لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۷

آیا فیلم درباره الی نماینده ایران در جوایز اسکار خواهد بود؟


آیا فیلم درباره الی نماینده ایران در جوایز اسکار خواهد بود؟
آیا فیلم درباره الی نماینده ایران در جوایز اسکار خواهد بود؟
<!-- IMAGE -->

امسال بیش از ۲۵ کشور آسیایی از جمله افغانستان، عراق، چین، بنگلادش، بوتان، هندوستان و ایران فیلم هایی را به عنوان نماینده کشور خود برای بررسی هیات گزینش هشتاد و پنجمین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار در رده بندی بهترین فیلم خارجی سال که در ۲۰۱۰ به برندگان آن اهدا خواهد شد ارسال می دارند.

این کشورها تا اول اکتبر ۲۰۰۹ فرصت دارند تا فیلم برگزیده خود را برای دست اندرکاران اسکار ارسال کنند.

کشور افغانستان سال گذشته با فیلم «جنگ های تریاک» به صحنه رقابت های اسکار وارد شد اما به خاطر استفاده بیش از حد از زبان انگلیسی از این فیلم صلب صلاحیت شد. امسال افغانستان یک بار دیگر با فیلم تازه «بچه کابولی» داستان طنزآلود مردی که به دنبال مادر و پدر یک نوزاد سر راهی می گردد به صحنه رقابت های اولیه اسکار وارد خواهد شد.

بنگلادش در چند سال گذشته همواره نماینده ای در رقابت های اسکار داشته است اما هرگز نتوانسته است به مرحله نهایی که حضور در میان پنج فیلم خارجی این جوایز است دست پیدا کند. امسال نماینده احتمالی این کشور فیلمی به نام «آخرین شاکور» است که هرچند به پیش بینی دست اندرکاران امکان چندانی برای رسیدن به مراحل نهایی را ندارد اما قدم بزرگی است برای صنعت فیلمسازی این کشور و در راه تهیه فیلم های پرخرج و مجهز. سینمای بنگلادش این فیلم را به صورت یک محصول مشترک با همکاری شرکت های فیلمسازی بریتانیایی ساخته است.

بوتان کشوری است که به عنوان زیباترین کشور دنیا و دارای یک سیستم اقتصادی موفق شناخته شده است. این کشور درسال ۱۹۹۹ فیلمی به نام «کاپ» را به هیات گزینش اسکار ارائه داد که از هرلحاظ شرایط لازم برای نامزدی جوایز اسکار فیلم های خارجی را داشت اما نتوانست وارد این رده بندی شود. امسال کشور بوتان فیلم «روز چهل و نهم» درباره وقایع ماوراء الطبیعه که در تنها جشنواره سینمایی بوتان برنده جایزه بهترین فیلم سال شده است را به عنوان نماینده خود به آکادمی می فرستد.

<!-- IMAGE -->

فیلم های چینی و هنگ کنگی نیز مطابق معمول هر ساله در رقابت های اسکار شرکت خواهند داشت. کشور چین معمولا فیلم هایی را برای گزینش در اسکار به عنوان نماینده خود ارسال می کند که یا جنبه های تاریخی و میهن پرستانه داشته باشند یا در رده بندی فیلم های پرهزینه و پر زرق و برق قرار بگیرند. چین هرگز یک فیلم بد را به صحنه رقابت های اسکار نفرستاده است. اما منتقدین سینمایی در آمریکا حدس می زنند که نماینده چین در رقابت های مقدماتی جایزه بهترین فیلم خارجی سال فیلم «برده همیشگی» داستان زندگی یک اپراخوان چینی با شرکت ژنگ ژیی و کاری از کارگردان نامزد جایزه اسکار، چنگ زائیژ باشد.

هیاتی که کار معرفی فیلم برگزیده ایران به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی را بر عهده دارد از میان یازده فیلم سینمایی برجسته، چهار فیلم را به عنوان نامزدهای نهایی انتخاب کرده است که از میان آن ها یک فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران برای شرکت در بخش بهترین فیلم زبان خارجی در اسکار به هیات گزینش این جوایز ارسال خواهد شد.

بنا بر گفته امیر اسفندیاری،سخنگوی این هیات، پس از بررسی های دقیق در خصوص وجوه متمایز یازده فیلم مورد بررسی از جنبه های ساختاری، مضمونی و تکنیکی، فیلم های «بی پولی» ساخته حمید نعمت الله، «بیست» ساخته عبدالرضا کاهانی، «تردید» ساخته واروژ کریم مسیحی و «درباره الی» ساخته اصغر فرهادی در حال حاضر به عنوان نامزدهای اصلی در انتظار گزینش نهایی هستند.

اما منتقدین و وبلاگ نویسان سینمایی آمریکا از هم اکنون پیش بینی می کنند که فیلم «درباره الی» با موضوعی درباره شهروندانی از طبقه متوسط ایران با شرکت گلشیفته فراهانی که پیش از این در جشنواره «تریبکا» نیز برنده بهترین فیلم خارجی سال شده است به احتمال زیاد نماینده ایران برای شرکت در رقابت های اسکار خواهد بود.

سال گذشته فیلم «آواز گنجشک ها» ساخته مجید مجیدی به آکادمی معرفی شد. تا کنون چهار فیلم از این کارگردان به عنوان نماینده سینمای ایران برای حضور در جوایز اسکار ارسال شده است.

ایران از سال ۱۳۷۳ تا کنون تقریبا به طور مرتب نماینده ای به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرده است اما در این مدت علیرغم ارسال فیلم هایی از ساخته های عباس کیارستمی، بهمن قبادی، رسول ملاقلی پور و جعفر پناهی فقط یک فیلم ایرانی به نام «بچه های آسمان» ساخته مجید مجیدی توانست به جمع پنج فیلم نامزد دریافت جایزه اسکار این بخش راه پیدا کند.

XS
SM
MD
LG