کاری جنسن، خبرنگار صدای آمریکا، هنگ کنگ
در حالی که مکزیک با شیوع ویروس جدید آنفلوانزا دست و پنجه نرم می کند، شهروندان هنگ کنگ شیوع «سندرم بیماری عفونی تنفسی شدید» سال ۲۰۰۳ در این شهر را به یاد می آورند.
در سال ۲۰۰۳، سارس هنگ کنگ را در واقع به مدت چند ماهی به یک کشور قرنطینه بدل کرده بود. مدارس تعطیل شد و کارمندان از منازل خود کار می کردند. به ندرت کسی مسافرت می کرد و بسیاری از مردم به هنگام خروج از منازل، ماسک می زدند.
همزمان با همه گیری آنفلوانزای خوکی در مکزیک، مردم این کشور نیز با وضعیت مشابهی روبرو هستند.
بنا به گزارش های اخیر، حدود ۱۵۰ مکزیکی جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند. دولت مدارس، موزه ها و اداره های دولتی را تعطیل کرده است. خیابان های شهر پرجمعیت مکزیکوسیتی خالی شده اند.
الین لونگ، معلم زبان چینی مدرسه ای در هنگ کنگ، در دوران شیوع سارس در سال ۲۰۰۳، دانشجوی دانشگاه گاه لینگنان بود.
وی می گوید:«به یاد می آورم هفته ها در خوابگاه دانشگاه زندانی شده بودم. با این که می توانستیم آزادانه هر جا می خواهیم برویم، اما اصل مسئله این بود که توان حرکت نداشتیم و اگر تصمیم به بازگشت به خانه را داشتیم، احتمال داشت در صورت ابتلای به ویروس، خانواده ها و هم شهری هایمان هم مبتلا شوند. بنابراین بهتر بود که خود را قرنطینه کنیم.»
هنوز موارد شیوع آنفلوانزای خوکی در هنگ کنگ گزارش نشده است.
گابریل لونگ، معاون وزیر غذا و بهداشت هنگ کنگ می گوید:«حتی اگر آنفولانزای خوکی در هنگ کنگ شایع شود، با توجه به درس هایی که در دوران شیوع سارس فرا گرفتیم، این شهر در مقایسه با سایر مناطق بسیار مجهزتر شده است. به نظر من این تجربه ما را در برابر بیماری هایی همچون آنفلوانزای انسانی نیز آماده کرد.»
در سال ۲۰۰۳، ویروس سارس به مدت ۴ ماه زندگی درهنگ کنگ را فلج کرد و تا ماه ژوین بیش از ۱۷۵۵ تن به این بیماری مبتلا و ۲۹۹ تن جان خود را از دست دادند.
هنگ کنگ بیش از ۲۰ میلیون دوز داروی ضد ویروس، همچون تامی فلو را انبار کرده است و ۱۴۰۰ تخت بیمارستان در بخش قرنطینه را برای مواقع ضروری کنار گذاشته است.
هنگ کنگ در ضمن دمای بدن مسافران را کنترل می کند و افراد مظنون به بیماری را قرنطینه می کند.
در سال ۲۰۰۳، پس از ابتلای یک پزشک به دنبال بازگشت از سفر به جنوب چین برای درمان قربانیان مبتلا به سارس، اقدامات ضدعفونی و پیشگیری از شیوع عفونت در دوران همه گیری این بیماری به مرحله اجرا گذاشته شد.
به این دلیل که بیماری تا حدودی شناخته شده بود، مقامات بهداشتی جدی بودن وضعیت را به سرعت درک نموده و با مقامات بهداشت چین مشورت کردند، اما در کمال تعجب، پیش از شناسایی بیماری جدید، مسافران آن را در آسیا و آمریکای شمالی فراگیر کرده بودند.
توماس تسانگ، کارشناس «مرکز حافظ بهداشت و نظارت» هنگ کنگ می گوید: «آنفلوانزا بسیار غیر قابل پیش بینی است و احتمال شیوع آن در هر منطقه جهان ممکن است. بنابراین اتخاذ اقدامات جدی حائز اهمیت است. کنترل جدی گسترش آنفلوانزا، چه مرغی، خوکی و یا انسانی نیازمند یک دیدگاه گسترده و جهانی است.»
هنگ کنگ در صدد است تا هر مسافر تب دار کشورهایی که موارد آنفلوانزای خوکی در آن مشاهده شده را قرنطینه کند. در ضمن اگر موارد شیوع آنفلوانزای خوکی در این شهر آغاز شود، مدارس را تعطیل و قرنطینه گسترده اعمال خواهد کرد.