لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۲

چهار متخصص اتمی ايالات متحده نيز کره شمالی را ترک کردند


بدنبال دستور دولت کره شمالی به اخراج بازرسان سازمان بين المللی انرژی اتمی که نيروگاه های اتمی آن کشور را بازرسی می کنند ٤ متخصص اتمی ايالات متحده نيز آن کشور را ترک کردند.

***

در ادامه افزايش تنش ناشی از پرتاب موشک کره شمالی، و محکوم شدن دولت کمونيست آن کشور توسط شورای امنيت، کره شمالی روز سه شنبه در يک اقدام تلافی جويانه اعلام کرد برنامه اتمی خود را آغاز خواهد کرد و دستور داد بازرسان ٍسازمان بين المللی انرژی اتمی آن کشور را ترک کنند.

اعضای سازمان پس از برداشتن مهر و موم از دستگاهها و دوربينهای ناظر بر تأسيسات اتمی يانگ بيون ، خاک کره شمالی را ترک کردند و روز 5 شنبه وارد پکن پايتخت چين شدند.

سخنگوی سازمان بين المللی انرژی اتمي: روز سه شنبه مقامات کره شمالی به بازرسان ما اعلام کردند دولت آن کشور با سازمان بين المللی انرژی اتمی همکاری نخواهد کرد و از آنان خواسته شد تجهيزات نظارت بر نيروگاه اتمی را پياده کرده و هر چه زودتر آن کشور را ترک کنند. بازرسان از اين دستور تبعيت کرده و روز پنجشنبه کره شمالی را ترک کردند.

بدنبال خروج بازرسان سازمان بين المللی انرژی اتمی چهار متخصص آمريکايی نيز که بر تأسيسات اتمی يونگ بيون نظارت ميکردند ، روز جمعه هتل خود را ترک کرده و عازم فرودگاه پيونگ يانگ شدند.

از سال ٢٠٠٧ تاکنون گروه بسيار کوچکی از بازرسان متخصص در امور اتمی به طور دوره ای تاسيسات يونگ بيون را تحت نظر داشتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايالات متحده اخراج آنان را قدمی به عقب خواند و اظهار داشت اين اقدام پيامد هايی را به دنبال خواهد داشت.

روز چهارشنبه ايالات متحده به سازمان ملل پيشنهاد کرد تحريم های اقتصادی عليه کره شمالی افزايش يابد.

شورای امنيت در اوايل اين هفته به اتفاق آرا پرتاب موشک دور برد کره شمالی را که در ٦ فروردين انجام شد محکوم کرد.

گرچه پيونگ يانگ ادعا می کند پرتاب اين موشک به منظور قرار دادن يک ماهواره مخابراتی در فضا انجام شد ولی ايالات متحده، ژاپن و چندين کشور ديگر ، پيونگ يانگ را متهم کرده اند که پرتاب موشک دوربرد آن کشور به فضا به منظور آزمايش توان موشکی کره شمالی صورت می گيرد که نقض قطعنامه سال ٢٠٠٦ شورای امنيت است.

بر اساس اين قطعنامه کره شمالی از هر نوع آزمايش موشکی دوربرد منع شده است.

کره شمالی همچنين تهديد کرده است گفتگوهای پيمان منع گسترش سلاحهای اتمی را تحريم کند.

پيونگ يانگ در سال ٢٠٠٦ به يک آزمايش اتمی دست زد ولی سپس در سال ٢٠٠٧ موافقت کرد در ازای دريافت نفت تأسيسات اتمی خود را برچيند که انجام آن هنوز معلق مانده است.

در همين حال دولت کره جنوبی اعلام کرد آن کشور به پيمان امنيتی منع گسترش جنگ افزار های اتمی برهبری آمريکا خواهد پيوست که موجب افزايش تنش بين دو کره خواهد شد.

گروه کوچکی از تظاهر کنندگان در سئول در مقابل دفتر رييس جمهوری کره جنوبی گرد آمدند و عليه پيوستن کشورشان به پيمان منع گسترش سلاحهای اتمی اعتراض کردند. تظاهر کنندگان بر اين باورند الحاق کره جنوبی به اين پيمان موجب برخورد های نظامی و نهايتا جنگ خواهد شد.

XS
SM
MD
LG