کالين پاول وزير امورخارجه ايالات متحده، با استفاده از نوارهای صوتی و تصاوير ماهواره ای در اجلاس ويژه شورای امنيت سازمان ملل متحد اعلام کرد که عراق درخواست سازمان ملل متحد را برای خلاص شدن از سلاح های امحاء جمعی ناديده گرفته است. وزير خارجه آمريکا به اعضای پانزده گانه شورای امنيت گفت که عراق آنچه را که وی « سياست خدعه و فريب دربالاترين سطوح رژيم عراق » خواند درپيش گرفته است. وی گفت عراق از توانائی های جاسوسی خود برای مخفی کردن آنچه که وی فعاليت های غيرمشروع خواند، استفاده می کند.
وزير خارجه آمريکا گفت رژيم عراق از تروريست های فلسطينی و اعضای ارشد شبکه تروريستی القاعده حمايت می کند.
آقای کالين پاول از اين که مقامات عراقی را قبل اينکه بازرسی ها انجام شود از وقوع آنها مطلع کرده بودند، ابراز نگرانی کرد. آقای پاول که مقامات ارشد سازمان مرکزی اطلاعات از جمله جورج تنت رئيس سی-آی-ای او را همراهی می کردند، گفت مقامات عراقی مکاتبات صنايع نظامی خود را مخفی کرده اند و گفت در صورتی که سازمان ملل متحد عواقب جدی عدم رعايت درخواست هايش را از سوی عراق مورد توجه قرار ندهد، خود را در معرض خطر بی توجهی به مسائل قرار می دهد.
وزير خارجه آمريکا سخنان خود را با پخش نواری صوتی آغاز کرد که در آن دو نظامی عراقی ظاهراً درباره راه های فريب دادن بازرسان تسليحاتی گفتگو می کردند.
قطعنامه ۱۴-۴۱ شورای امنيت سازمان ملل متحد که باتفاق آرا به تصوب رسيده است خواستار از ميان بردن تمامی سلاح های امحاء جمعی رژيم بغداد شده و هرگونه نقض مفاد قطعنامه را مستوجب روياروئی با پيامدهای جدی خوانده است. ايالات متحده می گويد درصورتی که عراق داوطلبانه خلع سلاح نشود، با توسل به زور آن کشور را خلع سلاح خواهد کرد.
امروز روزنامه های عراقی ايالات متحده را متهم کردند که برای حمله به عراق به دنبال بهانه می گردد. روزنامه الثوره نوشته است حضور آقای پاول درشورای امنيت، تلاشی درراه يافتن مستمسکی برای حمله به عراق است. همزمان هانس بليکس رئيس بازرسی سازمان ملل متحد می گويد او و محمد البرادعی بازرس ارشد هسته ای روز شنبه با سه درخواست به بغداد باز می گردند. آقای بليکس به روزنامه عربی الحيات گفت عراق بايد با تصويب قانونی، کار شهروندان عراقی را در زمينه سلاح های امحاء جمعی ممنوع کند. وی می گويد بايد به هواپيماهای اکتشافی « يو دو U-2 » اجازه پرواز برفراز سايت های مشکوک به توليد سلاح های امحاء جمعی داده شود و رژيم عراق بايد به دانشمندان آن کشور اجازه بدهد بطور خصوصی بابازرسان تسليحاتی گفتگو کنند.