لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۵

رئیس جمهوری افغانستان از نیروهای آمریکایی تشکر کرد


رئیس جمهوری افغانستان از نیروهای آمریکایی تشکر کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان برای نخستین بار پس از تشکیل دولت وحدت در این کشور به واشنگتن سفر کردند.

این اولین دیدار او در مقام ریاست جمهوری از آمریکا است.

رئیس جمهوری افغانستان روز دوشنبه در پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا از نیروهای نظامی آمریکایی به خاطر فداکاری هایشان تشکر کرد و گفت نیروهای آمریکایی به آموزش کشور برای دفاع از خود در جنگ با تروریسم کمک کرده اند.

آقای غنی گفت: «بگذاريد ابتدا از بيشتر از ۲۲۱۵ آمريکايی که در افغانستان جان باختند، بيش از ۲۰ هزار سرباز که حين خدمت مجروح شدند تقدير کنم. به صدها هزار، بلکه ميليون ها زن و مرد آمريکايی که به کشور من خدمت کرده اند بگويم که شما با ارزش ترين موهبت برای کشورمن بوده ايد. تک تک شما ميراثی از خود به جا گذاشته ايد، اما آنچه به عنوان رئيس جمهوری افغانستان مکرر شنيده ام اين است که کسانی که از افغانستان برگشته اند می گويند بخشی از وجودم را در افغانستان جا گذاشته ام.....از همه شما سپاسگزارم.»

آقای غنی از آمريکا به خاطر ساخت مدارس و آموزشگاه های علمی و ارتقاء سطح زير ساخت هايی که اکنون در افغانستان جهت گذار به دموکراسی استفاده می شود تشکر کرد و افزود افغانستان نيز به نوبۀ خود قول می دهد هميشه در دفاع از آزادی جهانی در صف مقدم عليه تروريسم مبارزه کند.​

او گفت: «تروريسم با اينکه يک خطر بزرگ و يک اهريمن محسوب می شود، ولی ما مردم افغانستان ميل داريم با صداقت به آن بگوييم که نه، تو هرگز ما را مرعوب نخواهی کرد، ما هرگز تسليم نخواهيم شد. ما بر تو پیروز می شویم.»

رئيس جمهوری افغانستان در مصاحبه ای اختصاصی با بخش دری صدای آمريکا به پرسش های متعددی از جمله، علت درخواست او از آمريکا برای تجديد نظر در مورد تعداد و زمان خروج سربازان آمريکايی در افغانستان، خطر داعش و ترميم مناسبات دو کشور پاسخ گفت.

آقای غنی انگيزه طرح درخواست تجديد نظر از دولت آمريکا برای استقرار نيروی بيشتر در افغانستان را ادامه شرايط خطرناک اين کشور و ضعف توان فنی کشور توصيف کرد.

رئيس جمهوری افغانستان در زمينه اقداماتی که از آغاز دوران رياست جمهوری او در افغانستان جهت ترميم مناسبات با آمريکا صورت گرفته گفت: «ابتدا اينکه از همان روز اول تشکيل دولت وحدت ملی، ما توافقنامه امنيتی دو جانبه با آمريکا و چند جانبه با ناتو را امضا کرديم، از روز دوم، تمرکز ما را بر مبارزه با فساد گذاشتيم و پرونده کابل بانک را به جريان انداختيم. روز سوم، مسئوليت فرماندهی کل قوا را برعهده گرفتم، در مورد مسائل بنيادين رشته مذاکراتی را با آمريکا آغاز کرديم و سعی کرديم در سطح منطقه ای نقش بيشتری ايفا کنيم.»

آقای غنی در پاسخ به سئوال خبرنگار صدای آمريکا که مهمترين موضوع گفت و گو هايش با رئيس جمهوری آمريکا چه خواهد بود گفت: «ما دارای منافع مشترکی هستيم و کشورهایمان با خطر مشترکی مواجه است. در نتيجه بايد با همکاری و مشارکت با يکديگر سعی کنيم که هم منافع مردم آمريکا و هم منافع مردم افغانستان را حفظ و از منافع حياتی آمريکا در منطقه محافظت کنيم.»

آقای غنی می گويد اختلافات جناحی درون کنگره آمريکا تأثيری بر وضعيت افغانستان نداشته و نخواهد داشت چون هر دو حزب آمريکا در مورد افغانستان توافق نظر دارند. وی در مورد مذاکرات مربوط به آشتی ملی گفت اين مذاکرات بايد با يک زمينه سازی و با حضور مستقيم اقوام مختلف افغانستان و دولت وحدت ملی انجام گيرد، در غير اين صورت راه به جايی نخواهد برد.

از آقای غنی برای سخنرانی در کنگره آمریکا دعوت شده است .او همچنین به کاخ سفید خواهد رفت و انتظار می رود تلاش کند تا روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را آهسته کند تا تعداد بیشتری از این نیروهابه مدت طولانی تری در افغانستان بمانند.

در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نیروی آمریکایی در افغانستان هستند و رئیس جمهوری آمریکا گفته است این تعداد تا ماه دسامبر به ۵۵۰۰ نفر کاهش می یابد.

آقای غنی قرار است روز سه شنبه در کاخ سفید با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا دیدار و گفتگو کند. محور این گفتگو ها مسائل امنیتی، رشد اقتصادی و آشتی با طالبان است.

رئيس جمهوری افغانستان پيش از سفر به واشنگتن در افغانستان گفته بود با علم به اينکه خروج سربازان آمريکايی از افغانستان، در آمريکا به روندی پيچيده تبديل شده است، از رئيس آقای اوباما خواهد خواست که اين روند به خاطر ادامه خطر تروريسم آهسته تر انجام بگيرد.

XS
SM
MD
LG