لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۲

ارزيابی از برنامه اتمی ايران در آستانه نشست نهم مهرماه


ارزيابی از برنامه اتمی ايران در آستانه نشست نهم مهرماه
ارزيابی از برنامه اتمی ايران در آستانه نشست نهم مهرماه
<!-- IMAGE -->

جمهوری اسلامی روز سه شنبه تاکيد کرد در گفتگوها با گروه ٥ بعلاوه يک حاضر نيست در مورد مسایلی که «حقوق هسته ای» خود محسوب می کند مذاکره کند.*

در همين حال دبير کل اتحاديه عرب روز سه شنبه تأکيد کرد ديپلماسی تنها راه برون رفت از بحران ناشی از برنامه ی هسته ای ايران است. اين در حالی است که مقام های کشور چين نيز بر گزيدن روش های ديپلماتيک تاکيد ورزيدند.

<!-- IMAGE -->

روزنامه نیویورک تایمز چاپ آمریکا در مقاله ای در شماره روز سه شنبه خود تحت عنوان یک بحث اتمی: آیا ایران در حال ساختن کلاهک هسته ای است؟ به تفاوت های فاحش میان گزارش های سازمانهای امنیتی در کشورهای آمریکا، آلمان، اسراییل و فرانسه در مورد توانایی های ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای می پردازد و با مقایسه اطلاعات بدست آمده از ارزیابی سازمان های اطلاعاتی در هر کدام از این کشورها نسبت به توانایی ایران در ساخت سلاح اتمی، این نکته را گوشزد می کند که سازمان های اطلاعاتی غرب دقیقاً در نقطه مقابل ارزیابی های اطلاعاتی در پیش از جنگ عراق قرار گرفته اند. نیویورک تایمز می گوید: اسراییلی ها که از سوی ایران احساس تهدید می کنند می گویند ایران برنامه ساخت سلاح اتمی را از سر گرفته است، در حالیکه آلمانی ها که کماکان با ایران روابط گسترده ای دارند معتقدند که این برنامه هیچگاه متوقف نشده بود. فرانسه نیز می گوید که بازرسان بین المللی اطلاعات بیشتر از آنچه در مورد برنامه مخفی ساخت سلاح های هسته ای ایران تا کنون با دنیا در میان گذاشته اند، دارند. در این میان، آمریکا کماکان بر ارزیابی سازمان های اطلاعاتی خود که درسال ۲۰۰۷ منتشر شد تأکید می ورزد. بر طبق این گزارش ایران در سال ۲۰۰۳ برنامه ساخت سلاح هسته ای خود را کنار گذاشته است.

روزنامه واشنگتن پست نيز در مقاله ای در روز سه شنبه به واکنش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به انتشار اخبار در مورد مرکز سری غنی سازی اورانیوم در قم پرداخته و بنقل از وی می نویسد که عمل ایران در مورد ساخت این تأسیسات مغایر با قطعنامه های پیشین سازمان ملل متحد درباره پرونده اتمی ایران می باشد و ایران باید بدنیا ثابت کند که به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست. این مقاله در ضمن اشاره می کند که اظهارات اخير بان کی مون در واقع نشان می دهد که بدنه سازمان ملل در همراهی با دولت اوباما در مورد برنامه هسته ای ایران، از تلاش برای متقاعد ساختن ایران به ترک برنامه ساخت سلاح های هسته ای حمایت می کند. آقای بان در گفتگو با واشنگتن پست گفته است که در ملاقات خود در روز جمعه با محمود احمدی نژاد، این نکته را به وی نیز گوشزد کرده است که ساخت این تاسیسأت در مغایرت با قطعنامه های اخیر سازمان ملل، مبنی بر توقف برنامه های مربوط به غنی سازی اورانیوم است.

XS
SM
MD
LG