لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۲

رییس جمهوری آمریکا خشونت در افغانستان را محکوم کرد


محل یکی از انفجارهای انتحاری. کابل، افغانستان ۶ دسامبر ۲۰۱۱
محل یکی از انفجارهای انتحاری. کابل، افغانستان ۶ دسامبر ۲۰۱۱

در افغانستان، دو انفجار در بخش های شمالی و مرکزی کشور در روز سه شنبه، آیین های سوگواری عاشورا را بر هم پاشیده و نزدیک به ۶۰ تن، که بیشتر آنان شیعه بودند، کشته شدند.

شدیدترین خشونت در کابل رخ داده است. دست کم یک مهاجم در نزدیکی زیارتگاه ابوالفضل، در حالی که سوگواران برای سینه زنی جمع شده بودند خود را منفجر کرد. این رویداد مرگبارترین انفجار در کابل از سال ۲۰۰۸ است که در آن ۵۵ تن را کشته و ۱۶۰ نفر زخمی شدند.

به گفته شاهدان در برخی از بیمارستان ها شمار زخمی شدگان از ظرفیت آنها بیشتر است.

مقام ها می گویند انتظار می رود بر شمار کشته شدگان افزوده شود.

در همین حال دومین انفجار زیارتگاهی را در شهر مزار شریف در شمال افغانستان هدف گرفت و چهار تن را کشت. روشن نیست که آیا در این انفجار نیز شیعیان هدف بودند یا نه.

طالبان در بیانیه ای اعلام کرد مسئول طراحی حمله ها نبوده و آنها را «بی رحمانه و بی محابا» نامید و «دشمن مهاجم» را مسئول دانست.

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان بی درنگ بمب گذاری را محکوم کرد و گفت این نخستین بار است که یک حمله تروریستی در یک روز مذهبی چنین مهم در افغانستان صورت می گیرد.

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا خشونت ها را به شدت محکوم کرد و گفت ایالات متحده به حمایت از مردم افغانستان در نبرد با تروریسم ادامه خواهد داد.

با این حال، گروه ستیزه جوی «لشکر جنگوی العالمی»، مستقر در پاکستان، مسئولیت حمله کابل را بر عهده گرفت. این گروه سنی یک شاخه از سازمان بزرگتر لشکر جنگوی است که به القاعده وابسته است و مسئول شماری از حمله ها علیه شیعیان در پاکستان شناخته می شود.

حمله ها بین شهروندان سنی و اقلیت شیعه در افغانستان در سال های اخیر نادر بوده و چنین حوادثی بیشتر در پاکستان رخ می دهد.

مقام ها همچنین می گویند روز سه شنبه در انفجار بمبی در شهر قندهار که در یک موتورسیکلت جاسازی شده بود، سه نفر زخمی شده اند.

این حمله ها یک روز پس از آن صورت می گیرد که رهبران جهان برای بحث در مورد آینده افغانستان، در حالی که سربازان بین المللی برای خروج از کشور آماده می شوند، در شهر بن در آلمان جمع شده اند.

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان در کنفرانس گفت پس از خروج سربازان ناتو در سال ۲۰۱۴، کشور بازهم برای دست کم یک دهه دیگر به کمک بین المللی نیاز خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG