مهدی کروبی، نامزد معترض به نتایج انتخابات در ایران، در نامه ای به اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس خبرگان، از او خواسته است درباره شایعاتی مبنی بر تجاوز به دختران و پسران در بازداشتگاه ها، تحقیق کند.
این نامه آقای کروبی در وب سایت رسمی حزب اعتماد ملی منتشر شده، در تاریخ ۷ مرداد، دوازده روز پیش نوشته شده است. پسر آقای کروبی در توضیح این وقفه زمانی در انتشار نامه می نویسد پدرش این نامه را ده روز بعد از فرستادن خصوصی برای آقای هاشمی و در حالی که جوابی از او نگرفته است، برای عموم منتشر می کند.
مهدی کروبی در نامه خود خطاب به آقای هاشمی می نویسد: «عدهای از افراد بازداشت شده مطرح نمودهاند که برخی افراد با دختران بازداشتی به شدتی تجاوز نمودهاند که منجر به ایجاد جراحات و پارگی در سیستم تناسلی آنان گردیده است. از سوی دیگر افرادی به پسرهای جوان زندانی با حالتی وحشیانه تجاوز کردهاند به طوری که برخی دچار افسردگی و مشکلات جدی روحی و جسمی گردیدهاند و در کنج خانههای خود خزیدهاند.»
آقای کروبی در نامه خود می نویسد اگر «این رفتارهای شناعت آمیز را به طور متواتر از افراد مختلف که در روزهای اخیر آزاد شده اند نشنیده بودم، باورشان برایم سخت بود.»
دبير كل حزب اعتماد ملى مى گويد: «افرادى اين مطالب را به من گفته اند كه داراى پستهاى حساس در اين كشور بوده اند. اين افراد اظهار داشته اند، اتفاقى در زندانها رخ داده است كه چنانچه حتى اگر يک مورد نيز صدق داشته باشد، فاجعه اى است براى جمهورى اسلامى كه روى بسيارى از حكومتهاى ديكتاتور از جمله رژيم ستمشاهى را سفيد خواهد كرد.»
مهدى كروبى در نامه خود به اكبر هاشمى رفسنجانى، رییس مجلس خبرگان و رییس مجمع تشخيص مصلحت نظام از او خواسته است: «با توجه به اهميت مساله، انتظار است اين اقدام توسط هياتى بىغرض و شفاف از طرف رييس مجلس خبرگان رهبرى مورد بررسى و پيگيرى تا حصول نتيجه قرار گيرد تا درسى براى آيندگان شود و فرصت به اراذل و اوباشى از اين دست ندهد تا آبروى نظام و امام و جمهورىاسلامى را بر باد ندهند و خدمات هزار ساله روحانيت را مخدوش نمايند».
دبیرکل حزب اعتماد ملی در نامه خود درباره انواع بدرفتارى با افراد بازداشت شده پس از انتخابات در ايران به مواردى چون «برخوردهاى خشن و بىمحابا، بر سر مردم باتون را خرد كردن، آن چنان كه بعد از گذشت قريب به ۴۰ روز همچنان اوضاع شان غيرعادى است و عوارض آن روى بدنشان قابل مشاهده است، هتاكى و ابراز دشنام و فحاشى ركيک به افراد و نثار نواميس بازداشتشدگان و مردمى كه براى نماز جمعه آمده بودند» اشاره می کند.
مهدی کروبی می گوید: «گمان نمىكنم زندانيان دوران ۱۵ ساله مبارزات قبل از انقلاب كه از افراد توده گرفته تا گروههاى مسلح مبارز التقاطى تا اعضاى نهضت آزادى و موتلفه و حزب ملل اسلامى كه در زندان با هم زندگى كرده اند، (چنين اخبارى را) ديده يا شنيده باشند.»
آقای کروبی در پایان نامه خود تصریح می کند که فقط دو نسخه از این نامه تهیه کرده که یکی مهر و موم شده برای آقای هاشمی ارسال شده و دیگری نزد خود او نگه داشته شده است. اما به گزارش پایگاه حزب اعتماد ملی، حسین کروبی گفته است متاسفانه آقای هاشمی پاسخی به نامه ایشان نداد و پدرش تصمیم به انتشار آن گرفت.
آقای کروبی از رییس مجلس خبرگان رهبری خواسته است مساله بدرفتاری و به ویژه تجاوز جنسی به جوانان بازداشت شده را «به صورتی که صلاح می داند با آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در میان بگذارد و نیز هیاتی برای بررسی این مساله تشکیل دهد». آقای کروبی همچنین اعلام آمادگی کرده است که مسئولیت تحقیق و بررسی جهت تعیین صحت و سقم این اخبار را برعهده گیرد.
در جريان اعتراض هاى پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهورى صدها نفر از فعالان سياسى، مدنى، روزنامه نگاران و مردم عادى که در خیابان ها دست به تظاهرات زدند، به بازداشت نيروهاى امنيتى و بسيجى درآمده و به نقاط نامعلومى انتقال داده شدند.
در هفته های گذشته گزارش هاى فراوانی از بدرفتارى شديد با زندانيان، ضرب و شتم آنها، تجاوز و همچنين قتل زير شكنجه از سوی شماری از افرادی که در بازداشتگاه کهریزک بودند، منتشر شده است. منابع آگاه، سازمان های مدافع حقوق بشر و مخالفان مى گويند در اين بازداشتگاه، زندانيان تحت شرايط بسيار بد و در سوله هاى فلزى نگهدارى مى شدند و از سوى اراذل و اوباش مورد ضرب و شتم و شكنجه قرار مى گرفتند.
آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از آن که خبر مرگ محسن روح الامینی فرزند مشاور محسن رضایی در بازداشتگاه کهریزک تایید شد، دستور تعطیلی این بازداشتگاه را صادر کرد.