در یک گزارش سازمان ملل متحد گفته می شود خشونت علیه زنان مهمترین شکل نقض حقوق بشر در جهان است. اما، مشکل از این هم فراتر می رود: خشونت، بویژه تجاوز جنسی، یک اسلحه جنگی است که علیه زنان در بسیاری از مناطق مناقشه بکارمی رود.
ملان ور ویر، سفیر سیار ایالات متحده آمریکا در جلسه ای که اخیر در سنای آمریکا برای بررسی این موضوع تشکیل شده بود، گفت:" ما این روند را در بوسنی، برمه، سری لانکا، نپال و نقاط دیگر دیده ایم. مشکل اصلی – نابرابری جنسیت و غیر انسان دانستن زنان – اغلب یکی است."
سفیرسیار آمریکا گفت: اما در آفریقا، شدت خشونت متفاوت است. برای مثال، در جمهوری دمکراتیک کنگو گستره و میزان خشونت علیه زنان بندرت می تواند به اندازه کافی توصیف شود. هر ماه حدود ۱۱۰۰ تجاوز جنسی گزارش می شود. و هرچند سطح خشونت علیه زنان در آنجا با مناطق دیگر قابل مقایسه نیست، اما بیرحمی علیه زنان و دختران در نواحی دیگر در آفریقا فراوان است. زنان از ضرب و شتم، تجاوز جنسی، سوختن با اسید، نقص عضو و گرسنگی شدید رنج می برند. اغلب، قوانین حاکم بر خشونت علیه زنان یا ضعیف است با اجرا نمی شود یا وجود ندارد. و عاملان بندرت مجازات می شوند. خشونت داخلی اغلب یک جرم بحساب نمی آید، بلکه یک سنت و یک رسم تلقی می شود.
ایالات متحده سعی دارد تفاوتی در زندگی زنان آفریفا بوجود آورد. از سال ۲۰۰۰، وزارت امور خارجه، با صرف نزدیک به ۲۸ میلیون دلار برنامه هایی برای جلوگیری از خشونت بر اساس جنسیت اجرا کرده است، از جمله ساختن مراکزی در دارفور که اغلب، سرویس های مشورتی و راهنمائی و پزشکی برای قربانیان خشونت فراهم می آورند. آژانس آمریکایی توسعه بین المللی با شریکان غیر دولتی خود برای کمک به قربانیان خشونت در جمهوری دمکراتیک کنگو کارمی کند. دیگر آژانس ها و سازمان های دولت آمریکا از برنامه های اطلاعاتی برای جلب توجه به این مشکل حمایت می کنند.
خشونت بر اساس جنسیت یک مساله جدی حقوق بشر و سلامت عمومی در سراسر جهان است و بر کوشش هایی که برای رسیدن به توسعه با دوام جریان دارد تاثیر می گذارد.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه تایید او در سنای آمریکا در ماه ژانویه گفت: " این یک جنایت است. اگر با زنان در شیوه ای چنین تبعیض آمیز و خشن رفتار شود، ما نمی توانیم یک جهان آزاد، مرفه، آرام و مترقی داشته باشیم ."