لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۴

هجدهمین جشنواره سینمای عرب در واشنگتن


هجدهمین جشنواره فیلم‌های عربی واشنگتن، از روز جمعه ۲۵ نوامبر آغاز شد. جشنواره سینمای عرب، یکی از پر مخاطب‌ترین و محبوب‌ترین رویدادهای سینمایی پایتخت آمریکا است و با وجودی که تبلیغات چندانی برای آن نمی‌شود، با سیل علاقمندان مواجه است. این جشنواره در چارچوب جشنواره بین‌المللی فیلم واشنگتن برگزار می‌شود.

در افتتاحیه جشنواره فیلم «میراث» به کارگردانی هیام عباس، بازیگر و کارگردان ستایش‌شده فلسطینی به نمایش درآمد. استقبال از این فیلم آنقدر پررنگ بود که بلیت از یک روز قبل نایاب شده بود و کسانی که به خرید بلیت از گیشه پیش از نمایش دلخوش کرده بودند، پشت درماندند. میراث داستان خانواده ای فلسطینی در لبنان و ماجرای عروسی نوه ارشد خانواده است.

شیرین غریب، مدیر جشنواره فیلم عرب و معاون جشنواره بین‌المللی فیلم واشنگتن دی‌سی است. او در گفت‌وگو با صدای آمریکا می گوید مهمترین عامل انتخاب فیلم‌ها برای حضور در جشنواره کیفیت هنری آن‌ها بوده است:‌ «مهم نیست که فیلم از کدام کشور می‌آید. آنچه مهم است کیفیت و داستان قدرتمند، ساختار فنی، و جذابیت کلی آن برای مخاطب بین‌المللی است، زیرا مخاطب اینجا در واشنگتن که شهری بین‌المللی است، بسیار متنوع و از همه جای جهان است. به همین خاطر ما هم مخاطب عرب و هم غیرعرب داریم که درباره سینمای جهان عرب کنجکاو است.»

جشنواره بین‌المللی فیلم واشنگتن به عنوان سازمان مادر برای جشنواره سینمای عرب عمل می‌کند. در جشنواره فیلم امسال سینمای عربی واشنگتن ۱۵ فیلم از شام تا مصر و مراکش به نمایش درمی‌آیند. در این میان سینمای مصر حضور پررنگی دارد و قرار است یکشنبه آینده (سوم نوامبر) یک پنل مخصوص با میهمانانی مصری برگزار شود. موضوع این بحث بررسی تغییر و تحول در سینمای مصر همگام با تحولات سریع سیاسی اخیر آن کشور است.

این جشنواره دو فیلم مستند هم دارد. «دشمن مشترک‌» ساخته مشترک تونس و اسپانیا، مستندی سیاسی است که موضوع آن برگزاری اولین انتخابات آزاد در تونس به دنبال وقایع بهار عرب است و «یهودیان مصر» زندگی جامعه یهودی مصر را از نیمه اول قرن بیستم تا مهاجرت آنان از مصر در دهه ۱۹۵۰ به تصویر می‌کشد.

به خاطر ماهیت فستیوال سینمای عرب واشنگتن، سه کشور ایران، ترکیه و اسرائیل از شرکت در آن محرومند. شیرین غریب می‌گوید:‌‌ «در واشنگتن جشنواره‌های دیگری برای فیلم‌های این کشورها بود اما وقتی که ما جشنواره سینمای عرب را تدارک دیدیم علی‌رغم اشتیاق زیاد مخاطبان، هیچ جشنواره ویژه‌ای برای سینمای عرب نبود و ما هم مایل نبودیم فستیوال‌های دیگر را تکرار کنیم. بویژه فیلم‌های ایرانی همیشه در فستیوال فیلم بین‌المللی واشنگتن جایگاه مخصوصی دارند و از آن‌ها استقبال می‌شود.»

در هجدهمین جشنواره سینمای عرب واشنگتن فیلم‌های عصفوری، (لبنان)، بی‌کس (عراق، سوئد، فنلاند)، کازابلانکا مون‌آمور (مراکش و آمریکا) ، هرج‌ومرج (مصر)، مستند دشمن مشترک (تونس و اسپانیا)، میراث (فلسطین، فرانسه، اسرائیل، ترکیه)، مستند یهودیان مصر (مصر)، انجمن راکت لبنان (لبنان، فرانسه، قطر)، طنجوی (مراکش)، جهانی که مال ما نیست (لبنان و بریتانیا)، و زبانا (الجزایر) به نمایش درمی‌آیند. این جشنواره شش روزه است و فیلم‌ها در سه روز آخر از دو هفته پشت‌سرهم (۲۵، ۲۶ و ۲۷ اکتبر و ۱، ۲ و ۳ نوامبر) به نمایش درمی‌آید.

جشنواره سینمای عرب واشنگتن، غیررقابتی است اما در آغاز هر نمایشی به تماشاگران برگه‌های رای داده می‌شود تا به فیلم‌ها نمره دهند. در پایان به فیلمی که نمره بالاتری کسب کرده باشد، به عنوان منتخب تماشاگران معرفی می‌شود.

XS
SM
MD
LG