سرخط خبرها
انفجار بمب در کابل؛ نماینده پارلمان زخمی شد

انفجار یک بمب در کابل، یک عضو پارلمان افغانستان و چند تن دیگر را زخمی کرد.
این بمب روز چهارشنبه هشتم دی زیر یک پل منفجر شد و به خودروی قانونگزار ولایت بامیان آسیب رساند.
شاهدان عینی گفته اند سید جمال الدین فکوری بهشتی، نماینده ولایت بامیان در مجلس نمایندگان هدف این حمله بود.
آقای فکوری عضو شورای مرکزی تشکیلات شورای انقلابی اتفاق اسلامی افغانستان است
انفجار همچنین به چند خودروی دیگر صدمه زد و پنجره های مغازه های نزدیک را خرد کرد. هنوز گروهی مسئولیت این بمبگزاری را برعهده نگرفته است.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
هشدار وزیر دفاع اسرائیل به جمهوری اسلامی: سوریه، ویتنام شما خواهد شد

وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه ۱۷ آذر در مورد ادامه حضور نظامی ایران در سوریه هشدار داد و گفت اسرائیل به صورت خستگیناپذیر تلاش میکند از شکلگیری یک حضور پایدار نظامی برای ایران در کشور جنگزده سوریه پیشگیری کند.
به گزارش هاآرتص، نفتالی بنت گفت: «این که ایران تلاش میکند یک حلقه آتشین در اطراف کشور ما ایجاد کند، یک امر سری و پنهان نیست؛ [ایران] قبلا در لبنان پایگاه درست کرده و سعی میکند در سوریه، غزه، و جاهای دیگر نیز درست کند.»
وی با بیان این که اسرائیل باید از سیاست «مهار» ایران به طرف «حمله» پیشگیرانه حرکت کند، به مسئولان جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که «سوریه، ویتنام شما خواهد شد.»
هشدار وزیر دفاع اسرائیل چند ساعت بعد از اظهارات بنیامین نتانیاهو صورت گرفت. نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که این کشور برای «اعمال فشار علیه رژیم ایران» در حال «تلاش بی وقفه» است.
همزمان با صدرنشینی استقلال بعد از سالها، سرمربی ایتالیایی تیم به خاطر عدم دریافت حقوق قراردادش را فسخ کرد

آندرهآ استراماچونی، سرمربی ایتالیایی استقلال، به دلیل عدم پرداخت حقوق، قراردادش را بصورت یک طرفه با این تیم فسخ کرد.
به گزارش برخی رسانههای ایران، استراماچونی با انتشار بیانیه ای ضمن اشاره به نارضایتی خود از بدقولی های مکرر مدیران استقلال، از پایان همکاری خود و سایر اعضای کادر فنی ایتالیایی با این تیم خبر داد.
این سرمربی جوان در بیانیه خود از تمامی بازیکنان، اعضای تیم، و طرفداران استقلال نیز قدردانی کرده است.
این در حالی است که آندرهآ استراماچونی در هفته های اخیر نتایج درخشانی با استقلال کسب کرده است و این تیم پس از سالها، صدرنشین لیگ حرفه ای فوتبال ایران شده است.
اگرچه مدیران استقلال تحریم های بانکی را علت اصلی تأخیر در پرداخت حقوق سرمربی خود دانستهاند، اما معضل مطالبات معوقه و عدم پرداخت دستمزد و پاداشهای بازیکنان و مربیان فعال در ورزش ایران پیشینهای چندین ساله - بسیار بیش از عمر تحریمهای بانکی - دارد. تاکنون پروندههای بسیاری در ارتباط با این موضوع در فیفا بررسی شده و تقریبا در همه موارد رای به سود شاکیان صادر شده است.
آندره آستراماچونی در روزهای اخیر در اعتراض به شرایط موجود، در جلسات تمرینی و نشست خبری استقلال نیز شرکت نکرده بود.
بنا به گزارشها قرارداد این سرمربی ایتالیایی با استقلال سالی پانصد هزار دلار است و گفته می شود حقوق او از دو ماه پیش پرداخت نشده است.
مارک ویلموتس، مربی بلژیکی و سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران، نیز چندی پیش به همین دلیل قراردادش را فسخ کرد و به همکاری خود با فدراسیون فوتبال ایران خاتمه داد.
وزیر دفاع آمریکا: اخبار مربوط به اعزام ۱۴ هزار نیروی نظامی دیگر به خاورمیانه «اشتباه» است

وزیر دفاع ایالات متحده میگوید برخی گزارشها در مورد اعزام حداکثر ۱۴ هزار نیروی اضافه نظامی به منطقه خاورمیانه «اشتباه» است.
به گزارش روزنامه هاآرتص، مارک اسپر این مطلب را در گفتوگو با شبکه فاکس درباره تهدیدهای جاری در نقاط مختلف جهان بیان کرد.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد اعزام ۱۴ هزار نیروی نظامی دیگر آمریکایی به خاورمیانه گفت، «اینها گزارشهای اشتباه هستند.»
آقای اسپر گفت: «ما از ماه مه امسال تاکنون ۱۴ هزار نیرو اعزام کردهایم. اما اکنون، من اعزام عمده دیگری را به منطقه در نظر ندارم.»
پیشتر، وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که آمریکا قصد دارد «برای مقابله با ایران» چهارده هزار سرباز دیگر به خاورمیانه اعزام کند. پرزیدنت ترامپ در توئیتر خود این خبر را تکذیب کرد و آن را «جعلی و دروغ» نامید.
هزاران معترض سیاهپوش، به خیابانهای هنگ کنگ آمدند

هزاران معترض سیاه پوش در هنگ کنگ روز یکشنبه ۱۷ آذرماه به خیابانهای این دولتشهر بازگشتند.
به گزارش رویترز، فعالان ضدحکومتی در منطقه تجاری شلوغ به نام «کازوی بی» دست به تجمع زدهاند.
این تجمعات در حالی امروز از سوی «جبهه مدنی حقوق بشر» برگزار شده است که برای اولین بار پلیس هنگکنگ به فعالان مخالف حکومت از تاریخ هجدهم اوت گذشته تا کنون مجوز برگزاری تجمعات را داده است.
اعتراضات در هنگ گنگ ابتدا در رابطه با لایحه «استرداد متهمان قضایی خارجی از این دولتشهر به چین » آغاز شد. لایحهای که عامل اصلی اعتراضات چند ماه اخیر در هنگ کنگ بوده است. اما این اعتراضات پس از لغو این لایحه هم ادامه یافت.
مجلس نمایندگان ایالات متحده در روزهای گذشته، دو طرح را در حمایت از حقوق بشر در هنگ هنگ و معترضان در این جزیره واقع در جنوب چین تصویب کرد.
معترضان هنگ کنگی در هفته گذشته با در دست داشتن پرچم آمریکا، از اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در امضای مصوبه های حمایت از دموکراسیخواهان هنگ کنگ استقبال کردند.
آمار قربانیان آنفلوآنزا در ایران به ۸۱ نفر رسید؛ مرگ ۲۵ بیمار تنها در یک هفته

در پی شیوع آنفلوانزا در ایران، مقامات وزارت بهداشت از رسیدن آمار قربانیان این بیماری از ابتدای مهرماه تا کنون به ۸۱ نفر خبر می دهند.
علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت ایران روز یکشنبه ۱۷ آذرماه گفت که هفته گذشته ۲۵ بیمار مبتلا به آنفلوانزا در کشور جان خود را از دست دادند و تلفات این بیماری از اول مهر امسال تا کنون به ۸۱ نفر رسیده است.
بنابه گفته این مقام وزارت بهداشت از روز ۹ تا ۱۶ آذر امسال هشت هزار و ۳۳۳ نفر به دلیل این بیماری به مراکز درمانی مراجعه کردند که نیمی از این افراد به خاطر شدت بیماری تنفسی نیاز به بیش از دو روز بستری شدن در بیمارستان داشتهاند.
پیش از این نیز گزارش شده بود که بیش از چهار هزار نفر از مبتلایان در هفته های گذشته در بیمارستان بستری شدند.
برخی رسانه ها گزارش داده بودند که براساس پیگیریها و اظهارات نایب رئیس انجمن داروسازان ایران واکسن آنفلوآنزا در مناطق مختلف کشور با «کمبود» مواجه است موضوعی که وزارت بهداشت آن را تکذیب کرده است.
پیشتر وزارت بهداشت اعلام کرده بود که سرعت شیوع انفلوانزا امسال نسبت به سالهای گذشته «بسیار شدید» بوده است. شیوع این بیماری همچنین کلیه مدارس استان سیستان بلوچستان را برای یک هفته به تعطیلی کشاند.
بنیامین نتانیاهو: ما برای «اعمال فشار علیه رژیم ایران» بی وقفه تلاش میکنیم

نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که این کشور برای «اعمال فشار علیه رژیم ایران» در حال «تلاش بی وقفه» است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۱۷ آذرماه در صفحه فارسی توئیتر خود نوشت که «ما برای اعمال تحریمها علیه رژیم ایران، اعمال فشار علیه رژیم ایران، مقابله با رژیم ایران و مقابله فعالانه و نظامی علیه اقدامات او برای استقرار در مرز ما، در حال تلاش بیوقفه هستیم.»
او در توئیت دیگری به گفتوگو با پرزیدنت ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهور آمریکا و روسیه اشاره کرد، نوشت که «ما در واقع یک تلاش جهانی علیه رژیم ایران را به پیش میبریم و آخرین گفتگوهایم با پرزیدنت ترامپ و پرزیدنت پوتین و نیز وزیر امور خارجه پمپئو این هفته بخشی از این تلاش است.»
نخست وزیر اسرائیل تاکید کرده است که «سه اولویت او در هر گفتگو این است: ایران، ایران و ایران.»
پیش از این نیز مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده و نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه ۱۳ آذر در لیسبون پایتخت پرتغال با یکدیگر دیدار و درباره مسائل مختلف، از جمله ایران، گفتوگو کرده بودند.
آقای نتانیاهو در این دیدار از سیاست فشار حداکثری دولت پرزیدنت ترامپ علیه ایران تقدیر کرده و گفته بود که همکاری آمریکا و اسرائیل مقابله با این رفتار ایران است، که به نظرم به نفع کشورهای بسیاری در منطقه است.
یک عضو شورای شهر تهران: روزانه ۱۵ نفر در تهران به خاطر آلودگی هوا میمیرند

در شرایطی آلودگی هوا در تهران یکی از مشکلات اصلی شهروندان پایتخت است که یکی از اعضای شورای شهر تهران از مرگ روزانه ۱۵ نفر براثر این آلودگی هوا خبر داده است.
شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران روز یکشنبه ۱۷ آذرماه گفت که روزانه در تهران به دلیل «آلودگی هوا» ۱۵ نفر جان خود را از دست می دهند.
این عضو شورای شهر تهران همچنین افزود که نفس تهران به شماره افتاده و از این اینکه تهران شهری برای همه باشد فاصله گرفتهایم چراکه روزهایی اخیرا برای مردم تهران سپری شد که اکثر مواقع «هوای ناسالم» داشت.
آلودگی هوای تهران چندین دهه است که در فصل پاییز تشدید شده و شرایط خطرناکی را برای شهروندان پایتخت ایجاد میکند. کارشناسان صنایع آلاینده، سوخت و خودروهای غیراستاندارد، انباشت جمعیت فراتر از ظرفیت تهران و ساخت و ساز در مسیر جابجایی هوا را از عوامل شدت گرفتن آلودگی هوا در این شهر میدانند.
این موارد به همراه تخریب باغ ها و محیط زیست پایتخت موجب انتقادات زیادی به مدیریت شهری تهران شده است.
مقامات ایالات متحده بارها با اشاره به سوءمدیریت در رژیم جمهوری اسلامی که منابع طبیعی ایران را به نابودی کشانده این اقدامات را موجب بروز بحرانهای زیست محیطی دانستند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحرانهای مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود میدزدد.»
همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به اینکه پس از انقلاب در ایران ششصد سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.
افزایش دوباره عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه سال ۹۹؛ مسافران زمینی «اربعین» باز هم از پرداخت عوارض معاف شدند

عوارض خروج از کشور در حالی بار دیگر در لایحه بودجه سال ۹۹ افزایش یافته است که همچنان مسافران زمینی به عراق در زمان « اربعین» از پرداخت عوارض معاف هستند.
براساس لایحه بودجه سال ۹۹ که روز یکشنبه ۱۷ آذرماه به مجلس ارائه شده است، عوارض خروج از کشور در سال آینده ۲۶۴ هزار تومان تعیین شده که این رقم در مقایسه با سال جاری ۴۰ هزار تومان افزایش را نشان می دهد.
در حال حاضر عوارض خروج از کشور برای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان است که این رقم برای بار دوم تا ۵۰ درصد و برای بار سوم تا ۱۰۰ درصد افزایش می یابد. افزایش سه برابری نرخ عوارض خروج از کشور در سال ۹۸ در زمان ارائه لایحه بودجه امسال به شدت خبرساز شد و انتقادات بسیاری به دنبال داشت.
این افزایش عوارض خروج از کشور اما برای سفر به حج تمتع و عمره ۱۳۲ هزار تومان تعیین شده است. همچنین عوارض خروج هوایی «زائران اربعین» ۴۵ هزار تومان و برای خروج زمینی و دریایی آنها ۱۵ هزار تومان است.
در لایحه بودجه سال ۹۹ آمده است افرادی که از تاریخ ۱۴ شهریور ۹۹ تا دوم آبانماه همان سال (زمان برگزاری مراسم اربعین) از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از ایران خارج شوند، از پرداخت عوارض خروج معاف می شوند.
پیشتر نیز جمهوری اسلامی برخلاف سایر سفرهای خارجی برای سفرهای زیارتی تسهیلاتی را فراهم کرده بود. از جمله در زمان افزایش قیمت نرخ دلار در ایران، زائران اربعین با نرخی پایین تر از بازار، ارز دریافت کردند که این موضوع انتقادهای فراوانی را از سوی جامعه به همراه داشت.
ایالات متحده از زمان خروج از توافق هستهای ایران، تحریمها علیه جمهوری اسلامی را بازگردانده است. آمریکا میگوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است و به جای صرف ثروت کشور برای مردم خود، آن را هزینه برای حمایت از گروه های تروریستی منطقه مثل حزب الله و حماس میکند.
تیراندازی در یک پایگاه نظامی آمریکا؛ مهاجم پیش از حمله «یک ویدئو تیراندازی» تماشا کرده بود

پس از تیراندازی دریکی از پایگاههای نیروی دریایی آمریکا در پنساکولای فلوریدا ، یک مقام آمریکایی خبر داد که فرد مهاجم به همراه سه نفر دیگر پیش از حمله مرگبار به این پایگاه نظامی، یک ویدئو تیراندازی را تماشا کرده بود.
آسوشیتدپرس نیز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که یکی از این افراد بیرون ساختمانی که تیراندازی انجام شده، مشغول فیلمبرداری بوده و دو دانشجوی سعودی دیگر نیز در خودرویی مشغول تماشای این حمله بودند که هر سه نفر بازداشت شدند.
پلیس فدرال آمریکا، افبیآی شنبه شب در بیانیهای فرد مهاجم را «محمد سعید الشمرانی» ۲۱ ساله معرفی کرد. او نظامی اهل عربستان سعودی معرفی شد که در حال گذراندن دوره نظامی در آمریکا بوده است.
آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که افبیآی در حال بررسی پست های فرد شناسایی شده در رسانه های اجتماعی است تا مشخص شود که آیا او به تنهایی دست به این حمله زده یا به گروه گستردهتری متصل بوده است.
آمریکا هنوز این تیراندازی را یک حادثه تروریستی نمی داند
مایک اسپر وزیر دفاع آمریکا روز شنبه ۱۶ آذرماه گفت با بیان این که تحقیقات درباره این حادثه ادامه دارد، در پاسخ به این که آیا حمله به این پایگاه نظامی تروریستی بوده است گفت؟ «نه، در حال حاضر نمی توانم بگویم که این حمله تروریستی است. باید منتظر نتیجه تحقیقات بمانیم.»
وزیر دفاع آمریکا همچنین تاکید کرد این حمله اخیر به پایگاه هوایی آمریکا بر روابط ایالات متحده و عربستان تاثیری نخواهد داشت.
آقای اسپر افزود که از «مسئولان پنتاگون خواسته ام تدابیر بیشتری برای بررسی درباره اتباع بیگانه که برای آموزش نظامی به ایالات متحده میآیند را در نظر بگیرند.»
رویترز نیز گزارش داد که به گفته گروه SITE (ناظر بر فعالیتهای افراطی در فضای مجازی)، الشمرانی به نظر می رسد ساعاتی پیش از حمله، مطلبی در توجیه آن در توئیتر به انگلیسی منتشر کرده بود.
همچنین بنابر گزارش گره SITE ، الشمرانی نقلقولی از بنلادن، رهبر کشته شده القاعده را بازنشر کرده بود.
حمله این مهاجم و تیراندازی او در یکی از پایگاههای نیروی دریایی آمریکا در پنساکولای فلوریدا روز جمعه ۱۵ آذرماه سه کشته و دستکم هفت مجروح برجای گذاشت.
در پی این حمله، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، گفت که ملک سلمان، پادشاه عربستان، با او تماس گرفت و کشته شدن افراد در حمله به یک پایگاه دریایی در ایالت فلوریدا را تسلیت گفت.
پرزیدنت ترامپ در توئیت دیگری خاطرنشان کرد که تحقیقات در این مورد ادامه دارد.
آتشسوزی مهیب در کارخانهای در هند دستکم ۴۳ کشته برجای گذاشت

مقامات هند گزارش دادند که براثر وقوع آتش سوزی در یک کارخانه دستکم ۴۳ نفر کشته شدند.
به گزارش رویترز، این آتش سوزی بامداد روز یکشنبه ۱۷ آذرماه در شهر دهلی پایتخت هند زمانی رخ داد که کارگران در این کارخانه شش طبقه خواب بودند.
یکی از مسئولان آتش نشانی شهر دهلی از نجات جان بیش از ۵۰ نفر که براثر دود ناشی از این آتش سوزی آسیب دیده بودند، خبر داده است.
بنابر این گزارش هنوز هیچ جزئیاتی درباره علت وقوع این آتش سوزی در دست نیست. اما مقامات هند اعلام کردهاند که تحقیقات برای مشخص شدن علت و برخورد با عاملان احتمالی در حال انجام است.
در پی این حادثه نارندرا مودی، نخست وزیر هند در یک توئیت نوشت که مسئولان دستور داده تا امکانات و خدمات مورد نظر را به شکل فوری ارائه دهند.
پرزیدنت ترامپ در کنفرانس سالانه شورای اسرائیلی - آمریکایی: بزرگترین قربانی رژیم، خود مردم ایران هستند

رئیس جمهوری ایالات متحده بار دیگر با اشاره به اعتراضات اخیر مردم ایران گفت که «بزرگترین قربانیان» رژیم جمهوری اسلامی، «خود مردم ایران» هستند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده شنبه شب ۱۶ آذر به وقت شرق آمریکا در کنفرانس سالانه ملی شورای اسرائیلی - آمریکایی سخنرانی کرد.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به ایران گفت: دولت من با بزرگترین دولت حامی تروریسم، رژیم دیکتاتوری خشونت بار در ایران مقابله میکند. دوستان اسرائیلی من میگویند مهمتر از «انتقال سفارت به اورشلیم» و «اعلام حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان»، خروج از توافق هستهای یکطرفه و فاجعه بار با ایران بود که توسط دولت اوباما امضا شده بود. من موافقم.
پرزیدنت ترامپ افزود: الان ایران کشور متفاوتی است. ایران اکنون پر از قیام و شورش است. ما تحریم های قوی علیه جمهوری اسلامی اعمال کردیم. رشد اقتصادی شان ۲۵ درصد سقوط کرد. هرگز نمی توانیم اجازه بدهیم که رژیم ایران سلاح هستهای داشته باشند. آنها به شورشیان سلاح میدهند. شاید بتوانیم به یک توافق جدید دست پیدا کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: بزرگترین قربانی در ایران، خود مردم ایران هستند که رژیم شان، ثروت کشور را صرف دیگران میکند. در هفته های اخیر مردم ایران دوباره تظاهرات کردند. آنها تلاش کردند سرنوشت کشورشان را به دست بگیرند اما در پاسخ دیکتاتوری رژیم صدها و شاید هزاران نفر از این معترضان را کشتند. هزاران نفر را بازداشت کرد. رژیم ایران اینترنت را قطع کرد. آمریکا همیشه در کنار مردم ایران برای مبارزه به حق شان برای کسب آزادی شان خواهد ماند.
پرزیدنت ترامپ افزود: رهبر جمهوری اسلامی مدام علیه اسرائیل سخنرانی میکند. رژیمی که می گوید مرگ به آمریکا یا مرگ بر اسرائیل، نباید به سلاح اتمی دست یابد. من از توافق با ایران خارج شدم تا مانع رسیدن رژیم ایران به سلاح هستهای میشوم.
وی در پایان درباره ایران به آزادی یک شهروند آمریکایی اشاره کرد و گفت: ما برای آزادی آمریکایی های زندانی در ایران تلاش می کنیم. ما امروز شاهد آزادی ژیو وانگ دانشجوی پرینستون بودیم که در دوره اوباما بی گناه بود و توسط ایران زندانی شد. و سه سال زندانی بود، در حالیکه جاسوس هم نبود.
نسخه کامل این سخنرانی را از فیسبوک صدای آمریکا با ترجمه همزمان ببینید:
واکنش مایک پمپئو به آزادی ژیو وانگ: تا آزادی دیگر آمریکاییان زندانی از پا نخواهیم نشست

وزیر خارجه آمریکا روز شنبه ۱۶ آذر در واکنش به آزادی یک آمریکایی زندانی در ایران گفت، ما تا زمانی که همه آمریکاییهای زندانی در ایران و دیگر نقاط جهان را به خانه بر نگردانیم از پا نخواهیم نشست.
مایک پمپئو در توئیتر نوشت: یک آمریکایی دیگر در حال بازگشت به خانه است. ژیو وانگ که بر اساس اتهامات نادرست بیش از سه سال در ایران محبوس بود، آزاده شده و در راه بازگشت به ایالات متحده است.
وزیر خارجه دولت پرزیدنت ترامپ در ادامه این رشته توئیت خود اضافه کرد، ما تا زمانی که همه آمریکاییهای زندانی در ایران و دیگر نقاط جهان را به خانه و به عزیزانشان بازنگردانیم از پا نخواهیم نشست.
وی همچنین از دولت سوئیس بابت تسهیل در روند بازگشت آقای وانگ قدردانی، و از این که حکومت ایران «در این مورد سازنده عمل کرده است» ابراز خشنودی کرد.
رئیس جمهوری ایالات متحده نیز پیشتر در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
در بیانیه کاخ سفید که صبح شنبه ۱۶ آذر و تنها ساعتی بعد از آزادی ژیو وانگ شهروند آمریکایی صادر شد، پرزیدنت دونالد ترامپ گفت: «پس از سپری کردن سه سال در زندان، ژیایو ونگ به امریکا باز می گردد... در دولت من آزادی امریکاییان دربند از اهمیت حیاتی برخوردار است.»
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفت: «تلاشهای سختمان را برای بازگرداندن تمام شهروندانمان که بطور نادرست در خارج (از امریکا) اسیرهستند ادامه خواهیم داد.»
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
جمهوری اسلامی ایران آقای وانگ را به اتهام جاسوسی در پوشش تحقیق دانشگاهی به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. خانواده آقای وانگ می گویند وی در ایران مشغول تحقیق برای پایاننامه دکترایش بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده بامداد یکشنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست
هوا کو، همسر ژیو وانگ نیز در توئیتی ضمن اعلام خبر آزادی او، از همه کسانی که به آزادی این گروگان آمریکایی کمک کردند، تشکر کرد.
چندین آمریکایی در ایران هنوز زندانی هستند.۱۳ آذر خانوادههای زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی بستگانشان شدند.
همچنین، تام کاتن و تد کروز، دو سناتور جمهوریخواه ۱۴ آبان، طرحی را به سنای آمریکا ارائه دادند که در صورت تصویب، تحریم هایی را علیه دولت های خارجی که شهروندان آمریکایی را گروگان بگیرند، اجرایی می کند.
در چهلمین سالگرد گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی توسط جمهوری اسلامی، ۱۴ آبان امسال، مایک پمپئو دیداری با خانواده گروگانهای پیشین و فعلی در ایران داشت و در آن مراسم گفت که آمریکا خواستار آزادی و بازگشت همه گروگانها است.
سنانور رابرت منندز از آزادی ژیو وانگ از زندان ایران استقبال کرد

سناتور دموکرات و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا، رابرت منندز، با صدور بیانیهای از آزادی ژیو وانگ شهروند آمریکایی چینیتبار از زندان ایران استقبال کرد: «من خالصانه از اخبار آزادی ژیو وانگ دانشجوی پرینستون از ایران استقبال میکنم و آرزو دارم او و خانواده اش، آنطور که شایستگی آن را دارند، به گرمی بار دیگر به هم بپیوندند. من کار همه کسانی که در آزادی او دخیل بودهاند را میستایم.»
شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده پیشتر در بامداد شنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست.
از صفحه ویژه آزادی گروگان آمریکایی در ایران دیدن کنید.
بهنام طالبلو در گفتگو با صدای آمریکا: امیدوارم دیپلماسی خاموش به آزادی سایر گروگانها از ایران بیانجامد

بهنام طالبلو پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها میگوید غرب برای زندگی شهروندانش ارزش قائل است اما جمهوری اسلامی با سوءاستفاده از این ارزش غرب، از ابتدای انقلاب سعی دارد با گروگانگیری به غرب فشار بیاورد.
آقای طالبلو شنبه در گفتگوی تلفنی با صدای آمریکا۳۶۵ گفت امیدوارم ابراز دیپلماسی خاموش نظیر آنچه برای آزادی ژیو وانگ روی داد، به آزادی دیگر گروگانها از ایران نیز بیانجامد.
وی افزود: رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در زمانی که فرستاده آمریکا در امور بازگرداندن گروگانها بود، در آزادی کشیش آمریکایی از ترکیه نقش داشت. امیدوارم دیگر گروگانهای آمریکایی نیز با این دیپلماسی خاموش آزاد شوند و به خانه بازگردند.
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد. جمهوری اسلامی ایران آقای وانگ را به اتهام جاسوسی در پوشش تحقیق دانشگاهی به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. خانواده آقای وانگ می گویند وی در ایران مشغول تحقیق برای پایاننامه دکترایش بود.
رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
واکنش سناتور دموکرات کریس کونز، به آزادی ژیو وانگ

کریس کونز، سناتور ارشد دموکرات در توئیتی به آزادی ژیو وانگ که سه سال در ایران گروگان بود، واکنش داد و نوشت: «خبر فوقالعادهای صبح امروز در مورد ژیو وانگ، که پس از بیش از سه سال حبس در ایران از زندان اوین آزاد شده، منتشر شد. امید من این است که ایالات متحده و دیگر کشورها در سراسر جهان بتوانند به زودی ورود همه آنهایی که بر خلاف قانون در ایران در بازداشت هستند را به خانه خوشامد بگویند.»
شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده پیشتر در بامداد شنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست.
از صفحه ویژه آزادی گروگان آمریکایی در ایران دیدن کنید.
نزار زکا به صدای آمریکا: از آزادی «ژیو وانگ» خوشحالم و امیداورم بقیه گروگانها هم به خانه بیایند

نزار زکا شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا که به تازگی از زندان در ایران آزاد شد، در واکنش به آزادی «ژیو وانگ» شهروند آمریکایی از زندان در ایران، ضمن استقبال از آزادی او، تلاشهای دولت ترامپ را در کسب آزادی وی موثر دانست.
آقای زکا روز شنبه ۱۶ آذر در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا۳۶۵ گفت: من خیلی خوشحالم که شاهد آزادی و بازگشت ژیو وانگ هستم. امیدوارم نمازی ها و نازنین زاغری هم به زودی آزاد شوند.
وی درباره فشار ایالات متحده بر جمهوری اسلامی برای آزادی گروگانهای آمریکایی گفت: من فکر می کنم که از زمانی که فرستاده ویژه آمریکا به سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید رسید، مساله گروگانهای آمریکایی در ایران در اولویت امنیت ملی ایالات متحده قرار گرفته است. این اقدام پیام مشخصی به رژیم جمهوری اسلامی می فرستد که این موضوع برای آمریکا جدی است.
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد. جمهوری اسلامی ایران آقای وانگ را به اتهام جاسوسی در پوشش تحقیق دانشگاهی به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. خانواده آقای وانگ می گویند وی در ایران مشغول تحقیق برای پایاننامه دکترایش بود.
رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
جیسون رضائیان از آزادی ژیو وانگ استقبال کرد اما یادآور شد آمریکاییهای دیگری هنوز در ایران گروگان هستند

جیسون رضائیان از خبرنگاران واشنگتن پست، امروز در توئیتر خود نوشت، «بسیار مسرورم که صبح امروز با این خبر عالی که ژیو وانگ بالاخره آزاد شد بیدار شدم.»
رضائیان توئیت کرد، «این اولین بار نیست که دو طرف در چنین تبادلاتی دخیل بودهاند، اما اولین بار در دوران ترامپ است، و آزادی وانگ این امید را میدهد که دیگر آمریکاییهایی که هنوز ناعادلانه در ایران نگه داشته شدهاند به زودی راه خود را به آزادی بیابند.»
رضائیان خود به شکلی غیرمنصفانه به اتهام جاسوسی محکوم شد و برای ۵۴۴ روز در یک زندان ایران به سر برد.
در یادداشتی که امروز در واشنگتن پست منتشر کرد، رضائیان تاکید کرد که «شادمانی برای وانگ و خانوادهاش، با این آگاهی که تهران به عنوان بخشی از رفتار ادامهدار و ۴۰ ساله خود در گروگان گرفتن اتباع خارجی هنوز چند شهروند آمریکا را نگه داشته، به رغم کاهش بازگشتها، کمرنگ خواهد شد.»
رضائیان نوشت، «در حالی که آزادی وانگ را جشن می گیریم و امیدوار به آزادی خیلی زود دیگران هستیم، ما باید محاسبات خود را در مورد ایران و رژیم های دیگر که گروگانگیری دولتی را در پیش گرفتهاند، تغییر دهیم. این مشکلی است که فقط بدتر میشود و برای آن که یک بار و برای همیشه پایان یابد، نیازمند یک رویکرد همگانی است.»
واکنش تد دویچ، عضو ارشد دموکرات کنگره آمریکا به آزادی ژیو وانگ

تد دویچ رئیس کمیته فرعی امور خاورمیانه، شمال آفریقا و مقابله با تروریسم بین المللی کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در توئیتی نوشت:
از این که ژیو وانگ بالاخره آزاد شد و بار دیگر به خانوادهاش پیوست بیاندازه خوشحال شدم. با توجه به این تحول مثبت، از دولت میخواهم تلاشهایش را برای آزادی دیگر آمریکاییهایی که ناعادلانه در ایران دربند هستند، از جمله باب لوینسون آمریکایی که طولانیترین دوران گروگان بودن را تجربه میکند، دوچندان کند. نباید هیچ وقت و فرصتی تلف شود.
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده پیشتر در بامداد شنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست.
از صفحه ویژه آزادی گروگان آمریکایی در ایران دیدن کنید.
واکنش خانواده رابرت لوینسون، آمریکایی ناپدید شده در ایران به آزادی ژیو وانگ

خانواده رابرت (باب) لوینسون، مامور پیشین پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، که ۱۲ سال پیش در ایران ناپدید شد در بیانیهای به آزادی ژیو وانگ که سه سال گروگان جمهوری اسلامی بود، واکنش نشان دادند.
در بیانیه خانواده لوینسون آمده است: ما از آزادی ژیو وانگ استقبال می کنیم و برای او، همسر او هووا کو، و پسر جوانشان که بالاخره قرار است پدرش را ببیند، بهترین آرزوها را داریم. این روزی است که آنها مدتها امیدش را داشتند، اما این برای ما خبری تلخ و شیرین است. رابرت لوینسون، همسر و پدر ما، نزدیک به ۱۳ سال است که به گروگان گرفته شده – طولانیتر از هر آمریکایی دیگر. کمکی از دست ما بر نمی آید، اما بینهایت ناامید هستیم که به رغم همه تلاشها، دولت ایالات متحده قادر نبوده آزادی او را رقم بزند، به ویژه پس از چنین هفته دردناکی برای خانواده ما. مسئولان ایرانی به بازی ظالمانه با زندگی پدر ما و با خانواده ما ادامه میدهند. اما دنیا حقیقت را میداند، و رهبری ایران باید کاملا صادق باشد. زمان آن برای است که ایران باب لوینسون را به خانه باز گرداند، تا بتواند بقیه عمر را در آرامش بگذارند. ما مشتاق فرا رسیدن آن روز هستیم.
از صفحه ویژه شکایت خانواده باب لوینسون دیدن کنید.
واکنش همسر ژیو وانگ و دانشگاه پرینستون به آزادی شهروند آمریکایی که سه سال گروگان ایران بود

هووا کو همسر ژیو وانگ در توئیتی نوشت: خانواده ما دوباره کامل شد. پسر ما شائوفن و من سه سال طولانی را در انتظار این روز به سر بردیم و دشوار است که با کلمات توصیف کنیم چقدر هیجانزده هستیم که بار دیگر به ژیو میپیوندیم. ما از هر کسی که کمک کرد این اتفاق رخ دهد تشکر میکنیم.
رییس دانشگاه پرینستون نیز که آقای وانگ در مقطع دکترا در این دانشگاه تحصیل میکرد از دولت آمریکا در تلاشش برای آزادی محقق امریکایی چینی تبار این دانشگاه از زندان در ایران قدردانی کرد.
رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
در بیانیه کاخ سفید که صبح شنبه ۱۶ آذر و تنها ساعتی بعد از آزادی ژیو وانگ شهروند آمریکایی صادر شد، پرزیدنت دونالد ترامپ گفت: «پس از سپری کردن سه سال در زندان، ژیایو ونگ به امریکا باز می گردد... در دولت من آزادی امریکاییان دربند از اهمیت حیاتی برخوردار است.»
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفت: «تلاشهای سختمان را برای بازگرداندن تمام شهروندانمان که بطور نادرست در خارج (از امریکا) اسیرهستند ادامه خواهیم داد.»
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
جمهوری اسلامی ایران آقای وانگ را به اتهام جاسوسی در پوشش تحقیق دانشگاهی به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. خانواده آقای وانگ می گویند وی در ایران مشغول تحقیق برای پایاننامه دکترایش بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده بامداد یکشنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست
چندین آمریکایی در ایران هنوز زندانی هستند.۱۳ آذر خانوادههای زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی بستگانشان شدند.
همچنین، تام کاتن و تد کروز، دو سناتور جمهوریخواه ۱۴ آبان، طرحی را به سنای آمریکا ارائه دادند که در صورت تصویب، تحریم هایی را علیه دولت های خارجی که شهروندان آمریکایی را گروگان بگیرند، اجرایی می کند.
در چهلمین سالگرد گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی توسط جمهوری اسلامی، ۱۴ آبان امسال، مایک پمپئو دیداری با خانواده گروگانهای پیشین و فعلی در ایران داشت و در آن مراسم گفت که آمریکا خواستار آزادی و بازگشت همه گروگانها است.
برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران برای دیدار با ژیو وانگ که از ایران آزاد شده به زوریخ، سوئیس، پرواز کرد

فاکس نیوز از قول یک مقام دولت ترامپ گزارش داد، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، شخصا برای دیدار با ژیو وانگ که پس از سه سال اسارت در ایران آزاد شده است به زوریخ، سوئیس، پرواز کرد.
از زمان قطع روابط دیپلماتیک واشنگتن و تهران پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ در ایران، سوئیس حافظ منافع دیپلماتیک ایالات متحده در ایران بوده است.
مقام آمریکایی گفت، برایان هوک و ژیو وانگ از زوریخ به پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان، جایی که وانگ در بیمارستان لاندشتول تحت آزمایشهای پزشکی قرار میگیرد، پرواز کردند.
به گزارش فاکس نیوز، از آنجایی که معاینات ژیو وانگ چند روز طول خواهد کشید، انتظار میرود برایان هوک به تنهایی از آلمان به ایالات متحده باز گردد.
از صفحه ویژه آزادی گروگان آمریکایی در ایران دیدن کنید.
سفیر ایالات متحده در سوئیس با پرچم آمریکا به ژیو وانگ خوشامد گفت

ادوارد مکمالن، سفیر ایالات متحده در سوئیس و لیختناشتاین، روز شنبه در باند فرودگاه زوریخ با پرچم آمریکا ژیو وانگ را در آغوش گرفت و به او خوشامد گفت.
سفارت ایالات متحده در برن، سوئیس، در بیانیهای گفت، «سفیر مکمالن این افتخار را داشت که پرچم آمریکا را به زندانی آمریکایی آزاد شده ژیو وانگ، که بر اساس اتهامات نادرست بیش از ۲ سال در ایران زندانی بود، اهدا کند.»
سفارت گفت، «وزارت امور خارجه سوئیس بابت کمک به پرزیدنت ترامپ که تعهد خود را برای بازگرداندن آمریکاییها به خانه اجرا کند، سپاسگزاریم.»
از زمان قطع روابط دیپلماتیک واشنگتن و تهران پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ در ایران، سوئیس حافظ منافع دیپلماتیک ایالات متحده در ایران بوده است.
از صفحه ویژه آزادی گروگان آمریکایی در ایران دیدن کنید.
آمریکا آزادی ژیو وانگ را که سه سال گروگان ایران بود، کسب کرد

به روزرسانی شده - رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از کسب آزادی ژیو وانگ آمریکایی زندانی در ایران گفت دولت او با بازگرداندن تمام شهروندان آمریکایی که بطور نادرست در خارج از آمریکا اسیر هستند، ادامه خواهد داد.
در بیانیه کاخ سفید که صبح شنبه ۱۶ آذر و تنها ساعتی بعد از آزادی ژیو وانگ شهروند آمریکایی صادر شد، پرزیدنت دونالد ترامپ گفت: «پس از سپری کردن سه سال در زندان، ژیایو ونگ به امریکا باز می گردد... در دولت من آزادی امریکاییان دربند از اهمیت حیاتی برخوردار است.»
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفت: «تلاشهای سختمان را برای بازگرداندن تمام شهروندانمان که بطور نادرست در خارج (از امریکا) اسیرهستند ادامه خواهیم داد.»
ساعاتی بعد پرزیدنت ترامپ در توئیتی از انجام مذاکراتی منصفانه که منجر به آزادی ژیو وانگ شد، قدردانی کرد.
پرزیدنت ترامپ در توییتر نوشت: در دوران دولت اوباما برده شد (به رغم هدیه ۱۵۰ میلیارد دلاری)، در دوران دولت ترامپ بازگردانده شد. سپاس از ایران بابت مذاکره بسیار منصفانه. ببینید، ما میتوانیم با یکدیگر توافق کنیم!
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
جمهوری اسلامی ایران آقای وانگ را به اتهام جاسوسی در پوشش تحقیق دانشگاهی به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. خانواده آقای وانگ می گویند وی در ایران مشغول تحقیق برای پایاننامه دکترایش بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده بامداد شنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست
هوا کو، همسر ژیو وانگ نیز در توئیتی ضمن اعلام خبر آزادی او، از همه کسانی که به آزادی این گروگان آمریکایی کمک کردند، تشکر کرد.
چندین آمریکایی در ایران هنوز زندانی هستند.۱۳ آذر خانوادههای زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی بستگانشان شدند.
همچنین، تام کاتن و تد کروز، دو سناتور جمهوریخواه ۱۴ آبان، طرحی را به سنای آمریکا ارائه دادند که در صورت تصویب، تحریم هایی را علیه دولت های خارجی که شهروندان آمریکایی را گروگان بگیرند، اجرایی می کند.
در چهلمین سالگرد گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی توسط جمهوری اسلامی، ۱۴ آبان امسال، مایک پمپئو دیداری با خانواده گروگانهای پیشین و فعلی در ایران داشت و در آن مراسم گفت که آمریکا خواستار آزادی و بازگشت همه گروگانها است.
آمریکا موفق شد آزادی یک گروگان آمریکایی در ایران را کسب کند؛ ژیو وانگ در راه بازگشت به آمریکا

بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
ژیو وانگ دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون برای تحقیق درباره دوره قاجار در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد اما در تابستان آن سال توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
جمهوری اسلامی ایران آقای وانگ را به اتهام جاسوسی در پوشش تحقیق دانشگاهی به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. خانواده آقای وانگ می گویند وی در ایران مشغول تحقیق برای پایاننامه دکترایش بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده بامداد یکشنبه به وقت آمریکا ضمن اعلام خبر بازگشت ژیو وانگ، نوشت که ما تا زمان آزادی همه آمریکاییهای بازداشتی در ایران آرام نخواهیم نشست
هوا کو، همسر ژیو وانگ نیز در توئیتی ضمن اعلام خبر آزادی او، از همه کسانی که به آزادی این گروگان آمریکایی کمک کردند، تشکر کرد.
چندین آمریکایی در ایران هنوز زندانی هستند.۱۳ آذر خانوادههای زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی بستگانشان شدند.
همچنین، تام کاتن و تد کروز، دو سناتور جمهوریخواه ۱۴ آبان، طرحی را به سنای آمریکا ارائه دادند که در صورت تصویب، تحریم هایی را علیه دولت های خارجی که شهروندان آمریکایی را گروگان بگیرند، اجرایی می کند.
در چهلمین سالگرد گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی توسط جمهوری اسلامی، ۱۴ آبان امسال، مایک پمپئو دیداری با خانواده گروگانهای پیشین و فعلی در ایران داشت و در آن مراسم گفت که آمریکا خواستار آزادی و بازگشت همه گروگانها است.
مقام آمریکایی: عامل تیراندازی مرگبار در ایالت فلوریدا یک دانشجوی عربستانی بود؛ پادشاه عربستان به پرزیدنت ترامپ تسلیت گفت

یک مقام رسمی دولت آمریکا روز جمعه گفت که متهم به تیراندازی در یک پایگاه نیروی دریایی آمریکا در شهر پنساکولا واقع در ایالت فلوریدا، یک دانشجوی عربستانی بود که در رشته هوانوردی تحصیل میکرد.
مقامات در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این تیراندازی یک اقدام تروریستی بوده است یا خیر. به گزارش آسوشیتدپرس، در تیراندازی صبح جمعه، چهار نفر کشته و چندین تن دیگر مجروح شدند. فرد مهاجم نیز در بین کشته شدگان است.
در پی این حمله، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، گفت که ملک سلمان، پادشاه عربستان، با او تماس گرفت و کشته شدن افراد در حمله به یک پایگاه دریایی در ایالت فلوریدا را تسلیت گفت.
دونالد ترامپ همچنین اعلام کرد که پادشاه عربستان به او گفته است مردم عربستان عمیقا از این اقدام وحشیانه تیرانداز خشمگین هستند و این فرد به هیچ وجه نماینده احساس سعودی ها که «عاشق مردم آمریکا هستند»، نیست.
پرزیدنت ترامپ نیز در توئیت دیگری خاطرنشان کرد که تحقیقات در این مورد ادامه دارد.
داگ لمبرن، عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان: رژیم ایران پولی را که باید برای مردم ایران استفاده شود، صرف آتشافروزی در منطقه میکند

داگ لِمبُرن؛ عضو جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان دیدگاهش را پیرامون مقابله با دخالتهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه، ضرورت تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه تهران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، همراهی با اعتراضات مردمی در ایران و مقابله با برنامه اتمی نظامی ایران مطرح کرد .
آقای لمبرن در گفتگوی اختصاصی با فرهاد پولادی، از بخش فارسی صدای آمریکا درباره آنچه که مقامات پنتاگون در مورد یک شناور حامل تسلیحات گفتهاند که از ایران برای حوثی های یمن فرستاده شده و به وسیله نیروی دریایی آمریکا توقیف شد، ابزار نگرانی کرد.
متن کامل این گفتوگو را در زیر بخوانید:
پرسش: مقامات پنتاگون تایید کردهاند که نیروی دریایی آمریکا یک شناور حامل تسلیحات را، که از ایران میآمد و به سوی حوثیها در حرکت بود، در دریای عرب توقیف کردهاند. نظرتان چیست و آیا از این بابت نگران هستید؟
لمبرن: خوب، من بسیار نگرانم. رژیم ایران شورشیان حوثی یمن را مسلح میکند و در شبه جزیره عربی بیثباتی و آشوب به راه میاندازد. آنها پولی را که به سختی به دست آمده و باید برای بهبود زندگی مردم ایران استفاده شود، صرف آتشافروزی، خشونت، و ویرانی در کشورهای دیگر میکنند و این وضعیت غمانگیزی است. من دیدهام که روی لاشه برخی از موشکهای منفجرشده عباراتی به زبان فارسی نوشته شده است و آنها بیتردید از ایران آمدهاند. شورشیان حوثی که خودشان کارخانه تولید موشک ندارند!
پرسش: آقای رود، معاون وزیر دفاع آمریکا، نسبت به وقوع یک تهاجم بالقوه توسط ایران هشدار داده است. او همچنین بدون ارائه جزئیات بیشتر گفته که نسبت به پیامدهای بالقوه چنین اقدامی، به ایران هشدار شدیداللحنی داده است. نظر شما چیست؟
لمبرن: من از آقای رود و از دولت پرزیدنت ترامپ حمایت میکنم. به نظر من، اگر ایران اموالی مانند کشتیها یا تاسیسات نفتی یکی از دوستان یا همپیمانان ما را منهدم کند، ما باید واکنش بسیار شدیدی نشان دهیم و به همپیمانانمان کمک کنیم. حال اگر سربازان یا شهروندان آمریکایی در یک حمله انجام شده توسط ایران آسیب ببینند، در آن صورت واکنش ما باید به مراتب شدیدتر باشد. وقتی ایران چندی پیش پهپاد غیرمسلح و بدون سرنشین ما را سرنگون کرد، ما هیچگونه واکنش نظامی قهرآمیزی انجام ندادیم. اما به نظر من، ما میبایست واکنش قاطعتری را به نمایش میگذاشتیم. هرچند شاید برخی ملاحظات دیگر نیز در میان بود. اما به نظر من، اگر ما واکنش نیرومندانهتر و چشمگیرتری نشان میدادیم، پیام بهتری داده میشد.
رژیم ایران شورشیان حوثی یمن را مسلح میکند و در شبه جزیره عربی بیثباتی و آشوب به راه میاندازد. آنها پولی را که به سختی به دست آمده و باید برای بهبود زندگی مردم ایران استفاده شود، صرف آتشافروزی، خشونت، و ویرانی در کشورهای دیگر میکنند و این وضعیت غمانگیزی است.
پرسش: وزیر خارجه پمپئو بارها به اعضای شورای امنیت سازمان ملل هشدار داده و گفته است که تحریم تسلیحاتی ایران بنا بر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در اکتبر سال ۲۰۲۰ به پایان میرسد و پس از آن ایران میتواند بار دیگر، به ویژه از روسیه و چین، اسلحه بخرد. به نظر شما دولت و کنگره آمریکا باید در این زمینه چه کار کنند؟
لمبرن: من هم با وزیر خارجه پمپئو موافقم. من فکر میکنم که شورای امنیت باید تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند تا رژیم ایران نتواند راهی برای خرید اسلحه، مثلا از روسیه، پیدا کند. به نظر من کارنامه اسفبار رژیم ایران در خشونتآفرینی و دردسرسازی در بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه، نشان میدهد که اگر آنها اسلحه داشته باشند، از آن به همین منظور استفاده خواهند کرد. پس ما باید به خاطر حفظ ثبات آن منطقه، به محدود کردن توانایی رژیم ایران در خرید تسلحیات از خارج از کشور ادامه دهیم.
پرسش: و اما موضوع اسرائیل، آمریکا، و ایران. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در دیدار با آقای پمپئو در پرتغال گفت که تجاوزگری ایران همچنان مهمترین دغدغه دولت او است، و هشدار داد که ایران از سوریه به عنوان پایگاهی برای حمله به اسرائیل استفاده میکند. آیا شما نگران هستید؟ دولت آمریکا باید در این زمینه چه کار کند؟
لمبرن: خوب، من خیلی از این بابت نگران هستم. من فکر میکنم اگر اسرائیل ناچار شود بر ضد نفوذ رژیم ایران در سوریه و نیز بر ضد نیروهای ایرانی که امنیت و ثبات اسرائیل را تهدید میکنند، وارد عمل شود، ما باید از اسرائیل حمایت کنیم.
پرسش: نیروهای دفاعی اسرائیل بارها مواضع ایران در سوریه را هدف قرار دادهاند.
لمبرن: بله.
پرسش: آیا به نظر شما نتیجه این حملات مثبت و مؤثر بوده است؟
لمبرن: من فکرمیکنم که بسیار مثبت بوده است؛ زیرا در غیر این صورت ما شاهد وضعیت به مراتب وخیمتری از لحاظ بسیج اسلحه و نیرو، و افزایش نیروی تهاجمی علیه اسرائیل میبودیم.پس همین که اسرائیل دست به کار شده و بخشی از تواناییهای ایران برای تقویت تسلیحاتی و نیروهایش در سوریه را از بین برده، کار خوبی است. رژیم ایران باید از سوریه خارج شود و به مشکلات کشور خودش رسیدگی کند. من فکرمیکنم که مردم ایران نیز همین را میخواهند و به دنبال یک زندگی بهتر هستند. اما جمهوری اسلامی به جای کمک به مردم ایران، از پول و نیروی انسانی برای پراکندن بذر خشونت و آشوب در سراسر منطقه استفاده میکند. به نظر من آنها باید پول و تلاششان را بر کشور خودشان متمرکز کنند.
پرسش: آقایان پمپئو و نتانیاهو همچنین با اشاره به اعتراضات سراسری ایران، از مردم آن کشور و اعتراضشان به رژیم، قاطعانه حمایت کردهاند. نظر شما چیست؟
لمبرن: من هم از مردم ایران حمایت میکنم، اقدامشان را میستایم، و صدایم را به صدای کسانی که به رژیم میگویند: «به مردمت کمک کن!» میافزایم. مردم به گرانی، بیکاری، کم ارزش شدن پول ملی، و کاهش قدرت خریدشان معترضند. دلیل همه این مشکلات این است که رژیم، تمرکزش را بر راهاندازی انقلاب در سایر کشورهای منطقه قرار داده، و به مردم ایران در کشور خودشان رسیدگی نمیکند. ایران میتوانست کشوری بسیار مرفه باشد؛ اما اکنون اقتصادش به سرعت رو به فروپاشی است و دلیل آن نیز زخمها و آسیبهایی است که رژیم ایران بر پیکره این کشور وارد کرده است.
پرسش: پرسش بعدی درباره کارزار فشار حداکثری پرزیدنت ترامپ علیه ایران است که یکی از بخشهای اساسی آن تحریمهای اقتصادی است. منتقدان دولت آمریکا این تحریمها را بینتیجه، و حامیان دولت آن را نتیجهبخش میدانند. نظر شما چیست؟
لمبرن: من با کسانی که میگویند این کارزار نتیجهبخش بوده است، موافقم و فکرمیکنم که سیاست تحریم حداکثری، سیاست خوبی است و میتواند سرانجام توجه رژیم را جلب کند. رژیم ایران هماکنون با سرسختی بر موضع خود پافشاری میکند و نمیخواهد از خشونت علیه کشورهای همسایه دست بکشد. آنها میلیاردها دلار - و سایر مزایایی که پرزیدنت اوباما از سر حسننیت به آنها ارائه کرده بود - را گرفتند و آن را برای اقداماتی مانند راهاندازی انقلاب، نبرد با اسرائیل، مبارزه با نیروهای غربی در منطقه، جنگ با سعودیها از طریق شورشیان حوثی، و غیره به هدر دادند. بنابراین، آنها با آن همه پول، فقط دردسر درست کردند و به مردمشان کمکی نکردند. پس تا وقتی آنها نمیخواهند مانند یکی از اعضای منطقی و عادی جامعه بینالمللی رفتار کنند، آمریکا و همه کشورهای دیگر نیز ناگزیر باید فشار حداکثری را بر آن رژیم اعمال کند.
پرسش: شما از جمله نمایندگانی بودید که از لایحه خانم لیز چِینی مبنی بر عدم تمدید معافیتهای هستهای تاسیسات فُردو و اراک حمایت کردید. در صورت تصویب این لایحه فشار بیشتری بر رژیم ایران وارد خواهد شد.
لمبرن: بله.
پرسش: خوب، اگر رژیم ایران این قدر تحت فشار باشد، چگونه پای میز مذاکره خواهد آمد؟
لمبرن: به باور من، هر قدر فشار بر این رژیم بیشتر شود، امکان آمدن آنها پای میز مذاکره هم بیشتر خواهد شد. اگر ما این فشار را کم کنیم، آنها به الگوی رفتاری تاریخیشان - یعنی مشکلآفرینی، عدم رسیدگی به مردم ایران، راهاندازی انقلاب در دیگر کشورها، و نیز عدم جدیت در رسیدگی به معضل هستهای - ادامه خواهند داد. جهان غرب، آمریکا، و اسرائیل همگی در این موضوع که نمیخواهند رژیم ایران از توانایی تهاجمی هستهای - یعنی جنگافزارهای هستهای - برخوردار باشد، اتفاقنظر دارند. اما رژیم ایران اعتراف کرده است که دارد در همین راستا فعالیت میکند. آنها در حال کار روی موشکهای بالستیک بین قارهای هستند تا پس از دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی، آنها را با استفاده از آن موشکها حمل کنند. پس این عدم تغییر رویه آنها بسیار نگرانکننده است. آن رژیم نمیخواهد یک عضو محترم و منطقی جامعه بینالمللی باشد.
پرسش: پرسش آخر درباره سوریه است. ایران، ترکیه، و روسیه همچنان به فعالیتهای خود در سوریه ادامه میدهند. ارزیابی شما از اوضاع سوریه، به ویژه با توجه به کاهش حضور نظامی آمریکا در آنجا، چیست؟
لمبرن: سوریه وضعیت بسیار پیچیده و اسفناکی دارد. نیم میلیون شهروند سوری کشته شدهاند و میلیونها تن دیگر نیز ناگزیر به کشورهای نزدیک مانند اردن، ترکیه، و لبنان گریختهاند تا از آتش جنگ، در امان بمانند. کشورهایی مانند ترکیه، روسیه، و ایران در سوریه به دنبال منافع خودشان هستند. آنها به دنبال صلح و پایان جنگ داخلی نیستند؛ بلکه تنها هدفشان این است که یک طرف جنگ بر طرف دیگر پیروز شود، حتی اگر نتیجه آن، سالیان سال ادامه جنگ باشد. این وضعیت بسیار اسفناکی است. پرزیدنت ترامپ نمیخواهد نیروهای ایالات متحده را در معرض خطر قرار دهد و من این را درک میکنم. اما همزمان ما باید اطمینان یابیم که میدانهای نفتی دیگر محل درآمد و تجدید قوای جنگجویان داعشی یا سایر عوامل ویرانگر، نخواهد بود. به نظر من، ما وامدار کُردها هستیم؛ کُردهایی که برای کمک به آمریکا در نبرد با داعش و تبهکاران دیگر، جنگیدند. ما باید راههایی را برای کمک به کردها بیابیم و در واقع همین کار را هم داریم میکنیم. آنها حدود ۳۰ کیلومتر از مناطق مرزی ترکیه عقبنشینی کردهاند؛ اما از بسیاری جهات دیگر، ما همچنان به همکاری با کُردها و کمک به آنها ادامه میدهیم.
با سپاس فراوان.
لمبرن: خواهش میکنم.
مایک پمپئو: آمریکا علیه کسانی که ثروت مردم عراق را میدزدند و آنها را میکشند، اقدام قانونی میکند

به دنبال اعلام تحریم چند تن از مسئولان ارشد گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران در عراق از سوی دولت ایالات متحده، وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد کشورش اخیرا تعهد خود را در استفاده از اختیارات قانونی برای توبیخ افرادی که ثروت ملی مردم عراق را به سرقت میبرند ابراز کرده است.
وزارت خزانه داری ایالات متحده پیشتر در روز جمعه ۱۵ آذر اعلام کرد چهار عراقی عضو گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران، از جمله مسئولان ارشد گروههای شبه نظامی عصائب اهل حق و حشدالشعبی، را به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضات مردمی در این کشور و نقض حقوق بشر و فساد، در فهرست تحریمها قرار داده است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز در بیانیهای بر تعهد واشنگتن به پاسخگو کردن کسانی که ثروت مردم عراق را میدزند و تظاهرات مسالمت آمیز مردم در این کشور را سرکوب و معترضان را زخمی میکنند و میکشند، تاکید کرد و گفت که تحریمهای امروز در همین راستا بوده است.
آقای پمپئو اضافه کرد: عراقیها میخواهند کشور خود را پس بگیرند، آنها خواهان اصلاحات واقعی و پاسخگویی مسئولان ارشد حکومتی هستند که منافع ملی عراق باید اولویت اول آن باشد. این خواستههای مردم عراق شایستگی آن را دارد که بدون اعمال خشونت یا سرکوب، مورد رسیدگی قرار بگیرند.
مایک پمپئو با مقامهای مراکشی در مورد تهدیدات ایران صحبت کرد

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۱۴ آذر در مراکش، با مقام های این کشور در مورد تلاش ها برای منزوی کردن ایران صحبت کرد.
آقای پمپئو پیشتر در لیسبون، پایتخت پرتغال، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در مورد ایران صحبت کرده بود. خبرگزاری فرانسه می گوید جلسه آقای پمپئو با پادشاه مراکش ظاهرا بر سر سفر او به پرتغال، لغو شد.
مایک پمپئو عالیرتبهترین مقام آمریکایی است که از زمان پیروزی پرزیدنت ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری گذشته آمریکا، به مراکش سفر می کند.
بر اساس این گزارش، پمپئو و همتای مراکشی او در مورد تهدیدات ناشی از تلاش های ایران برای گسترش نفود خود در منطقه صحبت کردند.
آمریکا مسئولان گروههای شبه نظامی مورد حمایت ایران در عراق را به دلیل نقض حقوق بشر و فساد مالی تحریم کرد

مدیر کل وزارت خارجه آمریکا در امور خاورنزدیک روز جمعه ۱۵ آذر اعلام کرد سه مامور رژیم ایران در عراق که نقض حقوق بشر میکردند، مورد تحریم قرار گرفتند.
دیوید شِنکر در یک نشست خبری در شهر واشنگتن به خبرنگاران گفت که رژیم جمهوری اسلامی ایران میگوید انقلاب را صادر میکند، اما محصولش صدور فساد است.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه خاطر نشان کرد که «انتقال موشکهای بالیستیک ایران در عراق را زیر نظر داریم و این بسیار بسیار نگران کننده است.»
او گفت، ایران وقتی تحت فشار بوده اقدامات تهدیدآمیزی انجام داده و رفتارش خشونت آمیزتر شده و به اقداماتی مانند حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی یا ربودن کشتیها، روی آورده است.
آقای شنکر افزود تمدید تحریم قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، بسیار مهم است و وزیر خارجه بارها نسبت به پایان تحریم تسلیحاتی اعمال شده بر ایران توسط قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، هشدار داده است.
یک روحانی اهل سنت در ایران به دو سال زندان محکوم شد

بنا بر برخی گزارشهای منتشره در تارنماها و رسانههای اجتماعی، مولوی علی صفر زهی، روحانی اهل سنت ساکن استان گلستان، از سوی دادگاه انقلاب به دو سال زندان محکوم شد.
صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل این خبر را تایید کند.
تارنمای «کمپین فعالین بلوچ»، روز جمعه ۱۵ آذر گزارش داد که این روحانی اهل سنت که خرداد ماه سال جاری پس از احضار به دادگاه انقلاب زاهدان بازداشت شده بود از سوی این دادگاه به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور و اقامت در کشور بیگانه» به دو سال زندانی محکوم شده است. مولوی علی صفر زهی که ساکن علی آباد کتول استان گلستان است در تاریخ ۱۸ خرداد ۹۸ پس از کسب احضاریه و حضور در دادگاه انقلاب زاهدان، در همان دادگاه بازداشت شد و در حال حاضر در زندان مرکزی زاهدان دوران محکومیت خود را سپری میکند.
پیشتر سام براون بک، سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی، به صدای آمریکا گفت: «ایران در گروه کشورهای درگیر در آزار و اذیت اقلیت های مذهبی، فجیع ترین کارنامه را در وزارت خارجه آمریکا دارد و این رژیم هر اقلیت مذهبی که نامناسب تشخیص دهد را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.»
وزارت خارجه ایالات متحده بارها نسبت به نقض حقوق اقلیت های مذهبی - از جمله مسلمانان اهل سنت، بهائیان، نوکیشان مسیحی، غیره - توسط رژیم جمهوری اسلامی اعتراض و آن را محکوم کرده است. به رغم مسلمان بودن رهبران جمهوری اسلامی، میلیونها تن از مسلمانان اهل سنت در ایران با محدودیتهای گسترده ای مواجه هستند.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر