لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۵

مرگ ايدی امين در هشتاد سالگی - 2003-08-16


ايدی امين که در عربستان سعودی ميزيست از هيجدهم ماه ژوئيه گذشته در بيمارستان بستری و به دستگاههای تمديد حيات متصل بود. هنگاميکه وی را در بيمارستان تخصصی ملک فيصل بستری کردند بعلت فشار خون زياد بحالت اغما در آمده بود. بگفته مقامات بيمارستانی پس از ورود به بيمارستان کليه های او نيز ازکار افتاد.

دوران هشت ساله حکومت ايدی امين در اوگاندا ، ازسال ١٩٧١ تا ١٩٧٩ همراه با تجاوزات بسياری به حقوق بشر بود. در اين دوران تعداد افرادی که شکنجه و کشته ميشدند بحدی زياد بود که نميتوانستند با سرعت کشتار مردم قبر حفر کنند و ناچار اجساد کشته شدگان را به رود نيل ميسپردند. اجساد قربانيان رژيم امين را گاه به خورد تمساح ميِدادند و گاه نيز باقی مانده اجساد قربانيان لوله های آب را که نيروگاه هيدروليک اوگاندا در جينجا را بکار ميانداخت مسدود ميکرد.

آقای امين خود را رئيس جمهوری مادام العمر اعلام کرده بود ولی نهايتا ً ناچار شد کشور اوگاندا را ترک کرده وبه ليبی فراری شود. وی پس از آن به عراق و سرانجام به عربستان سعودی پناهنده شد. به او اجازه داده شد مشروط بر آن که در امور سياسی دخالت نکند در عربستان سعودی باقی بماند. سازمان عفو بين الملل ميگويد زندگانی ايدی امين طی بيش از دو دهه تحت شرائطی آسوده و در آسايش بر نياز به ايجاد نظامی که بتوان ستمکاران را به جرم جنايات عليه بشريت محاکمه کرد، تاکيد دارد.

ايدی امين در بيست و پنجم ژانويه سال ١٩٧١ و هنگاميکه پرزيدنت ميلتون اوبوته ، رئيس جمهوری وقت اوگاندا در خارج از کشور بود قدرت و اختيارات را در کامپالا بخود اختصاص داد. وی با چنگالی آهنين سرنوشت ٢٤ ميليون نفر را در آن کشور بدست گرفت و بسياری از دشمنان واقعی و تخيلی خود را به قتل رساند و بخود نيز مدالهای فراوانی بخشيد.

در سال ١٩٧٢ بيش از ده هزار نفر از بازرگانان خاور دور را که تجارت اوگاندا را تحت نفوذ داشتند از کشور اخراج کرد . پس از آن اقتصاد اوگاندا به ورطه هرج و مرج سقوط کرد. گروههای مدافع حقوق بشر ميگويند تا پانصد هزار نفر توسط رژيم ايدی امين کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG