لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۴

نظرسنجی بی‌بی‌جی و گالوپ: ۸۱ درصد افغان‌ها از حکومت‌شان ناراضی‌اند


اشرف غنی رئیس جمهوری (سمت چپ) و عبداﻟله عبداﻟله رئیس اجرایی دولت افغانستان - آرشیو
اشرف غنی رئیس جمهوری (سمت چپ) و عبداﻟله عبداﻟله رئیس اجرایی دولت افغانستان - آرشیو

نظرسنجی هیات رئیسه رسانه‌های دولتی آمریکا (BBG) و موسسه گالوپ می‌گوید ۸۱ درصد افغان‌ها نسبتا یا کاملا از کارکرد حکومت وحدت ملی ناراضی‌اند و تنها ۱۷ درصد شرکت کنندگان از آن کاملا یا تا حدی راضی بوده‌اند.

این نظرسنجی از تاریخ ۲۷ اکتبر تا ۱۸ نوامبر و بر اساس مصاحبه با دو هزار شهروند افغانستان در ۳۴ ولایت مختلف آن کشور صورت گرفته است.

در مقایسه بین دو رهبر حکومت وحدت ملی، میزان نارضایتی از عبداﻟله عبداﻟله رئیس اجرایی حکومت بیشتر از اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بوده است. حدود ۷۶ درصد از کارکرد غنی و ۸۶ درصد از عبداﻟله ابراز نارضایتی کرده‌اند.

دیوید سدنی، معاون پیشین سفارت ایالات متحده در کابل، معتقد است که میزان نارضایتی مردم، از توقعات برآورده نشده آنها نسبت به حکومت وحدت ملی ناشی می شود.

آقای سدنی به صدای آمریکا می‌گوید "زمانی که رئیس جمهور غنی و دکتر عبداﻟله به قدرت رسیدند، آرزومندی‌های زیادی نسبت به آینده به وجود آمد، اما هیچ چیزی تغییر نکرد."

دیوید سدنی حکومت وحدت ملی را در "جدال بی پایان قیمومیت و مقرری‌ها" می‌داند که نتوانسته زندگی روزمره مردم را بهبود ببخشد.

با این حال به گفته این دیپلمات پیشین آمریکایی، حکومت وحدت ملی در افغانستان باقی خواهد ماند، چرا که "حامد کرزای هم با وجود عدم رضایت مردم، بیش از ۱۰ سال در قدرت ماند."

بدبینی به آینده

یکی از نتایج این نظرسنجی، مقایسه وضعیت کنونی زندگی افغان‌ها با یک سال پیش و توقعات آنان در یک سال آینده است.

این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۹ درصد افغان‌ها وضعیت کنونی زند‌گی‌شان را در مقایسه با یک سال پیش، نسبتا یا بسیار بد توصیف می کنند. فقط دیدگاه ۳۰ درصد در این زمینه مثبت بوده است.

تقریباً ۴۶ درصد افغان‌ها گفته‌اند وضعیت کلی زند‌گی آنها در ۱۲ ماه آینده نسبتا یا بسیار بد خواهد شد. اندکی بیشتر از ۲۴ درصد شرکت کنند‌گان به بهبود وضعیت زند‌گی خود در یک سال آینده خوشبین بوده و ۳۰ درصد دیگر نمی‌دانند چه خواهد شد.​

پاکستان بدتر از داعش؛ دید مثبت به آمریکا

در این نظرسنجی همچنان نظر مردم در مورد ده کشور و سازمان خواسته شده و در نتیجه قدرت‌های منطقه‌ای در مقایسه با قدرت‌های غربی مطلوبتر تلقی شده‌اند.

هند با داشتن نظر مثبت ۶۲ درصد شرکت کنند‌گان به عنوان مطلوبترین کشور در صدر، و پاکستان با داشتن دیدگاه مثبت فقط ۳ و هفت دهم درصد پاسخ دهند‌گان به عنوان نامطلوبترین کشور، در انتهای این فهرست قرار گرفته است.

میزان محبوبیت پاکستان در این نظرسنجی پایین تر از گروه موسوم به "دولت اسلامی" یا داعش است. حدود ۵ و هشت دهم درصد شرکت کنند‌گان هم نظر مثبتی نسبت به داعش داشته‌اند.

عدم محبوبیت پاکستان از دید دیوید سدنی، بازتاب دهنده باور اکثریت افغان‌ها است که پاکستان را به عنوان منبع تمام مشکلات‌شان می‌پندارند.

آقای سدنی می‌گوید: "هرچند این نوع نگاه اغراق آمیز است... اما در نهایت طالبان که در پاکستان پایگاه دارند، افغان‌ها را می‌کشند."

بیشتر از ۳۴ درصد مصاحبه شوند‌گان به طور کلی یا جزئی، ایالات متحده آمریکا را به عنوان یک کشور مطلوب دانسته‌اند.

از جمع شرکت کنندگان این نظرسنجی، حدود ۴۶ درصد با تحصیلات بالاتر از دیپلم، نظر مثبتی به ایالات متحده داشته‌اند. در حالی که ۲۸ درصد پاسخ دهندگان با سطح سواد پایینتر از دیپلم، دیدگاه مشابهی به آمریکا دارند.

XS
SM
MD
LG