لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۹

ناپدید شدن یک عضو سایت اتمی قم در عربستان و هشدار ایران در مورد غارت  اطلاعات کشور


<!-- IMAGE -->

حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ، روز دوشنبه در کنفرانس خبری خود در تهران از دستگیری یک شهروند ایرانی در گرجستان و تحویل وی به مقامات آمریکایی خبر داد. حسن قشقاوی که هویت این شهروند ایرانی را صرفا تحت نام اردبیلی عنوان کرده، گفت «آقای اردبیلی یک بازرگان جوان بوده و فعالیت اقتصادی انجام می داده.»

پیشتر، روزنامه الشرق الاوسط در مطلبی درباره ربوده شدن کارشناسان و دانشمندان هسته ای ایران، به نقل از منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، نوشته بود چهار تن از کارشناسان اتمی ایران ربوده شده و در اختیار آمریکا هستند. آقای اردبیلی یکی از چهار نفری بود که آقای متکی از آنان به عنوان کار شناسان هسته ای ربوده شده نام برده بود. سه نفر دیگری که به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، به باور آقای متکی ربوده شده اند یکی علیرضا عسکری، از معاونین پیشین وزارت دفاع است که به گفته وزیر امور خارجه ایران در ترکیه ناپدید شد، دیگری نصرالله تاجیک، سفیر پیشین ایران در بریتانیاست، و سرانجام، شهرام امیری که مدتی پیش در عربستان سعودی ناپدید شد.

روزنامه الشرق الاوسط به نقل از آقای متکی از احتمال شکایت درباره ربوده شدن دانشمندان ایران به مجامع بین المللی خبر داده و بر پایه تحلیل خود افزوده است تخلیه اطلاعاتی این افراد موجب شد که نیروگاه و تاسیسات هسته ای ایران در نزدیکی قم افشا شود.

حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود برداشت روزنامه الشرق الاوسط از سخنان آقای متکی را تحریف شده دانست و در مورد شهرام امیری بر ناپدید شدن وی تاکید کرد. به گزارش پایگاه خبری آینده، حسن قشقاوی در پاسخ به پرسشی در مورد پناهنده شدن یکی از کارکنان تاسیسات هسته ای قم به عربستان سعودی گفت شهرام امیری برای انجام حج عمره به عربستان رفته و در این کشور ناپدید شده است.

در همین زمینه، خبر گزاری مهر هم با علی آهنی، معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه ایران گفتگویی اختصاصی انجام داده که طی آن آقای آهنی درباره غارت اطلاعات کشور هشدار داده است. آقای آهنی گفته است جلوگیری از امکان تماس بیگانگان با محققان کشور و دریافت اطلاعات علمی کشور تنها با وزارت امور خارجه نیست و سایر دستگاه ها و خود دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی هم باید مراقب باشند. وی گفته است باید این طیف از اساتید ومحققان کشورمان که در پروژه های عظیم و قابل توجه علمی و پژوهشی فعالیت می کنند، در برابر توطئه ها و طراحی های دقیق برخی کشورها برای سرقت های علمی واکسینه شوند تا مصون سازی لازم صورت گیرد. آقای آهنی خواستار ایجاد کارگاه هایی برای آموزش اساتید و محققان کشور شده تا به راحتی و بدون هماهنگی اطلاعات علمی را در اختیار دیگران قرار ندهند.

در مورد پیشینه آقای اردبیلی و شهرام امیری اطلاعات چندانی در دست نیست.

اما علیرضا عسکری که در پی سفری مخفی به ترکیه و سوریه ناپدید شده، رسانه های غربی بعدا از پناهندگی وی به غرب خبر دادند و نوشتند وی نخستین کسی بود که تاسیسات هسته ای مخفی در سوریه را که با شرکت ایران و کره شمالی در دست ساخت بود، به غرب گزارش داد و اسراییل آن تاسیسات را بمباران کرد.

نصرالله تاجیک هم در بریتانیا به عنوان دانشجو تحصیل می کرد. اما آمریکایی ها با ارایه مدارکی به دستگاه قضایی بریتانیا دایر بر فعالیت وی به عنوان دلال خرید دستگاه های مورد استفاده در تاسیسات اتمی، خواهان بازداشت و تحویل وی به آمریکا شدند. آقای تاجیک از زمان صدور حکم دادگاه دایر بر تحویل دادن وی به مقامات آمریکایی، در بیمارستان بستری شده است.

پیشینه افراد نام برده شده از یک سو و برتری تکنولوژیکی کشورهای احتمالی متهم به ربودن دانشمندان ایرانی بر صنایع اتمی نو پای ایران، این سوال را مطرح می کند که نگرانی جمهوری اسلامی بیشتر به سرقت رفتن اطلاعات علمی و پژوهشی این افراد است یا افشای فعالیت های هسته ای مخفی؟

XS
SM
MD
LG