اگر در دو ماه گذشته سفر بینالمللی کردهاید شاید متوجه شده باشید که مقامات بهداشتی با یک دماسنج دیجیتالی، دمای بدن مسافران را چک کرده و به دنبال علائمی مثل سرفه یا نفستنگی هستند.
به نوشته مجله ساینس، غربالگری در فرودگاهها اگر چه برای شناسایی افرادی که بیمار هستند مفید است، ولی نمی تواند جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیرد؛ چرا که در بسیاری موارد مبتلایان، که هیچ علامتی از خود نشان نمی دهند و شناسایی آنها سخت است، میتوانند ناقل ویروس باشند.
برای نمونه به تازگی هشت مسافر از ایتالیا به شانگهای چین سفر کردند و هر هشت نفر از غربالگری فرودگاه گذشتند، اما بعد معلوم شد که آنها به کرونا مبتلا هستند.
با این حال پژوهشگران هنوز هم این کار را مفید میدانند. معاینه و مورد پرسش قرار دادن مسافران پیش از پرواز و هنگام خروج از فرودگاه میتواند جلوی آنهایی که آشکارا بیمار هستند و یا در معرض ویروس قرار گرفتهاند را بگیرد. همچنین اطلاعات و مشخصاتی که از مسافران هنگام معاینه و پرسش ثبت می شود در موارد اضطراری و برای تماس گرفتن با مسافران در صورت شناسایی یک فرد آلوده در پرواز، بسیار مهم و مفید است.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، که مسئولیت واکنش در مقابل ویروس کرونا را بر عهده دارد، هفته گذشته تعهد کرد که پروازهای مستقیم از ایتالیا و کره جنوبی به آمریکا تحت «۱۰۰ درصد غربالگری» قرار گیرند.