لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۹

بوش  و شرودر هر دو ميگويند  ايران  نبايد  تسليحات  اتمی  توليد کند - 2005-02-23


پرزيدنت بوش و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان تاکيد کرده اند که ايران نبايد تسليحات اتمی توليد کند.

پرزيدنت بوش پس از مذاکراتی که در آلمان با آقای شرودر داشت گفت حياتی است که ايران بشنود که جامعه بين المللی يک صدا ميگويد تهران نبايد تسليحات اتمی توليد کند.

پرزيدنت بوش گفت اقدامات ديپلوماتيک با هدف متقاعد ساختن ايران به انصراف از هدفهای اتمی اش تازه شروع شده است.

آقای شرودر نيز با تاکيد بر نظرات رئيس جمهوری آمريکا اختلاف نظر بر سر چگونگی متقاعد ساختن ايران به انصراف از برنامه های اتمی خود را کوچک و بی اهميت دانست.

پرزيدنت بوش ديروز نيز پس از شرکت در جلسه رهبران اتحاديه اروپا گفته بود ممانعت از توليد تسليحات اتمی توسط ايران يک هدف مشترک آمريکا و اروپاست.

پرزيدنت بوش گرچه تاکيد کرد که تصور حمله آمريکا به ايران تصوری مضحک است اما گفت هيچ اقدام و گزينه ای را منتفی شده تلقی نميکند.

آقای بوش گفت آمريکا با آلمان مناسبات خوبی دارد و مذاکراتش با آقای شرودر به وی فرصت ميدهد بر اهميت مناسبات متحدان دو سوی اقيانوس اطلس تاکيد بگذارد .

پرزيدنت بوش اقدامات آلمان در باره عراق را ستود و گفت وی محدوديت های مشارکت آلمان را درک ميکند. آلمان حاضر نشده است برای کمک به نيروهای امنيتی عراق به آن کشور سرباز بفرستد اما با انجام آموزش در نقاط ديگر موافقت کرده است.

در باره مسئله محيط زيست پرزيدنت بوش اذعان کرد که دو کشور بر سر پيمان کيوتو اختلاف نظر دارند. اما در عين حال گفت هر دو کشور از فرصت هائی بزرگ برای مبادله تحقيقات و اطلاعات مربوط به تغيرات محيط زيست نيز برخوردارند.

پرزيدنت بوش در آخرين مراحل سفر اروپائی خود که با هدف بهبود مناسبات سرد شده بر سر حمله تحت رهبری آمريکا به عراق انجام گرفت، برای مذاکره با گرهارد شرودر صدراعظم آلمان، به آلمان رفت.

آقای شرودر که مخالف سر سخت جنگ عراق بود در آستانه اين مذاکرات اختلافات را موضوعی از گذشته خواند و گفت هر دو کشور در کمک به استقرار دموکراسی در عراق منافعی مشترک دارند.

در اين ميان، حدود هفت هزار نفر با راه پيمائی در شهر ماينتس، به ديدار پرزيدنت بوش اعتراض کردند. تظاهر کنندگان، به نمايندگی از سوی شماری از گروه های طرفدار حفظ محيط زيست و مخالف جهانی شدن اقتصاد، شعارهائی حمل می کردند که رئيس جمهوری آمريکا را يک " جنگ افروز" و حتی يک " تروريست" می ناميد. شعارها اشاره ای به جنگ در عراق بود که با مخالفت نيرومندی در آلمان و ديگر کشورهای اروپائی روبرو شده است. برخی از معترضين ، در اشاره ای به بدرفتاری سربازان آمريکائی در زندانی در بغداد، خود را به لباس زندانيان عراقی در آورده بودند. پليس با نيروی کامل حاضر بود و تظاهر کنندگان را از محل های ملاقات پرزيدنت بوش و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان دور نگاهميداشت.

پرزيدنت بوش از ماينتس به " ويسبادن" رفت و در ديداری با سربازان آمريکائی مستقر در اروپا، از آنها به خاطر خدماتشان سپاسگزاری کرد.

XS
SM
MD
LG