لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۴

تاثير آموزش بر بقایِ پس از حمله قلبی در خارج از بیمارستان


در آمریکا میزان بقایِ پس از حمله قلبی در خارج از بیمارستان، یک در ده است. رقمی که طیِ سی سالِ گذشته تغییری نکرده است. امّا اکنون یک پژوهشِ جدید نشان میدهد جایِ پیشرفت وجود دارد.

پژوهشگرانِ دانشگاه میشیگان دریافته اند اگر ساکنینِ مناطقِ فقیر نشین در موردِ احیایِ قلبی ریوی، یا CPR آموزش ببینند، احتمالِ بقایِ قربانیانِ حمله قلبی در آن مناطق بهتر میشود.

این مطالعه نشان میدهد احتمالِ حمله قلبی در میانِ ساکنینِ مناطقِ فقیرنشین، دو تا سه برابرِ ساکنینِ مناطقِ ثروتنمندترِ شهر است. تغییرِ شیوه زندگی، دارو و درمانهای جدیدِ نیز به پیشگیری از بیماریهایِ قلبی کمک میکند.

هاریندرا واجِسوندارا، متخصص قلب میگوید «طیِ دهه گذشته شاهدِ بهبودِ میزانِ مرگِ ناشی از بیماریهایِ قلبی عروقی بودیم.» وی دریافت، در بینِ سالهایِ ۱۹۹۴ و ۲۰۰۵، مرگِ ناشی از بیماریهایِ قلبی در ساکنینِ شهر اونتاریا در کانادا، سی و پنج درصد کاهش یافته است.

دکتر واجِسوندارا میگوید تغییرِ شیوه زندگی، نقشِ مهمی در این مساله داشته است. «حدودِ ۴۸ درصد این کاهش به بهبود مسائل مستعد کننده مربوط است، مثلِ کاهشِ کلسترول، فشار خون و سیگار کشیدن.»

در طی مطالعه، تعدادِ کانادیی هایی که سیگار میکشیدند، به میزانِ قابلِ توجهی کاهش یافت. سیگار کشیدن، از عواملِ اصلیِ بروزِ بیماریهایِ قلبی است. همچنین در این دوره، تجویزِ دارو برای کنترلِ فشارِ خون افزایش یافت که باعثِ کاهشِ مرگهایِ قلبی عروقی شد. این مطالعه در نشریه انجمن پزشکیِ آمریکا بچاپ رسیده است.

نکته آخر اينکه دستگاههایِ جدیدِ پزشکی در سلامتِ قلب نقش دارند. دستگاهِ جدیدی که به اندازه گیره کاغذ است، در درمانِ نارساییِ قلبی، انقلابی ایجاد کرده است.

نارساییِ قلبی به دلیلِ فشار خون بالا یا تنگی عروقِ کورونرِ قلبی رخ میدهد. این دستگاه در آزمونهایِ بالینی عمکردِ خوبی داشته است. دکتر ویلیام آبراهام از دانشگاه اوهایو میگوید، «از زمانی که آزمونِ بالینیِ به این مثبتی دیدیم، یک دهه میگذرد.» این دستگاه، حس گرِ کوچکی است که در شریانِ ریویِ قلب کار گذاشته میشود. این عمل تنها هفت دقیقه طول میکشد. بندی بدورِ سینه بیمار قرار میگیرد که اطلاعاتِ فشارِ قلب را جمع آوری میکند این اطلاعات به کامپیوترِ پزشک فرستاده میشود. سپس پزشک میتواند در صورتِ لزوم، سریعاً داروها را تغییر دهد. با این حس گر سی درصد احتمال دارد که بیماران از بستری شدن در بیمارستان اجتناب کنند.

در حالِ حاضر، ترازو و وزن کردنِ بیمار، یکی از معدود شیوه هاییست که بتوان بیمار را تحتِ نظر داشت. وقتی قلب نتواند به اندازه کافی خون پمپ کند، مایعات درون بدن تجمع کرده و وزنِ بیمارِ مبتلا به نارساییِ قلبی، افزایش میابد. اما نظارت بر وزن، راه ایده آلی برای نظارت بر قلب نیست. «تعقیبِ روزانه وزن برای پیش بینیِ بدتر شدنِ نارساییِ قلبی حساس نیست.»

اداره نظارت بر موادِ غذایی و دارو در آمریکا، هنوز استفاده از این دستگاه را برای درمان بیمارانِ مبتلا به نارساییِ قلبی تائید نکرده است. این وسیله ممکن است همچنین استرس را کاهش دهد، زیرا بیماران وضعیتِ عملکردِ قلبِ خود را خواهند دانست.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG