جدول قیمتهای منتشر شده کالاهای اساسی در ۱۲ بهمن حاکی از گسترش موج تازه تورم به سمت اقلام مصرفی است بهنحوی که در بازار آزاد، قیمت گوشت قرمز به ۶۳۰ هزار تومان رسید.
این در حالی است که بر اساس گزارش رسانه های داخلی، نرخهای ضد و نقیض قیمت رسمی گوشت گوسفندی در بازار از ۴۱۰ تا ۳۱۰ هزار تومان است.
یک آشپز خانگی که اقلام غذایی را از بازار آزاد تامین میکند؛ به صدای آمریکا گفت که «قیمت گوشت و مرغ از هفته گذشته افزایش یافته است».
وی افزود که التهابات بازار ارز از یک طرف و نزدیک شدن عید نوروز و ایام رمضان از طرف دیگر، «بر همه کالاها دارد اثر می گذارد، تا دلار ۶۰ هزار تومان شد؛ قیمت اجناس هم دلاری رفت بالا.»
با این حال، بر اساس گزارش خبرآنلاین، علیرضا پیمانپاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی مدعی شد که نرخ گوشت تولید داخل، طی هفتههای اخیر «کاهش معناداری داشته است» و در ادامه گفت که «مشکلی در تامین گوشت نداریم».
وی دلیل کاهش قیمت گوشت داخلی را وارادت گوشت دانست که روزانه بین «۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله»است.
در بررسی صدای آمریکا از قیمتهای بازار آزاد و فروشگاههای آنلاین، قیمت گوشت مرغ نیز پنج شنبه ۱۲ بهمن، تا مبلغ ۲۵۰ هزار تومان عرضه شد.
این درحالی است که جبرئیل برادری، رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در جمع خبرنگاران داخلی، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در واحدهای تولیدی را بین «۵۷ تا ۵۸ هزارتومان» و برای مصرفکننده را « ۷۸ تا ۸۵ هزار تومان» اعلام کرد.
این مقام دولتی جهاد کشاورزی، درباره تاثیر ایام نوروز و ماه رمضان بر قیمتها نیز مدعی شد که «اجازه نخواهند داد کوچکترین التهابی در بازار شب عید و ایام مبارک ماه رمضان برای گوشت قرمز، گوشت مرغ، کالاهای اساسی و خرما اتفاق بیفتد.»
با این حال، یک آموزگار بازنشسته درباره قدرت خرید مردم با وجود نرخهای ضد و نقیض اقلام غذایی، در واکنش به ادعای مقامات دولتی ، بهصدای آمریکا گفت که «قیمتهایی که دولت در مصاحبهها میگوید با قیمتی که در بازار واقعی است فرق دارد».
وی افزود با وجود حقوق ده میلیون تومان دریافتی او و بسیاری از مردم طبقه متوسط «حتی اگر همه بازار را هم در شب عید پر کنند، کسی توان خرید ندارد».
پیشتر نیز، مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت گوشت به «انتخاب» گفت که تقاضا برای خرید گوشت در «کشور کم شده است». وی در این مصاحبه اعلام کرد که «جز پایین ردهترین کشورها در مصرف سرانه گوشت هستیم».
رسولی درباره میزان استاندارد مصرف گوشت با استناد به دادههای اینترنتی گفت که «مصرف گوشت ما ۴ الی ۵ کیلوگرم برای هر فرد در سال است».
وی با نزدیک دانستن میزان مصرف گوشت بین ایران و هند، مدعی شد که «استاندارد جهانی مصرف گوشت ۳۰ کیلوگرم در سال برای هر فرد است که این میزان فقط در مصرف مرغ در ایران رعایت میشود».
پیشتر نیز فرشاد مومنی،اقتصاددان نیز درباره کاهش فزاینده قدرت طبقه متوسط به تجارت نیوز گفت که «هر سه ایرانی یک نفر گرفتار فقر مطلق است». وی هشدار داد که « دوره دو برابر شدن فقر به کمتر از سه سال رسیده است.»