لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۱

جوامع برای پرهیز از حملات تروریستی تا کجا باید پیش بروند؟


یادبود قربانیان حمله تروریستی منچستر
یادبود قربانیان حمله تروریستی منچستر

کانر فرایدرسدورف در نشریه آتلانتیک نوشته است:‌

بعد از حمله تروریستی منچستر در انگلستان شماری از محافظه کاران و کهنه سربازان جنگ عراق از ضرورت بازگشت سیاست های ضد تروریستی مشابه زمان ریاست جمهوری جرج بوش در آمریکا نوشتند: مقالاتی با تیتر «جهان با تروریسم زیادی احساس راحتی می کند» می کوشند بگویند: «اجماع نظری در میان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در آمریکا در حال شکل گیری است که سطحی از تروریسم هزینه ای است که ما باید برای سبک و روش زندگی مان بپردازیم. بیش از پانزده سال پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر روشن است که جوامع ما هزینه هایی را نمی خواهند بپردازند و نه کشور ما و نه متحدان اروپایی ما تمایلی به پرداختن هزینه های کاستن از خطر تروریسم به سطح پیش از یازدهم سپتامبر دو هزار و یک ندارند. در نتیجه، شماری از غیر نظامیان به شکلی هولناک در کنسرت ها، رستوران ها، کلوب های شبانه و در پیاده روها کشته می شوند و اغلب کودکان در میان آن ها هستند».

مساله این نیست که تروریسم یا مرگ مردم اهمیتی ندارد یا حفظ وضعیت موجود درست است. مشکل در روشی است که دولت ها برای کاستن از خطر تروریسم به کار می گیرند.

این که ما حاضر باشیم هر بهایی را برای پایان دادن به تروریسم بپردازیم به لحاظ اخلاقی امری کاملا غلط است و با قانون اساسی آمریکا سازگار نیست.

پاسخ دولت بوش به تروریسم افزایش حملات به خاورمیانه، تغییر بنیادین رویکرد آمریکا به مهاجرت و اتخاذ رویکردهای موقتی بود که به شکلی چشمگیر پذیرش پناهجویان را کاهش داد. نتیجه این که نیروهای ناتو از آغاز حمله به افغانستان همچنان در آن کشور هستند.

در فضای امروز آمریکا، تمایلی به حضور نیروی رزمی زمینی آمریکا در خاورمیانه وجود ندارد. از این رو جنگ با داعش با دور آهسته ادامه دارد و تروریست ها از پناهگاه شان در آن مناطق برای طرح حمله به غرب استفاده می کنند.

برای بسیاری در آمریکا، جنگ عراق موفقیتی در مبارزه با تروریسم محسوب نمی شود. باور بعضی بر این است که جنگ عراق موجب افزایش تروریسم در جهان شد به جای این که از آن بکاهد. در این جنگ بیگناهان بسیاری کشته شدند.

مداخله دیگری از سوی آمریکا شبیه جنگ عراق ایالات متحده را آسیب پذیرتر می کند. سنجش میزان اثرگذاری سیاست های سخت گیرانه تر مهاجرتی هم دشوار است.

تقریبا اکثر مردم تمایلی به انجام خیلی از کارها برای محو تروریسم ندارند؛ و این امری خوب است زیرا دوام یک جامعه آزاد در گرو آن است.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG