لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۲

گزارش اجتماعی: ابتکار مرکز «درک متقابل مسلمانان و مسیحیان» برای بهبود مناسبات جهان اسلام و ایالات متحده


محمد الشیناوی، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

پرزیدنت باراک اوباما هم زمان با فرا رسیدن بهار، جشن نوروز را آغاز نوینی برای مناسبات بین ایران و ایالات متحده نامید.

مرکز «درک متقابل مسلمانان و مسیحیان» در دانشگاه جرج تاون با ارایه پیشنهادهایی در صدد است تا به آقای اوباما کمک کند بنیان روابط سازنده ای را با ایران و سایر کشورهای مسلمان بنا نهد.

جان وال، معاون مرکز«درک متقابل مسلمانان و مسیحیان» دانشگاه جرج تاون می گوید :« به نظر من، اولین قدم این است که پرزیدنت اوباما و کلینتون، وزیر امور خارجه را تشویق کنیم تا از نزدیک با سازمان های مسلمان بین المللی و فرا ملی و انواع مختلفی از نهاد های اسلامی همکاری کنند تا درک متقابل بین ملت ها را ترویج کنند.»

وی می گوید :« این مرکز از زمان تاسیس خود در سال ۱۹۹۳ با برقراری پل های ارتباطی بین جهان اسلام و غرب در صدد بوده تا این فهم دوجانبه را اشاعه دهد و برنامه های آن بر مسایلی همچون تضاد تمدن ها، همخوانی و همگونی اسلام و زندگی مدرن و سیاست خارجی آمریکا در جهان اسلام متمرکز بوده است.»

وال می گوید :« از زمان به قدرت رسیدن پرزیدنت اوباما، اعضای کنگره و سیاست گذاران در تماس با این مرکز ابراز امیدواری کرده اند تا بتوانند برای برقراری ارتباط و گفتگوی سازنده و احترام متقابل با جهان اسلام، راهکارهای موثری بیابند. به نظر من عامل موثر و مثبت در همکاری با کاخ سفید این است که امروز بیش از گذشته به اهمیت جامعه مسلمان آمریکا پی برده ایم و از این جامعه به عنوان منبع اطلاعات بهره بجوییم.»

او همچنین خاطرنشان می کند :« همکاری در زمینه های آموزشی یکی از اصول اولیه در بهبود روابط بین ایالات متحده و جهان اسلام است. هر دو باید محتوای کتب آموزشی را اصلاح و اطمینان حاصل کنند که این آموزه ها خالی از خطاهای عمدی و یا تحقیر یکی از طرفین است.»

این مرکز از طریق دانشگاه های آمریکایی در قاهره و بیروت، نهاد جدیدی را تاسیس کرده است تا به ملت های مسلمان در جهان غرب کمک کند که درک بهتری از جامعه آمریکا داشته باشند.

دعوت از گروه های مسلمان به آمریکا و دیدار با اعضای جامعه مسلمان آمریکا، مشاهده شیوه عبادت های آنها و ایجاد نهاد های اسلامی در کشوری که حکومت آن بر مبنای جدایی دین و سیاست استوار است، از ابتکارهای این مرکز بوده اند.

ایوان حداد، استاد این مرکز معتقد است :« پیام پرزیدنت اوباما به بخش های مهمی از جهان اسلام ارسال شده است. زمانی که پرزیدنت اوباما سوگند ریاست جمهوری خود را ادا می کرد گفت " ما ملت مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و هندوها هستیم." چنین اشاره ای به نظر من جالب بود چرا که گویی شعارهای قدیمی که ظاهراً آمریکا کشور مسیحیان و یهودیان بود را تغییر داد. بنابراین اسلام در این وضعیت اهمیت بسیاری دارد و در برهه کنونی باید از کلام فراتر برویم و دست به عمل بزنیم.»

حداد یادآوری می کند در حالی که پرزیدنت چندین آمریکایی یهودی را در مقام مشاوران ارشد برگزیده، هنوز چنین قدمی را در زمینه مسلمانان بر نداشته است.

او تاکید می کند :« تا زمانی که رییس جمهوری برای درک مسلمانان با خود آنها مشورت نکند، سیاست های او از اخباری که به وی گزارش می شود نشات خواهد گرفت. آقای اوباما در ساختار دولت خود مقاماتی که جهان اسلام را بخوبی بشناسند، ندارد.»

حداد توصیه می کند آقای اوباما باید حسن نیت کلامی خود را با عملکردهای مثبتی چون اعتراض آمریکا به پیشرفت اسرائیل در مناطق اشغالی و یا به پیشنهاد تخلیه مردم فلسطین از چندین خانه در اورشلیم، به اثبات برساند.چراکه چند ماه دیگر، تنها حرف کافی نخواهد بود و مردم آمریکا عملکرد وی را در راستای تحقق این وعده ها قضاوت خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG