لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۴

گزارش سیاسی: نگاهی به خطاهای گذشته و چشم انداز آینده جمهوریخواهان  


جیم مالونه، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

جمهوری خواهان ایالات متحده در تلاشند تا پس از پیروزی نوامبر گذشته باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری و دستیابی حزب دموکرات به اکثریت در کنگره و مجلس سنا، به جایگاه جدید خود در مقام حزب رسمی مخالف دولت عادت کنند.

جمهوری خواهان وضعیت جدید خود را با تواضع اما با تردید نسبت به سرنوشت حزب در آینده پذیرفته اند.

کارشناسان وضعیت کنونی جمهوری خواهان را سرگردانی در حیات وحش سیاسی به منظور جستجوی ایده ها و رهبری قلمداد می کنند.

این جستجو در گردهمایی اخیر فعالان سیاسی جمهوری و محافظه کاران در کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کاران مشهود بود.

دیوید کین، رییس اتحادیه محافظه کاران آمریکا که یکی از شرکت کنندگان این کنفرانس بود می گوید: « طی سال های گذشته ما در مبارزات انتخاباتی هم برنده و هم بازنده بوده ایم. اما چشم انداز آینده خوش بینانه است چرا که نگاهی به گذشته تاریخی نشان می دهد ما ایده های مختلف را به بوته آزمایش گذاشتیم و می دانیم که آنهایی که این جامعه را به سوی ورطه سراشیبی سقوط سوق می دهند در نهایت محکوم به شکست خواهند بود.»

بسیاری از جمهوری خواهان معتقدند پیش از نگاه به آینده باید علل شکست حزب در دو انتخابات ملی گذشته را دریابند.

پال رایان، نماینده جمهوری خواه ویسکانسین در کنگره می گوید: « این حزب طی سال های اخیر با صرف هزینه بسیار و از دست دادن کنترل و مواجهه با کسری بودجه، راه خود را گم کرد. من در مقام یک محافظه کار باید اذعان کنم که جمهوری خواهان موفقیت را امری بدیهی قلمداد کردند و حزب به ریشه های خود بی توجهی کرد، اصول خود را زیر پا گذاشت و برای اریه دیدگاه هایی که با عموم مردم آمریکا ارتباط برقرار می کرد، با شکست مواجه شد. اگر واقعیت را نپذیریم، قادر به اصلاح خطاهای خود نخواهیم بود.»
علاوه بر رایان، بابی جیندال، فرماندار لوییزیانا نیز بین محافظه کاران ستاره نوظهور آینده حزب جمهوری خواه محسوب می شود.

جیندال، در مقام نماینده حزب جمهوری خواه، در واکنش به سخنرانی پرزیدنت اوباما در جلسه مشترک دو حزب در کنگره گفت:« حزب ما از اصول خود دور شد و به واقع حمایت مردم را از دست داد. حزب ما مصمم است تا بار دیگر حمایت مردم را جلب کند.»

برخی از جمهوری خواهان در تلاشند تا بر سر این مسئله که پرزیدنت اوباما تمرکز بسیاری بر دخالت دولت در بخش خصوصی دارد، اتفاق نظر داشته باشد.

مت دالک، تاریخ شناس سیاسی مرکز واشنگتن در دانشگاه کالیفرنیا می گوید: « اکثر جمهوری خواهان و به طور عمده محافظه کاران بویژه در سطح ملی با پیشنهاد اوباما در گسترش اختیارات دولت فدرال و صرف هزینه سنگین در همه ساختارها مخالف اند.»

نیوت، رییس پیشین مجلس سنا در کنفرانس جمهوری خواهان گفت:« مردم آمریکا از جمهوری خواهان انتظار دارند تا به جای مخالفت صرف با اوباما، قدم های موثرتری بردارند. مردم از وضعیت اقتصادی ناخشنودند و خواستار طرح راهکارهای موثری هستند که به جای سیاست های شکست خورده گذشته، راه حل های مثبت و عملی ارایه کنند.»

علائمی مشاهده می شوند که از تصمیم جمهوری خواهان مبنی بر آمادگی این حزب برای انتخابات میان دوره ای کنگره در سال ۲۰۱۰ حکایت می کند.

مایکل استیل، اولیم آمریکایی آفریقایی تباری ست که به ریاست کمیته ملی جمهوری خواهان منصوب شده است. وی وعده داده تا برای دستیابی به آرای سیاه پوستان و لاتین تباران که در انتخابات نوامبر گذشته به طور بی سابقه ای از باراک اوباما حمایت کردند، به رقابت بپردازد.

بسیاری از کارشناسان موضع گیری جمهوری خواهان در قبال مخالفت صرف با اوباما و تعهد واقعی حزب در گسترش بنیان حمایتی حزب در ورای ایالات های جنوبی را مورد پرسش قرار داده اند.

دالک می گوید جمهوری خواهان از نظر حمایت عمومی در پایین ترین سطوح ملی قرار دارند و هنوز مشخص نیست در بحبوحه حیات وحش ارقام بتوانند پاسخ قانع کننده ای برای شکست خود بیایند.

XS
SM
MD
LG