دانشگاه آریزونا University of Arizona در سال ۱۸۸۵ (۱۲۶۴) در شهر توسان احداث شد، و یکی از دانشگاه های پیشتاز آمریکا در زمینه پژوهش های عمومی است. بیش از ۶،۰۰۰ عضو هیأت علمی و کارشناس خدمات آکادمیک در دانشگاه آریزونا به آموزش ۴۰،۵۰۰ دانشجو مشغول هستند که از آن میان ۳،۳۰۰ دانشجو از ۱۰۸ کشور سراسر جهان به این دانشگاه آمده اند. دانشگاه آریزونا درحال حاضر با صرف هزینه های پژوهشی بیش از ۶۲۵ میلیون دلار در سال، در میان ۲۰ دانشگاه آمریکایی است که در آنها پژوهش های عمومی انجام می شود. این دانشگاه همچنین از لحاظ پژوهش های اکتشاف سیارات سرآمد دانشگاه های تحقیقاتی جهان است.
بنابه نوشته وبسایت دانشگاه آریزونا، این دانشگاه بیش از هر مؤسسه آموزش عالی دیگری در آمریکا از سازمان تحقیقات فضایی آمریکا – ناسا – برای اکتشافات فضایی کمک هزینه تحصیلی دریافت می کند. آزمایشگاه اقمار و سیارات این دانشگاه که در سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۹) بنیان گذاشته شد، نزدیک به ۲۵۰ عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی و دانشجو دارد که آموزش و پژوهش هایی را در رشته های گسترده علوم مربوط به سیارات و منظومه های خورشیدی دنبال می کنند.
آزمایشگاه اقمار و سیارات دانشگاه آریزونا در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) رهبری و مدیریت عملیاتی را در سطح کره مریخ برای مأموریت روبات های ناسا موسوم به فینیکس مریخ را با موفقیت انجام داد و نخستین سازمان دانشگاهی بود که یک مأموریت فضایی را مدیریت کرد. اعضای هیأت علمی این آزمایشگاه هم اکنون در پروژه های کاسینی (برای سیاره کیوان)، مسنجر (برای سیاره تیر)، جونو (برای سیاره مشتری)، ام آر او (برای سیاره مریخ)، ماهواره وایس (کاوشگر حساس به پرتوهای مادون قرمز با قابلیت تصویربرداری فضایی گسترده) و برنامه اودیسه مریخ با ناسا همکاری دارد.
برنامه زبان فارسی و مطالعات ایرانی (ایرانشناسی) دانشگاه آریزونا
به نوشته وبسایت دانشگاه آریزونا، برنامه زبان فارسی و مطالعات ایرانی در دانشکده مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقای این دانشگاه یکی از دو برنامه ای است که در سراسر آمریکا در رتبه بندی «بهترین و پربارترین برنامه های آموزشی» قرار دارد. در مقطع کارشناسی، دانشجویان مدرک لیسانس مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا – با تمرکز بر زبان و ادبیات فارسی – دریافت می کنند. مدرکی که به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اعطا می شود فوق لیسانس مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقاست که در آن روی ایران، زبان و ادبیات، تاریخ، فرهنگ، سیاست و زبانشناسی فارسی تأکید و تمرکز بیشتری گذاشته می شود. دانشجویان دکتری می توانند در زمینه هایی همچون بررسی و نقد فرهنگ و جامعه مدری در خاورمیانه؛ زبانشناسی فارسی و ادبیات مطالعه و تحقیق کنند.
دکتر آن اچ بتریج، رئیس دانشگاه آریزونا
خانم آن بتریج دکترای خود را در رشته مردمشناسی از دانشگاه شیکاگو دریافت کرده است. وی عضو هیأت علمی در دانشکده مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقای دانشگاه آریزوناست و به عنوان دانشیار در رشته زنان و فرهنگ ایران تدریس می کند. خانم دکتر بتریج در سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ (۱۳۶۸ تا ۱۳۸۱) مدیرعامل انجمن مطالعات خاورمیانه در آمریکای شمالی بود.
زمینه های پژوهشی مورد علاقه خانم بتریج فرهنگ ایران، و به طور اخص زنان و آداب و رسوم و آئین های ایران را دربرمی گیرد. در وبسایت دانشگاه آریزونا آمده خانم بتریج سال های ۱۳۵۳ تا اواخر ۱۳۵۷ را برای پژوهش های میدانی در ایران گذرانده و از آن زمان به بعد سه بار دیگر به ایران سفر کرده است. دکتر آن بتریج هم اکنون یکی از رؤسای «شورای مدیران مراکز منابع ملی» است که وزارت آموزش آمریکا در راستای حمایت از مطالعه زبان های خارجی بودجه آن را تأمین می کند. در کنار این مشاغل، وی عضو هیأت تحریریه «ژورنال مطالعات پارسی» هم هست. وی پیشتر در شورای اجرایی انجمن مطالعات ایرانی، هیأت مدیره انجمن مطالعات جوامع پارسی، و شورای انجمن های فرهیختگان آمریکا عضویت داشت.