لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۹

شصتمین سالگرد روز حقوق بشر


شصتمین سالگرد روز حقوق بشر
شصتمین سالگرد روز حقوق بشر

دهم دسامبر برابر با شصتمین سالگرد روز حقوق بشر است. روز ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸، مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد.

کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمريکا گفت این رویداد را زنان و مردان متعلق به هر فرهنگ و آئینی، هر نژاد و مذهبی، در کشورهای بزرگ و کوچک، پیشرفته و در حال رشد جشن می گیرند. اعلامیه، حتی در حالی که بشریت را با تمام گونه گونی اش در برمی گیرد، از اختلافات سیاسی و قومی و مرزهای ملی فراتر می رود.

طی شصت سال گذشته، دمکراسی در سراسر جهان گسترش یافته ، و با دستاوردهای چشمگیری برای حقوقی که اعلامیه بر آنها تاکید می گذارد همراه بوده است با این حال، وزیر امور خارجه آمريکا گفت: ما از این واقعیت آگاه هستیم که دولت ها هنوز آزادی های اساسی را از صدها میلیون انسان دریغ می دارند .

کاندولیزا رایس در بزرگداشت روز و هفته حقوق بشر، جوایزی به جیمزمک گی، سفیر ایالات متحده در زیمبابووه، و به مایکل دو تار، مسئول بخش سیاسی سفارت آمريکا در سری لانکا، اهدا کرد و بر کوشش های آنها برای پیشبرد حقوق بشر و دمکراسی ارج گذاشت. خاتم رایس همچنین جایزه سالانه مدافعان آزادی را به یولیا لاتینیا، روزنامه نگار و نویسنده شجاع و مستقل و میزبان یک برنامه رادیوئی از روسیه اهدا کرد، و گفت: در روسیه، ما کوشش های ناراحت کننده ای را برای افزایش کنترل بر رسانه ها، و فشار بر آنها، بعنوان بخشی از ظهور گرایش های دیکتاتورمابانه، شاهد هستیم.

اعضای رسانه های مستقل قربانیان حملات خشن، و حتی مرگبار . بوده اند. اکثر عاملان هنوز بدست عدالت سپرده نشده اند. در ماه سپتامبر، دبیر یک وبسایت در اینگوشتیا، هنگامی که در بازداشت پلیس بود، کشته شد. در ماه نوامبر، سردبیر یک روزنامه مستقل در خیمکی، که از تخلفات و سوءاستفاده ها در حوزه محیط زیست پرده برداشته بود، بیرحمانه هدف حمله قرار گرفت. بر اساس برخی گزارش ها، از سال ۱۹۹۲، بالغ بر ۳٠٠ روزنامه نگار در روسیه کشته شده اند و آنجا را به سومین کشور مرگبار برای روزنامه نگاران در سراسر جهان تبدیل می کند.

کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمريکا شجاعت خارق العاده خانم لاتینینا را ستود و گفت: او در روزگار گسترش خودسانسوری یا سکوت اجباری، در دفاع از روزنامه نگاران در بند سخن گفته است.

یولیا لاتینیا، نماد روح اعلامیه جهانی حقوق بشر است. خانم رایس یادآور شد آن اعلامیه مستقیما از شوق آزادی که در قلب هر انسانی نهفته است، سخن می گوید.

XS
SM
MD
LG