای جنین های نارس است. دکتر فلیک می گوید رحم مصنوعی ساخت آنها حداقل ۱۰ سال دیگر تا عرضه و استفاده عمومی فاصله دارد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG