طوفان اَلِکس با بادهايی به سرعت ۱۷۰ کيلومتر در ساعت روز چهارشنبه در جنوب مرز آمريکا و مکزيک به زمين رسيد.
پرزيدنت اوباما برای مناطقی از ايالت تگزاس که احتمالاً در معرض اصابت طوفان قرار دارند وضعيت اضطراری اعلام کرده است که به سازمان مديريت اضطراری اختصاراً «فيما» اجازه می دهد عمليات امدادی را هماهنگ کند.
اين هشدارها در حالی است که تلاش برای پاکسازی نقاط آلوده ادامه دارد. با اين حال وقوع طوفان گرمسيری موسوم به اَلِکس می تواند تهديد تازه ای برای اين تلاش ها باشد.
به رغم آنکه پيش بينی می شود مناطق ريزش نفت در خليج مکزيک در معرض اين طوفان نباشند اما عمليات گارد ساحلی مرتبط با پاکسازی نفت به دليل بادهای تند متوقف شده است.
دريادار تاد آلن که به عنوان مقام ارشد گارد ساحلی آمريکا، مسؤليت مقابله با ريزش نفت در خليج مکزيک را بر عهده دارد، می گويد طوفان می تواند بر تخليه اجباری کشتی ها از خليج مکزيک و به تأخير انداختن عمليات جمع آوری نفت از ناحيه آلوده، تأثير داشته باشد.
ريزش نفت تاکنون زيان های عمده ای به سواحل و برخی از مناطق ايالت های می سی سی پی، فلوريدا، آلاباما و لوييزيانا وارد کرده است.
در حالی که آلودگی سواحل ايالت لوئيزيانا به دليل ادامه ريزش نفت در خليج مکزيک بيشتر شده است، مقامات محلی خواهان اعلام وضعيت فوق العاده هستند.
از بيستم ماه آوريل که چاه نفت شرکت بی پی در ۸۰ کيلومتری ساحل لوييزيانا منفجر شد و ۱۱ کشته بر جای گذاشت، تاکنون ميليون ها ليتر نفت به دريا ريخته است.
به گفته بابی جيندال فرماندار ايالت لوئيزيانا اين نبردی برای حفظ زندگی است. جيندال می گويد بايد کار را در فاصله ۲۰ تا ۳۰ کيلومتری ساحل لوييزيانا يکسره کرد، در غير اين صورت و چنانچه نفت به زمين های مرطوب برسد، هر اقدامی ديرهنگام خواهد بود.
در همين حال شرکت بی پی روز سه شنبه اعلام کرد هزينه مبارزه با ريزش نفت تاکنون ۲ ميليارد و ۶۵۰ ميليون دلار بوده است.