رابرت لین گرین، برگرفته از نشریه نیو ریپابلیک – جوزی دلامپ
در حالیکه رسانه های غرب تظاهرات اعتراضی در ایران را با دقت و توجه دنبال می کنند، رسانه های خاورمیانه و جهان عرب که اکثراً دولتی هستند، تصویر جالبی از رابطه پیچیده ایران و کشورهای عرب منطقه ارایه می کنند.
رسانه های مصر و عربستان سعودی که دولت هایشان از مخالفان سرسخت برنامه هسته ای ایران هستند، در برابر اعتراض های مردمی پس از انتخابات ایران سکوت اختیار کرده اند.
روزنامه الریاض عربستان سعودی، یکشنبه که یکی از خشونت بارترین روزهای اعتراضات خیابانی بود، پس از یک هفته که به اخبار رسیده از ایران توجه چندانی نشان نداده بود، به جای خبر حمله نیروهای حکومتی ایران، خبر بمب گذاری انتحاری در حرم آیت الله خمینی را منتشر کرده بود.
رسانه های دولتی مصر نیز با خونسردی نا آرامی های ایران را نادیده گرفتند. الاهرام روزنامه دولتی مصر به انتشار خبر کوتاهی از دیگر خبرگزاری ها اکتفا کرد. حتی نشریه المصری الیوم که به نسبت مستقل و میانه رو محسوب می شود نیز خبر مربوط به آنفولانزای خوکی را در صدر اخبار صفحه اول خود قرار داد.
مصر و عربستان سعودی از سویی نگران قدرت و نفوذ ایران در خاورمیانه هستند و از سوی دیگر از سرایت اعتراضات مردمی در ایران و انکار قدرت مطلقه دولتمردان مذهبی به ملت هایشان هراس دارند.
ظاهراً مطبوعات لبنان بیشترین حمایت را از اعتراض های مردم ایران ابراز کرده اند. نشریات المستقبل، النهار و دیلی استار برخلاف روزنامه های عربستان سعودی، تصاویر تکان دهنده و تاثیر گذاری از تظاهرات مردمی در ایران چاپ کردند.
یک نویسنده لبنانی خاطرنشان کرده است خامنه ای پش از پیروزی هفته گذشته جناح های طرفدار غرب در انتخابات لبنان مصمم تر شده تا از دو شکست در دو جبهه لبنان و ایران پیشگیری کند.
نشریات سوریه، تنها کشوری که با دولت ایران روابط نزدیک و دوستانه دارد، نا آرامی ها و اعتراضات مردم را به طور کامل نادیده گرفته اند. گویی نشریات سوریه اخبار ایران را زیر خبرهایی همچون مصاحبه با رییس جمهوری یونان و پیشرفت اقتصادی منطقه ای مدفون کرده اند.
روزنامه های سوریه نیز همچون مطبوعات عربستان سعودی، موسوی را نامزد بازنده انتخابات ایران نامیده اند.
تارنمای المنار، شبکه تلویزیونی مورد حمایت حزب الله در سوریه، احمدی نژاد را پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران نامیده است.
کشورهای حاشیه خلیج فارس که نفت خیز و ثروتمند هستند و حکومت هایشان چندان مذهبی نیستند و نسل جوان آنها چندان ناراضی نمی باشند، به اندازه عربستان سعودی از نافرمانی مدنی و اعتراضات داخلی ایران نگران نیستند. روزنامه البیان در تیتر اول خود به کشته شدن 10 تن در ایران اشاره کرد.
روزنامه انگلیسی زبان گلف نیوز نیز گزارش مشروحی از خشونت ها و آشوب های ایران منتشر کرد.
روزنامه اخبار الخلیج چاپ بحرین به دلیل انتشار مقاله ای در انتقاد از رهبر ایران به طور موقت تعطیل شد.
نشریات عرب خارج از منطقه خاورمیانه نیز همچون رسانه های غرب، اعتراضات مردمی را با دقت و وسواس بسیار تحت پوشش خبری قرار دادند. اخبار آنها از یک تحول سیاسی عظیم در جمهوری اسلامی حکایت می کند.
الشرق الاوسط، روزنامه طرفدار اعراب چاپ لندن، 5 صفحه اول نسخه روز شنبه خود را به رویدادهای ایران اختصاص داده بود. « ولایت فقیه در خطر است» در کنار عکسی از خامنه ای و « ما از حق خود دفاع می کنیم» در کنار عکس دختر جوانی با نقاب سبز، تیترهای اول این روزنامه بود.
الحیات، دیگر روزنامه عرب چاپ لندن نیز سرمقاله های خود را به خشونت های اخیر در ایران اختصاص داده بود.
یکی از خبرنگاران الحیات پیش بینی کرده است اسلام گرایان با بحرانی مواجه می شوند که فراتر از بحران کنونی ایران خواهد رفت.
سردبیر روزنامه الشرق الاوسط در مقاله ای زیر عنوان « ایران؛ خطای کشنده رهبر معظم» می نویسد :« نقاب دموکراسی ایران از چهره این کشور بر افتاده و فرصتی برای نجات و حفظ آبروی این حکومت باقی نمانده است.»
القدس العربی، نشریه فلسطینی عرب چاپ لندن بحران اخیر در ایران را انقلاب سوم این کشور نامید.